Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Τά αδέρφια μας, οί Κρυπτοχριστιανοί τού Πόντου. Τό 1/3 τής Τουρκίας

https://romioitispolis.gr/ta-aderfia-mas-oi-kryptochristianoi-toy-pontoy-to-1-3-tis-toyrkias/

 Είναι ή πονεμένη ιστορία.

Ή κρυφή ιστορία.
Τά αδέρφια μας, οί Κρυπτοχριστιανοί τού Πόντου. Τό 1/3 τής Τουρκίας
Τό βουβό παράπονο χιλιάδων Ποντίων πού εξαναγκάστηκαν στή διάρκεια τών βίαιων εξισλαμισμών νά αποδεχτούν στά φανερά τήν ισλαμική πίστη, ενώ διατήρησαν στά τρίσβαθα τής ψυχής τους τή θρησκεία τών πατέρων τους καί έφτιαξαν υπόγεια προσκυνήματα μέσα στά βουνά κι έχωσαν τίς οικογενειακές εικόνες σέ κρύπτες, στά αμπάρια τών σπιτιών τους.
Στή μελέτη τών καταλόγων τών οθωμανικών απογραφών, πού έγιναν μετά τήν παραχώρηση τής νομικής ισοτιμίας του 1856 ,δήλωσαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι 5.000 Πόντιοι, πού λογίζονταν ώς τότε ελληνόφωνοι Μωαμεθανοί.

Καθηγητής Υδρογεωλογίας Γεώργιος Στουρνάρας : Τα Αιολικά Πάρκα μειώνουν τις βροχοπτώσεις

https://enromiosini.gr/arthrografia/kathigitis-ydrogeologias-georgios-stoyrnaras/

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
02:50

 

Ο Γεώργιος Κ. Στουρνάρας είναι καθηγητής υδρογεωλογίας και τεχνικής γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δραστηριοποιείται στα επιστημονικά πεδία των γεωλογικών εφαρμογών (υπόγεια νερά, τεχνικά έργα, καταστροφικά φαινόμενα, περιβάλλον).

Βόμβα Robert F. Kennedy Jr.> Αποκάλυψε ποιος πρώην υπουργός είπε στον Trump να μην δημοσιοποιήσει τα αρχεία για τη δολοφονία JFK

 https://kourdistoportocali.com/news-desk/vomva-robert-f-kennedy-jr-gt-apokalypse-poios-proin-ypoyrgos-eipe-ston-trump-na-min-dimosiopoiisei-ta-archeia-gia-ti-dolofonia-jfk/

Συνεντευξη στον Tucker Carlson

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται επίσημα με την εκστρατεία Trump, όχι μόνο για να επανεκλεγεί ο πρώην πρόεδρος. "Εργαζόμαστε μαζί σε ζητήματα πολιτικής"

ΟDonald Trump υποσχέθηκε να δημοσιοποιήσει τους υπόλοιπους φακέλους για τη δολοφονία του John F. Kennedy, εάν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ για δεύτερη θητεία.

Ο πρώην πρόεδρος είχε δηλώσει και στο παρελθόν ότι θα αποχαρακτήριζε τα έγγραφα, αλλά κλήθηκε να μην το κάνει από ένα από τα ανώτερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του, σύμφωνα με τον Robert F. Kennedy Jr. Φαίνεται τώρα ότι ο Trump άλλαξε γνώμη μετά από την αποτυχημένη απόπειρα κατά της ζωής του στην προεκλογική συγκέντρωση στο Butler της Pennsylvania στις 13 Ιουλίου.

Αγ. Αλέξανδρος: Ο Μεγάλος Επίσκοπος της Εκκλησίας μας (30 Αυγούστου)

 https://enromiosini.gr/biografies/24ag-alexandros/

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού

Πολλοί άγιοι ιεράρχες λάμπρυναν με την προσωπικότητά τους και το έργο τους την πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως στη δισχιλιόχρονη ιστορική της πορεία. Ένας από αυτούς είναι και ο άγιος Αλέξανδρος, ο οποίος έβαλε τη δική του σφραγίδα στην Εκκλησία του Χριστού σε μια εποχή κρίσιμη για εκείνη.

Γεννήθηκε στην αγιοτόκο Μ. Ασία περί το 239 από γονείς ευσεβείς, οι οποίοι τον ανάθρεψαν χριστιανικά, σε μια εποχή που θεωρούνταν ασυγχώρητο έγκλημα να είναι κανείς Χριστιανός, διότι η θνήσκουσα ειδωλολατρία, δια της ρωμαϊκής εξουσίας καταδίωκε με ιδιαίτερη μανία την Εκκλησία και τους Χριστιανούς, με στόχο να τους εξαφανίσει από προσώπου γης. Ο ίδιος, νεαρό παιδί, δοκίμασε τους σκληρούς διωγμούς του θρησκομανή αυτοκράτορα Δέκιου (249-251) και στη συνέχεια τους διωγμούς του Βαλεριανού (257-260), τους πιο φοβερούς από όλους, του δαιμονικού Διοκλητιανού (303-305) και τέλος του Γαλερίου και Μαξιμιανού (305-313). Είχε ασκηθεί να κρύβει διωκόμενους Χριστιανούς και να περιθάλπει ταλαιπωρημένους και πληγωμένους Μάρτυρες. Όλη αυτή η τραγική κατάσταση είχε δαμάσει τον νεαρό Αλέξανδρο και είχε σμιλέψει την ψυχή του, ώστε να αφιερώσει τη ζωή του στο Χριστό και την υπηρεσία της Εκκλησίας.

Πρώτη προτεραιότητα η υγεία για τους εμβολιασθέντες με τα εμβόλια COVID-19 συμπολίτες μας. Δείτε τι συνέβη μόλις τις τελευταίες ώρες

 https://kourdistoportocali.com/news-desk/proti-proteraiotita-i-ygeia-gia-toys-emvoliasthentes-sympolites-mas-deite-ti-synevi-molis-tis-teleytaies-ores/

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι καλεί τους εμβολιασθέντες συμπολίτες μας με τα εμβόλια COVID-19 να αντικρύσουν την πραγματικότητα κατάματα.

Η πραγματικότητα είναι ότι τα εμβόλια COVID-19 σε κάποιο, όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό, προκαλούν οδυνηρές και θανάσιμες παρενέργειες η εμφάνιση των οποίων δεν μπορεί να οριοθετηθεί χρονικά.

Καλούμε τους συμπολίτες μας σε όλο το κόσμο να κάνουν πρώτη προτεραιότητα την υγεία τους.

Αυτό προυποθέτει να επιλέξουν επειγόντως ειλικρινείς γιατρούς οι οποίοι ανεπηρέαστοι από το επίσημο αφήγημα, περί ασφαλών και αποτελεσματικών σκευασμάτων, να αντιμετωπίσουν με προληπτικές εξετάσεις την κατάσταση της υγείας των πελατών τους.

Το ευχάριστο και θετικό στην υπόθεση είναι ότι στην πλειοψηφία επωνύμων πολιτών-όπως ο Γιώργος Αυτιάς-οι οποίοι αντιμετώπισαν πρόβλημα με την υγεία τους ανταπεξήλθαν χάρη της επιστήμης.

Μετά την παραδοχή του ιδρυτή του Facebook για την λογοκρισία που επέβαλε ο Λευκός Οίκος στις αναφορές για τις παρενέργειες των εμβολίων COVID-19 και στην εργαστηριακή προέλευση του ιού που προκαλεί τον COVID-19, μετά την σύλληψη του ιδρυτή του Telegram, μετά τη φίμωση του X. από τη κυβέρνηση της Βραζιλίας, μετά την απόπειρα τυραννικής επιβολής σχεδόν όλων των κυβερνήσεων στην Ε.Ε οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι κάτι συμβαίνει στο δυτικό κόσμο.

Ιερά Μονή Κάτω Παναγιάς – Άρτα

 https://enromiosini.gr/romnios/xarths_rvmnivn/24katv_panagia/

Ακολουθώντας ο επισκέπτης το δρόμο που οδηγεί στα καμποχώρια αριστερά του Αράχθου και περνώντας πλάι σε πυκνοφυτεμένους μπαξέδες σύρριζα στο λόφο της Περάνθης, φτάνει μετά από πολύ σύντομη διαδρομή στο ονομαστό μοναστήρι της Κάτω Παναγιάς. Πρόκειται για σπουδαίο μνημείο, κτισμένο σε όμορφη τοποθεσία, με ιστορία και παράδοση που ξεπερνούν τα συνήθη όρια μιας μονής. Σήμερα είναι ενεργό γυναικείο μοναστήρι και διατηρεί εξωτερικά σχεδόν στο ακέραιο την αρχική του λαμπρότητα και εσωτερικά την παλιά μυσταγωγική του ατμόσφαιρα. Απ’ τα μετόχια του -δείγμα της ακμής του και σήμερα- ξεχωρίζει το μοναστήρι της Βύλιζας με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες του καθολικού του, στο Ματσούκι των Τζουμέρκων.

… Προσκυνώντας τη «συριζαία» Κάμαλα (Του Μανώλη Κοττάκη)

 https://www.antinews.gr/57635/politiki/proskynontas-ti-syrizaia-kamala/

Περιμέναμε με ενδιαφέρον την ολοκλήρωση του πρώτου κύματος της αντεπίθεσης των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ για να καταγράψουμε και να σταθμίσουμε τις αντιδράσεις της ημετέρας άρχουσας ελίτ. Εκείνης που έμοιαζε απολύτως απελπισμένη για όσο καιρό είχε στυλώσει τα πόδια ο Μπάιντεν και δεν παραιτείτο από την αξίωσή του να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία των ΗΠΑ. Και αναθάρρησε μόλις πληροφορήθηκε τις τελευταίες μετρήσεις μετά το χρίσμα στην κυρία Χάρις.

Την περιμέναμε για να κάνουμε μια απλή σύγκριση. Πώς αντιδρούν οι ίδιοι άνθρωποι όταν πολιτικές που απορρίπτουν μετά βδελυγμίας στην Ελλάδα ως αριστερές και συριζαίικες υιοθετούνται στην Αμερική από τους υποψηφίους των Δημοκρατικών ως… προοδευτικές.

Δελτίο Τύπου> Ανεμογεννήτριες στις παραλίες της Μάνης & στον Ταΰγετο. Ξεσηκώθηκαν οι Μανιάτες!

 


Πολιτική παρακμή= Αρχή του τέλους (Του Μανώλη Κοττάκη)

 https://www.antinews.gr/57716/politiki/politiki-parakmi-archi-toy-teloys/

Η έμπειρη και συνήθως «φωνακλού» υφυπουργός Σοφία Βούλτεψη ήταν προβληματισμένη χθες το πρωί. Με φωνή ήπια και χωρίς διάθεση για αντιδικίες (αγνώριστη!), τόνισε σε τηλεοπτική συνέντευξη -είναι το πρώτο κυβερνητικό στέλεχος που ακούω να το λέει- ότι η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι διαβρωτική για το πολιτικό σύστημα και επηρεάζει όλα τα πολιτικά κόμματα. Δεν είναι για να επιχαίρει και να πανηγυρίζει κανείς. Πράγματι. Αυτά που γίνονται στην Αριστερά αυτές τις μέρες υπερβαίνουν κατά πολύ μια κλασική σοβαρή εσωκομματική κρίση ενός κοινοβουλευτικού κόμματος. Στην ουσία εξευτελίζουν την πολιτική και καταπατούν μερικούς θεμελιώδεις κανόνες της. Κωδικοποιώ.

Δικαίωση από το Μονομελές Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας της Ελληνικότητος της Μακεδονίας μας με την Απόφαση 82/2024 κατά του Φιλοσκοπιανού Σωματείου Φλωρίνης. Πρωτοστάτησαν οι «Πατριώτες» του Προδρόμου Εμφιετζόγλου

 https://www.fotgrammi.gr/%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b8%ce%ad%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1/%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%af%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%ad%cf%82-%ce%b5%cf%86%ce%b5%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%b4%cf%85%cf%84/

29.8.2024

 

Ἐπιτέλους κάτι λαμπρόν, ἀληθὲς καὶ εὐχάριστον!

 

Τὸν μέγιστον ἰδεολόγον καὶ ἀγωνιστὴ κ. Πρόδρομο Ἐμφιετζόγλου, πρωτεργάτη εἰς τοὺς ἀγῶνες, ὅστις σήμερον ἑορτάζει ὁμοῦ μετὰ τοῦ μεγίστου ἐκείνου Προδρόμου, ὡς ὁ Θεάνθρωπος Χριστός μας καὶ ἡ Ὑπεραγία Μήτηρ Αὐτοῦ Ἀειπάρθενος Θεοτόκος Μαρία τὸν ἀνεκήρυξαν, ἐπιθυμοῦμε νὰ τὸν προβάλλωμε παντοῦ!!!!!!!!!! 

 

Ἐξεδόθη ἡ ἀπόφασις ὑπ΄ ἀριθμ. 82/2024 τοῦ Μονομελοῦς Ἐφετείου Δυτικῆς Μακεδονίας (ἀποτέλεσμα ὁμοψύχου καὶ συγκροτημένης τεκμηριώσεως νομικῶς καὶ ἱστορικῶς τῆς ἀληθείας) καὶ σεμνυνόμεθα καὶ ὑποκλινόμεθα διὰ ὅσους συνέβαλαν καὶ ἰδίως τὸν ἰδεολόγον ἀγωνιστὴ μας ὑπὲρ βωμῶν καὶ ἑστιῶν κ. Πρόδρομο Ἐμφιετζόγλου ποὺ πρωτοστάτησε, ὁ μόνος πολιτικὸς ἀρχηγὸς στὸν ἀγῶνα αὐτό.

 

 

Ἀκολουθεῖ σχετικὸ ἀπὸ 29.8.2024 Δελτίο Τύπου καὶ ὁλόκληρος ἡ ἐξ 68 σελίδων ὑπ’ ἀριθμ. 82/2024 Ἀπόφασις τοῦ Μονομελοῦς Ἐφετείου Δυτικῆς Μακεδονίας.

 

Πάντοτε εἰς τὰ ἄρθρα μας τονίζομε τὴν Ἑλληνικότητα τῆς Μακεδονίας μας, ὅπως π.χ. εἰς τὸ τεῦχος 74 τῆς Φωτεινῆς Γραμμῆς κλπ. (www.fotgrammi.gr)

1ο Παγκόσμιο Συνέδριο «SMART ISLANDS”

 


Με πλούσιο πρόγραμμα πραγματοποιείται το 1ο Συνέδριο για Έξυπνα Ελληνικά Νησιά στην Ψέριμο

Το 1ο Συνέδριο για Έξυπνα Νησιά – Ευκαιρίες και Προκλήσεις διοργανώνει ο International HellenicAssociation σε συνεργασία με τους Δήμους Καλυμνίων, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Κηφισίας και υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στη Νήσο Ψέριμο στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2024. Η πρωτοβουλία αφορά στην προαγωγή, αλλά και στην επέκταση του στόχου που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2018 για τη δημιουργία των πρώτων 30 ευρωπαϊκών νησιών εκ των οποίων τα έξι ελληνικά, που θα πετύχουν την πλήρη μετάβαση στην ενεργειακή αυτονομία και όχι μόνο μέχρι το 2030.

ΕΝΙΑΥΤΟΣ ΚΥΡΙΟΥ (π. Δημητρίου Μπόκου)

 

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

27. ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ (1-7 ΣΕΠ. 2024)

Ο Χριστός πήγε κάποτε στη Ναζαρέτ, στην πόλη όπου είχε μεγαλώσει. Ήταν Σάββατο και εισήλθε στη Συναγωγή, όπου διάβασε μια προφητεία του προφήτη Ησαΐα που αναφερόταν στον ερχομό του Μεσσία. Κατόπιν είπε στους συμπατριώτες του ότι η προφητεία αυτή εκπληρωνόταν στο πρόσωπό του, την ώρα εκείνη που τον άκουγαν να ομιλεί (Κυριακή της Ινδίκτου).

Η προφητεία έλεγε ότι το Άγιο Πνεύμα θα κατοικήσει πάνω στον Μεσσία. Στην προ Χριστού εποχή όσοι αποστέλλονταν από τον Θεό, -ιερείς, προφήτες, βασιλείς,- χρίονταν με αγιασμένο έλαιο, δείγμα ότι λάμβαναν αγιασμό και ευλογία για το έργο τους. Για τον λόγο αυτό ονομάζονταν «χριστοί Κυρίου». Τον Μεσσία όμως τον χρίει ο ίδιος ο Θεός με το Άγιο Πνεύμα. Γι’ αυτό και κατ’ εξοχήν ονομάζεται Χριστός.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Αυγουστίνος Καντιώτης (+28.8.2010) - Παναγία Φανερωμένη - Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός - Νικόλαος Σωτηρόπουλος (+28.8.2014) - Ίδρυμα Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών

https://www.fotgrammi.gr/%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1/%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82-28-8-2010-https-www-youtube-com-watchvwvzrgfgrw54-%CF%80/      

              23.8.2024

Ἐπ’ εὐκαιρίᾳ τῶν ἐπετειῶν αὐτῶν, δημοσιεύομε ἐμπεριστατωμένον ἄρθρον μας διὰ τὸν μέγιστον Ἀγωνιστὴν κυρὸν Αὐγουστῖνον Καντιώτη, πρώην Μητροπολίτη Φλωρίνης, τὸν Μακεδονομάχον καί «Ἡγέτη» τῆς Φλωρίνης, ὅπως τὸν χαρακτηρίζει εἰς τὸ ἀνωτέρω video

ὁ ἀείμνηστος διακεκριμένος Φλωρινιώτης Δημοσιογράφος Τηλέμαχος Κόκκος.

 

 

Προσευχόμεθα εἰς τὴν Παναγία Θεοτόκον τὴν Φανερωμένην καὶ ἐπισυνάπτομε τὸ ἐξώφυλλον τοῦ τεύχους 87 τῆς «Φωτεινῆς Γραμμῆς», ὅπου εἰκονίζεται καὶ ἡ θαυματουργικὴ Ἱ. Μονὴ Προυσσοῦ.

Αχ αυτή … η Ταλαίπωρη Κλιματική Αλλαγή.

https://professors-phds.com/2024/08/25/68043/

Τα Αποτελέσματα της 6ης Έκθεση της IPCC

*Γράφει ο Στέφανος Ευαγγέλου Μπινιάρης

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν στα πλαίσια του ΙΗΑ (International Hellenic Association) ΠΑΛΙ Άρθρα για το πρόβλημα της Κλιματικής Αλλαγής. Σχεδόν όλα αυτά τα Άρθρα γράφονται από Συγγραφείς που δεν έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο της Κλιματικής Αλλαγής.
Έτσι, τα περισσότερα από αυτά τα Άρθρα έχουν πολύ λιγότερο να κάνουν με την Επιστήμη, αλλά πολύ περισσότερο με την Πολιτική, με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, με τον Τραμπ, με τις Θεωρίες Συνομωσίας κ.λπ. κ.λπ.
Γενικά, προς χάριν της ψυχικής μου γαλήνης, έχω σταματήσει να ασχολούμαι, ακόμη δε περισσότερο να αντιδρώ σε αυτά τα Άρθρα. Σήμερα θα κάνω μία τελευταία προσπάθεια μήπως και καταφέρω να εξηγήσω πόσο σχεδόν απαγορευτικό (λόγω της απίθανης πολυπλοκότητας του θέματος) είναι σε μεμονωμένα άτομα να εκφέρουν ίδιαν γνώμη για την Κλιματική Αλλαγή και ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνεται μόνο από Σούπερ-Οργανισμούς (όπως π.χ. από την IPCC: Intergovernmental Panel on Climate Change, δηλαδή από την «Διακυβερνητική Ομάδα για τις Κλιματικές Αλλαγές», στην οποία θα επανέλθω), οι οποίοι Οργανισμοί για να δημιουργήσουν τα αποτελέσματα που ανακοινώνουν, απασχολούν αμέτρητους Σούπερ-Επιστήμονες όλων των συναφών επιστημονικών κλάδων και Σούπερ-Υπολογιστές όπως θα περιγράψω στην συνέχεια του Άρθρου.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Η 94χρονη γιαγιά Παναγιώτα μας μιλά για την Παναγία Προυσιώτισσα και τη δύναμη της πίστης

 https://www.youtube.com/watch?v=jIsF_A_sD8Y


H σοφία της γιαγιάς Παναγιώτας: Μια απρόσμενη συνάντηση γεμάτη πίστη και θαύματα Καθώς συνεχίζαμε το δρόμο μας μετά από το προσκύνημα στην Ιερά Μονή Προυσού, μια απρόσμενη συνάντηση μας γέμισε με δέος και ευλογία. Καθώς πλησιάζαμε το Καρπενήσι, το βλέμμα μας έπεσε σε μια μικρή καλύβα δίπλα στο δρόμο. Εκεί, καθισμένη ήρεμα, μας περίμενε η 94 ετών γιαγιά Παναγιώτα.

Παναγία Προυσιώτισσα, Πώς σώθηκε ο ναός της από την πτώση του μεγάλου βράχου

https://www.pemptousia.gr/2024/08/panagia-pxrousiotissa-pos-sothike-o-naos-tis-apo-tin-ptosi-tou-megalou-vrachou/

 

Παναγία Προυσιώτισσα.


(Διασκευή, επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

 

Πάνω από τον τρούλο της Εκκλησίας της Μονής της Παναγίας της Προυσιώτισσας ήταν μια πέτρα κολλημένη σαν ένα σώμα με το σπήλαιον.

Την πέτρα αυτή την σκέπαζε ένας μεγάλος κισσός, ο οποίος την περιτριγύριζε και ήταν μπλεγμένος γύρω της.

Μετά ο κισσός ξεράθηκε και η πέτρα ήταν πλέον γυμνή. Αργότερα έγινε σεισμός και η πέτρα άνοιξε και ήταν έτοιμη να πέσει πάνω στην εκκλησία και να την καταστρέψει όλη.

Οι πατέρες της μονής βλέποντας την κατάσταση αυτή και μη μπορώντας να κάνουν κάτι άλλο, έψαλλαν με πίστη και θέρμη καρδίας την Παράκληση στην Παναγία.

Με τις ελπίδες τους στην Παναγία κοιμήθηκαν οι Πατέρες εκείνο το βράδυ.

Το πρωί όταν ξύπνησαν είδαν την πέτρα να έχει πέσει και να βρίσκεται πιο κάτω από τον ναό χωρίς να τον έχει αγγίξει καθόλου και να έχει γίνει οποιαδήποτε καταστροφή.

Και τότε δόξασαν τον Θεό και την Υπεραγία Θεοτόκο.

 

Διασκευή από τον «Μέγα Συναξαριστή της Ορθοδόξου Εκκλησίας», μήνας Αύγουστος, τόμος 8ος.

Παναγία Προυσιώτισσα: Γιορτάζει η Αρχόντισσα της Ρούμελης

 https://www.vimaorthodoxias.gr/nea/panagia-proysiotissa-giortazei-i-archontissa-tis-roymelis-2/#google_vignette

 Στις 23 Αυγούστου είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας για την Ευρυτανία, η γιορτή της Κυράς της Ρούμελης. Γιορτάζει η Παναγία η Προυσιώτισσα.

Χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από όλο τον κόσμο, συρρέουν τέτοια μέρα κάθε χρόνο στην Ιερά Μονή Προυσού για να προσκυνήσουν την Παναγία την <<εν τω Πυρσώ της Ευρυτανίας>>.

Από την παραμονή 22 Αυγούστου που είναι και η πρώτη μέρα του εορτασμού, πλήθος κόσμου μαζεύεται γύρω από το μοναστήρι, παρουσία και των επίσημων τοπικών αρχών, για να παρακολουθήσει την έναρξη του εορτασμού. Πολλοί μάλιστα φτάνουν στο μοναστήρι γονυπετείς μετά από ώρες, άλλοι έρχονται από το Αγρίνιο ή το Καρπενήσι και τα γύρω χωριά, για να εκπληρώσουν το τάμα τους στη Παναγία και να προσκυνήσουν τη χάρη Της.

Είναι η μοναδική αυτή ημέρα του χρόνου που η Παναγία, με την απλή και επιβλητική παράλληλα μορφή Της, αφήνει για λίγο την <<κατοικία>> Της και <<βγαίνει>> για να ευλογήσει τους χιλιάδες πιστούς , τους χώρους του μοναστηριού αλλά και τα ψηλά βουνά της περιοχής που αποτέλεσαν φρούριο της Μονής κατά καιρούς.

Με τους μαγικούς ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καρπενησίου, η αρχιμουσικός κα. Βάρσου Ευαγγελία και οι μουσικοί της συμμετέχουν σε αυτό το μεγάλο θρησκευτικό γεγονός κάθε χρόνο.

Μοναδική εκείνη η στιγμή που την εικόνα της Παναγίας μετά τη περιφορά την κρατούν στους ώμους τους 4-5 άτομα και οι πιστοί υπομονετικά ένας-ένας περνούν από κάτω για να λάβουν την ευλογία Της. Αφού περάσει όλος ο κόσμος, η Παναγία <<επιστρέφει>> στη θέση Της μέχρι τις 23 Αυγούστου του επόμενου χρόνου.

Η Παναγία η Προυσιώτισσα γιορτάζει στις 23 Αυγούστου, ημέρα απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Πρόκειται για την Ανάληψή Της στους ουρανούς και τη προσφορά της Τίμιας Ζώνης Της στο Θωμά, εννέα ημέρες μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Ο απλός κόσμος ονόμασε τη γιορτή αυτή τα <<εννιάμερα της Παναγίας>> και ο εορτασμός της είναι το αποκορύφωμα των εορτών για την Παναγία που ξεκινούν την 1η Αυγούστου, κορυφώνονται τον 15Αύγουστο και ολοκληρώνονται στις 23 Αυγούστου.

Η Μονή Προυσού

Η Μονή Προυσού είναι ένα από τα πιο γνωστά μοναστήρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με βράχους που κατεβαίνουν σε βαθιές χαράδρες, με τον ήχο του τρεχούμενου νερού και με τα πυκνά δάση με έλατα, ξεκουράζεται ακόμη και ο πιο αγχώδης άνθρωπος.

Εικόνα Παναγίας Αγίου Όρους “ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΑ” – Ι.Μ. Ιβήρων Αγίου Όρους

 https://enromiosini.gr/romnios/xarths_panagitsas/23eikona-agio-oros-portaitisa1/

Η θαυματουργή Πορταΐτισσα, ή εξέχουσα μεταξύ των θεομητορικών εικόνων του «Αθω, ήταν αρχικά φυλαγμένη, καθώς διασώζει ή παράδοση, στη μικρασιατική Νίκαια. Μια ευσεβής γυναίκα με τον μοναχογιό της την είχαν τοποθετήσει μέσα στην ιδιόκτητη εκκλησία τους και την τιμούσαν.
Στά χρόνια της δεύτερης εικονομαχίας Βασιλικοί κατάσκοποι ανακάλυψαν την εικόνα και απείλησαν τη γυναίκα πώς θα τη σκοτώσουν αν δεν τους δωροδοκήσει. Εκείνη υποσχέθηκε ότι την επομένη θα τους έδινε τα χρήματα. και τη νύχτα, αφού προσευχήθηκε μπροστά στην εικόνα, τη σήκωσε με ευλάβεια, κατέβηκε στην παραλία και την έριξε στη θάλασσα λέγοντας:

– Δέσποινα Θεοτόκε, εσύ έχεις τη δύναμη κι εμάς να διασώσεις από τη οργή του Βασιλιά, αλλά και την εικόνα σου από τον καταποντισμό.

«Ιδού Γάρ απο του Νύν Μακαριούσι με Πάσαι αι Γενεαί» - Θεολογικό σχόλιο στην εορτή της εορτής της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

 https://enromiosini.gr/arthrografia/24apodosi-koim-ueotokou/

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού

(Θεολογικό σχόλιο στην εορτή της εορτής της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου)

Βρισκόμαστε στο εορτολογικό κλίμα του 15αυγούστου, τιμώντας την Παναγία μας. Εννέα ημέρες μετά την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως και εις ουρανούς Μετάστασης της Θεοτόκου, στις 23 Αυγούστου, η αγία μας Εκκλησία εορτάζει την απόδοση της μεγάλης θεομητορικής εορτής και μας δίνει μια ακόμα ευκαιρία να αναλογιστούμε τα σωτήρια νοήματα, που απορρέουν από το ιερότατο πρόσωπο της Παναγίας μας. Να συνειδητοποιήσουμε τον υπέρτατο ρόλο Της στην υλοποίηση του θείου σχεδίου για την απολύτρωση του ανθρωπίνου γένους από την αιχμαλωσία του σατανά, τη δουλεία της αμαρτίας, τη φθορά και τον θάνατο.

Δια της Θεοτόκου ενανθρωπίστηκε ο Θεός Λόγος και όπως τονίζει ο νεοφανής άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς, «Ἡ ἁμαρτία καὶ τὸ κακὸν ἀποτελοῦν τὴν τραγικὴν καὶ παράλογον ἀπόπειραν τοῦ ἀνθρώπου νὰ ἀπομακρύνῃ τὸν Θεὸν Λόγον ἐκ τῶν θεμελίων τοῦ σύμπαντος. Ὁ Θεὸς Λόγος ἐσαρκώθη διὰ νὰ ἐπαναφέρῃ τὴν κτίσιν πρὸς τὸν Δημιουργόν, διότι Αὐτὸς εἶναι τὸ πρῶτον θεμέλιόν της καὶ ἡ βάσις της» (Άνθρωπος και Θεάνθρωπος). Το ακατανίκητο βασίλειο του διαβόλου μπορούσε να νικηθεί μόνο με το βασίλειο του Θεού, με βασιλέα το Χριστό. Ο Θεός, δια της Θεοτόκου, έγινε άνθρωπος, ανατρέποντας τους φυσικούς νόμους και καταρρίπτοντας όλα τα στεγανά, τα οποία εμπόδιζαν την εκδήλωση της αγάπης Του για το ανθρώπινο πλάσμα. Όπως τονίζει ο απόστολος Παύλος, ο Χριστός, με την ενανθρώπησή Του, «ποιήσας τα αμφότερα εν και το μεσότοιχον του φραγμού λύσας … αποκτείνας την έχθραν εν αυτώ … ποιών ειρήνην» (Εφ.2,14). Χάρις στην Παναγία μας συντελέστηκε η σωτηρία μας και γκρεμίστηκαν όλα τα στεγανά τα οποία μας χώριζαν από το Θεό.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο Ζελένσκι επίσημα οπαδός του Αντίχριστου ”Μεσσία” του κινήματος Chabad του Ραβίνου (Rabbi) του Loubavitch που θεωρείται ότι δεν πέθανε και ότι θα επανεμφανιστεί στα έσχατα χρόνια και είναι ο Μεσσίας!

 https://romioitispolis.gr/ntokoymento-o-zelenski-episima-opados-toy-antichristoy-messia-toy-kinimatos-chabad-toy-ravinoy-rabbi-toy-loubavitch-poy-theoreitai-oti-den-pethane-kai-oti-tha-epanemfanistei-sta-e/ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο Ζελένσκι επίσημα οπαδός του Αντίχριστου ”Μεσσία” του κινήματος Chabad του Ραβίνου (Rabbi) του Loubavitch που θεωρείται ότι δεν πέθανε και ότι θα επανεμφανιστεί στα έσχατα χρόνια και είναι ο Μεσσίας!

στη φωτο στο δεξί άκρο η αφίσα του ψευδομεσσία που τον περιμένουν ως Μεσσία είναι το ίδιο πρόσωπο στην ίδια αφίσα με επιγραφή ”ο Μεσσίας φθάνει” σε δρόμους Γαλλίας ΗΠΑ και το πανό γράφει CHABAD είναι η αίρεση που πιστεύει ότι ο ραβίος αυτός δεν πέθανε και θα έρθει ως ” Μεσσίας”

Ο Ζελένσκι επίσημα οπαδός του Αντίχριστου ”Μεσσία” του κινήματος Chabad του Ραβίνου (Rabbi) του Loubavitch που θεωρείται ότι δεν πέθανε και ότι θα επανεμφανιστεί στα έσχατα χρόνια και είναι ο Μεσσίας! ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ..

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ο Ζελένσκι επίσημα οπαδός του Αντίχριστου ”Μεσσία”.. Ο ραβίνος της αφίσας στη συγκέντρωση με κονκλάβιο ραβίνων του Ζελένσκι στην Ουκρανία και του οποίoυ η αφίσα του κοσμεί δημόσιους χώρους σε Γαλλία ως και ΗΠΑ δεν είναι τυχαίοςΕίναι ο Menachem Mendel Schneerson γνωστός ως Ραβίνος Rabbi του Loubavitch ηγέτης του εβραϊκού κινήματος Chabad που θεωρείται ότι δεν πέθανε και ότι θα επανεμφανιστεί στα έσχατα χρόνια και είναι ο Μεσσίας. Με την αφίσα αυτή και την επιγραφή ο Μεσσίας φθάνει έχουν γεμίσει Ευρώπη και ΗΠΑ. Ο Menachem Mendel Schneerson, γνωστός στους οπαδούς του κινήματος Chabad-Lubavitch ως Lubavitcher Rebbe ή απλά ο Rebbe, ήταν Ρωσοαμερικανός oρθόδοξος ραβίνος και ο πιο πρόσφατος Ρέμπος της δυναστείας των Λούμπαβιτς των Χασιδών. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς Εβραίους ηγέτες του 20ου αιώνα..

Warren Buffet> To totem αποσύρεται και αφήνει πίσω του στοίβες από χαρτιά αμφιβόλου αξίας στο λυκόφως του Γ΄Παγκοσμίου

 https://kourdistoportocali.com/news-desk/warren-buffet-gt-to-totem-aposyretai-kai-afinei-piso-toy-stives-apo-chartia-amfivoloy-axias-sto-lykofos-toy-g-pagkosmioy/

Στο λυκόφως του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου ανάμεσα στη Δύση και το Ισλάμ, ο οποίος οργανώνεται, δεκαετίες τώρα, πολύ μεθοδικά από την elite που της ανήκει ο κόσμος.

Τα σημάδια είναι πλέον εμφανή και ιδιαίτερα ομιλητικά. Δείτε για παράδειγμα τι συμβαίνει στις αγορές-Χρηματιστήρια καθώς το totem του Warren Buffet αποσύρεται ξεφορτώνοντας εκατομμύρια χαρτιά από τα οποία τα χαμίνια του κόσμου που καταρρέει περιμένουν να γίνουν πλούσια.

Δείτε τις ΗΠΑ. Εάν τελικά διεξαχθούν οι εκλογές όποιος κι εάν αναδειχθεί νικητής η χώρα δύσκολα θα αποφύγει το χάος. Εκτός κι εάν το δίδυμο Trump-RFKjr λάβει στις κάλπες ένα 65-70% κάτι που το deep state δεν θα το επιτρέψει.


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου