Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Warren Buffet> To totem αποσύρεται και αφήνει πίσω του στοίβες από χαρτιά αμφιβόλου αξίας στο λυκόφως του Γ΄Παγκοσμίου

 https://kourdistoportocali.com/news-desk/warren-buffet-gt-to-totem-aposyretai-kai-afinei-piso-toy-stives-apo-chartia-amfivoloy-axias-sto-lykofos-toy-g-pagkosmioy/

Στο λυκόφως του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου ανάμεσα στη Δύση και το Ισλάμ, ο οποίος οργανώνεται, δεκαετίες τώρα, πολύ μεθοδικά από την elite που της ανήκει ο κόσμος.

Τα σημάδια είναι πλέον εμφανή και ιδιαίτερα ομιλητικά. Δείτε για παράδειγμα τι συμβαίνει στις αγορές-Χρηματιστήρια καθώς το totem του Warren Buffet αποσύρεται ξεφορτώνοντας εκατομμύρια χαρτιά από τα οποία τα χαμίνια του κόσμου που καταρρέει περιμένουν να γίνουν πλούσια.

Δείτε τις ΗΠΑ. Εάν τελικά διεξαχθούν οι εκλογές όποιος κι εάν αναδειχθεί νικητής η χώρα δύσκολα θα αποφύγει το χάος. Εκτός κι εάν το δίδυμο Trump-RFKjr λάβει στις κάλπες ένα 65-70% κάτι που το deep state δεν θα το επιτρέψει.

Πάμε για λίγο στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ όπου ο Βρετανός συγγραφέας και συντηρητικός πολιτικός σχολιαστής, Douglas Murray διερευνά τι συμβαίνει όταν το κοινό συνεχίζει να εκφράζει ανησυχίες, αλλά οι πολιτικοί όχι μόνο τις αγνοούν αλλά προσβάλλουν τους πολίτες.

 

Σε μια πρόσφατη συζήτηση, ο Douglas Murray βουτάει βαθιά στην απογοήτευση που επικρατεί στις βρετανικές πόλεις.

Για 20 χρόνια, οι Βρετανοί πολίτες ψήφιζαν σταθερά υπέρ της λιγότερης μετανάστευσης, για να την δουν να αυξάνεται.

Ο Murray υπογραμμίζει την οικονομική πίεση, σημειώνοντας ότι από το 2008, το 74% των θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν έχουν πάει σε άτομα που δεν έχουν γεννηθεί στη Βρετανία.

Αυτή η αποσύνδεση μεταξύ της δημόσιας ζήτησης και της κυβερνητικής δράσης θεωρείται μείζον ζήτημα, που επιδεινώνεται από την χαλαρή αστυνόμευση σε θέματα κοινωνικής συνοχής και από μια ισχυρή καταστολή διαφωνούντων όπως ο Tommy Robinson.

Οι ειρηνικοί διαδηλωτές χαρακτηρίζονται συχνά ως ακροδεξιοί εξτρεμιστές, αποξενώνοντας περαιτέρω τους πολίτες που αισθάνονται ότι δεν ακούγονται και παραποιούνται.

Ο Murray συζητά τις ευρύτερες επιπτώσεις αυτής της τάσης, αγγίζοντας το πολιτιστικό και ιδεολογικό χάσμα. Η απροθυμία αντιμετώπισης πρωταρχικών ζητημάτων όπως η μαζική μετανάστευση και η ένταξη οδηγεί σε δευτερεύοντα προβλήματα, επιδεινώνοντας την κατάσταση.

Υποστηρίζει ότι ο ηθικός σχετικισμός και η αδυναμία της Δύσης να ασκήσει κριτική στις διαφορετικές πολιτισμικές αξίες συμβάλλουν στη συνεχιζόμενη κρίση.

Η συζήτηση καλύπτει επίσης τον αντίκτυπο των τεχνολογικών προόδων και την ευκολία της παγκόσμιας μετακίνησης, γεγονός που καθιστά δυσκολότερο για τους πολιτικούς να διατηρήσουν τα σύνορα.

Ο Murray υπογραμμίζει τη δυσκολία αντιστροφής των τάσεων παράνομης μετανάστευσης, επισημαίνοντας την πίεση του κοινού κατά των προσπαθειών απέλασης.

Προειδοποιεί ότι εάν οι δυτικές δημοκρατίες δεν αντιμετωπίσουν αυτά τα θεμελιώδη ζητήματα, κινδυνεύουν με περαιτέρω αποσταθεροποίηση και πολιτιστική αποσύνθεση.

Warren Buffet> To totem αποσύρεται και αφήνει πίσω του στίβες από χαρτιά αμφιβόλου αξίας στο λυκόφως του Γ΄Παγκοσμίου

H Berkshire Hathaway του Warren Buffet μετά την Apple ξεφορτώθηκε και 14 εκατομμύρια μετοχές της Bank of America για περίπου 550 εκατ. δολάρια ρίχνοντας το μερίδιό της στον τραπεζικό κολοσσό στο 12%_σύμφωνα με τον ιστότοπο barrons.com.

Στον ίδιο ιστότοπο διαβάζουμε ότι οι Pfizer και BioNTech αποκάλυψαν μια οπισθοδρόμηση στην ανάπτυξη ενός εμβολίου που προστατεύει τόσο από τη γρίπη όσο και από τον Covid-19, αφήνοντας το πεδίο ανοιχτό για τη Moderna, η οποία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το δικό της σύνθετο πλάνο το επόμενο έτος-και με το οποίο θα σπεύσουμε όλοι να τρυπηθούμε έχοντας φυσικά λάβει το εμβόλιο της ευλογιάς των πιθήκων και την 13η επαναληπτική του εμβολίου της Pfizer.

Η Pfizer και η BioNTech απέτυχαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Φάσης 3, δήλωσαν οι εταιρείες την Παρασκευή. Το εμβόλιο τους είναι ένα εμβόλιο που βασίζεται σε αγγελιοφόρο RNA που συνδυάζει το εγκεκριμένο εμβόλιο Covid-19, που διατίθεται στην αγορά ως Comirnaty, με ένα πειραματικό εμβόλιο γρίπης που βασίζεται σε mRNA.

Η Pfizer και η BioNTech δοκίμασαν την ανοσολογική απόκριση που προκάλεσε το σύνθετο εμβόλιο σε μια δοκιμή 8.000 (!) γενναίων και τολμητιών ενηλίκων, συγκρίνοντάς το με ασθενείς που έλαβαν εμβόλιο γρίπης με άδεια Comirnaty και άλλης εταιρείας την ίδια ημέρα.

Η Pfizer δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ανοσοαποκρίσεις που προκλήθηκαν από τη συνδυαστική βολή κατά της γρίπης Α ήταν ισχυρότερες από αυτές από το εγκεκριμένο εμβόλιο της γρίπης και αυτές κατά του Covid-19 ήταν συγκρίσιμες με αυτές που προκάλεσε μόνο η Comirnaty.

Ωστόσο, η ανοσολογική απόκριση που προκλήθηκε από το συνδυαστικό εμβόλιο κατά της γρίπης Β, μιας λιγότερο κοινής μορφής του ιού, ήταν ασθενέστερη από εκείνες από το εγκεκριμένο εμβόλιο γρίπης.

Η Pfizer και η BioNTech θα εξετάσουν τις προσαρμογές στη συνδυαστική λήψη, είπε η Pfizer, και «συζητήσουν τα επόμενα βήματα με τις υγειονομικές αρχές».

Οι επενδυτές στάθηκαν παγερά αδιάφοροι για τα νέα, μια ένδειξη των ολοένα και πιο αμυδρών προσδοκιών σχετικά με τη ζήτηση για εμβόλια Covid-19, εν συντομία τα φαρμακευτικά προϊόντα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. Οι μετοχές της Pfizer υποχώρησαν 0,2% τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ οι μετοχές της Moderna σημείωσαν άνοδο 0,2%. Οι αμερικανικές εισπράξεις του θεματοφύλακα της BioNTech μειώθηκαν κατά 3,7%.

Ο απερχόμενος επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της Pfizer, Mikael Dolsten, δήλωσε σε συνέδριο που διοργάνωσε η Leerink Partners τον Μάρτιο ότι η εταιρεία ήλπιζε να κυκλοφορήσει το συνδυαστικό της εμβόλιο το επόμενο έτος, αλλά η ανακοίνωση της Παρασκευής θα μπορούσε να εκτροχιάσει αυτά τα σχέδια.

«Παραμένουμε αισιόδοξοι για το πρόγραμμα συνδυασμού COVID-19 και γρίπης, για το οποίο αξιολογούμε τα επόμενα βήματα», δήλωσε η επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης εμβολίων της Pfizer, Annaliesa Anderson, σε δήλωση.

Οι επενδυτές έδειχναν ασυγκίνητοι από την αποτυχία, υποδηλώνοντας ελάχιστη έως καθόλου πίστη στις εμπορικές δυνατότητες των συνδυαστικών λήψεων. Αυτό ακολουθεί απότομη πτώση των προσδοκιών γύρω από τη ζήτηση για ενισχυτές Covid-19.

Οι εκτιμήσεις για τις πωλήσεις εμβολίων Covid-19 έχουν μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, καθώς το ενδιαφέρον του κοινού για τα εμβόλια έχει ατονήσει. Πριν από δύο χρόνια, οι αναλυτές ανέμεναν ότι το 2024 τα έσοδα της Pfizer από την Comirnaty θα ήταν 10,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το FactSet αναμένουν τώρα μόλις 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια στις πωλήσεις της Comirnaty το 2024. Οι μετοχές της Moderna, εν τω μεταξύ, υποχώρησαν απότομα στις αρχές Αυγούστου, αφού η εταιρεία μείωσε την καθοδήγηση των εσόδων της για ολόκληρο το έτος, επικαλούμενη τις «πολύ χαμηλές» πωλήσεις εμβολίων Covid-19 στην Ευρώπη.

Τα συνδυαστικά εμβόλια έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν την αγορά για εμβόλια Covid-19, συνδέοντάς τα με την αγορά εμβολίων κατά της γρίπης. Ενώ σχεδόν οι μισοί ενήλικες στις ΗΠΑ εμβολιάζονται για τη γρίπη κάθε χρόνο, μόλις το 28% λέει ότι έκανε ένα ενημερωμένο εμβόλιο για τον Covid-19 το περασμένο φθινόπωρο.

Eνδιαφέρουσα και η είδηση που αφορά την Rothschild & Co. η οποία σύμφωνα με το Bloomberg έκλεισε το γραφείο της στο Miami το οποίο είχε ανοίξει μόλις το 2023. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτό συνέβη επειδή ο συνεργάτης και επικεφαλής του γραφείου Eric Hirschfield παραιτήθηκε για να περάσει χρόνο με την οικογένεια και σε προσωπικές αναζητήσεις, σύμφωνα με ένα σημείωμα που είδε το Bloomberg.

Ο Eric εντάχθηκε στην Rothschild & Co το 2016 από την Goldman Sachs όπου ήταν παγκόσμιος επικεφαλής του τομέα Paper & Packaging για την επενδυτική τραπεζική.

Μια και μιλάμε για την Rothschild & Co πρόεδρος του γραφείου της τράπεζας στην Αθήνα παραμένει ο κ. Nassos Zambaras ο οποίος εργάζεταιεργάζεται στη Rothschild & Co για 30 και πλέον έτη και έχει “απαράμιλλη περιφερειακή εμπειρία” ενώ από τον Ιανουάριο του 2023 τη θέση του Μanaging Director και Head of Greece κατέχει ο κ. Marios Broustas.

Καθώς ο Warren Buffet αποσύρεται από τις αγορές τα χαμίνια της Αθήνας, ντοπαρισμένα από τις οικονομικές ιστοσελίδες οι οποίες ουδόλως διαφέρουν από τα οπαδικά έντυπα, αναμένουν από τον Δείκτη της Λεωφόρου Αθηνών 110 αιφνίδιο πλουτισμό αντίστοιχο της οξυδέρκειάς τους. Αναμένουν εν ολίγοις να χρησθούν αντικαταστάτες του Buffet, ή κάτι κοντά σ΄αυτό. Εάν δεν υπήρχαν τόσοι πολλοί ανόητοι, δεν θα υπήρχαν τόσοι λίγοι πραγματικά πλούσιοι και χωρίς δανεισμό.

Περιμένουν λέει οι αγορές από τον Jerome Powell να δώσει σήμα για γενναία μείωση των επιτοκίων λες και εκείνοι που τους ανήκουν τα λεφτά (και ο έλεγχος του οικονομικού μοντέλου) τα έχουν για πέταμα.

Το Jackson Hole Economic Symposium της Federal Reserve είναι ένα τριήμερο ετήσιο διεθνές συνέδριο που φιλοξενείται από την Federal Reserve Bank of Kansas City στο Jackson Hole των Ηνωμένων Πολιτειών, στο οποίο συμμετέχουν ηγέτες κεντρικών τραπεζών από όλο τον κόσμο. Οι κεντρικοί τραπεζίτες συζητούν παγκόσμια γεγονότα και χρηματοοικονομικές τάσεις και οι συζητήσεις στο Jackson Hole παρακολουθούνται για οικονομικές ειδήσεις και συγκεκριμένα την πιθανή κατεύθυνση των παγκόσμιων επιτοκίων.

Έχει περιγραφεί από τους New York Times ως «η πιο αποκλειστική οικονομική συνάντηση στον κόσμο».

Όταν έσκασε η Planδημία ο Ed Dowd κορυφαίος χρηματιστής στη Wall Street και πρώην συνεργάτης της BlackRock όρισε την προέλευσή της ως το σκάσιμο της φούσκας του παγκοσμίου χρέους και υποστήριξε ότι τόσο ο ίδιος όσο και πολλοί συνάδελφοί του από τη Wall Street περίμεναν καιρό να συμβεί κάτι τέτοιο.

Και ήταν λογικό. Εάν σκεφθείς ότι το παγκόσμιο χρέος ανέρχεται σε 300 τρις και ο έλεγχος του χρήμα-χρέους ανήκει σε ιδιώτες. Σε μια χούφτα οικογένειες και οργανισμούς ιδιοκτησίας τους. Εκείνοι δεν έχουν κανέναν λόγο να απωλέσουν την εξουσία αιώνων που τους προσφέρει το χρήμα ως εργαλείο παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Δεν έχουν λόγους να κόβουν διαρκώς πληθωριστικό χρήμα και επίσης δεν έχουν τα περιθώρια όταν οι ΗΠΑ πληρώνουν το 76% των φορολογικών εσόδων της χώρας την εξόφληση των τόκων του χρέους των 35 τρις δολαρίων να υποδύονται ότι δεν συμβαίνει τίποτε και συνεχίζουμε να τυπώνουμε χρήμα αενάως.

Αυτή η συνταγή προφανώς και δεν υπάρχει στην ατζέντα τους. Αυτό που υπάρχει είναι η διαχρονική κατασκευή ιστορικών γεγονότων (ακόμη και παγκοσμίους πολέμους- με τον Γ΄Παγκόσμιο να αφορά πιθανόν την σύγκρουση της Δύσης με το Ισλάμ και τις ημέτεραι δυνάμεις να χρηματοδοτούν αμφότερα τα στρατόπεδα).

Η Δύση και ο κόσμος έφτασε ως εδώ με αυτή τη συνταγή-με το συγκεκριμένο “οικονομικό μοντέλο”. Ακόμη δεν έχει αντικατασταθεί κι αυτό παρότι πλέον είναι προφανώς χρεοκοπημένο γι΄αυτό και βρίσκεται σε εξέλιξη η Ατζέντα 2030.

Σε λίγα 24ωρα λοιπόν ένα από τα πανίσχυρα εργαλεία διαχείρισης του χρέους, η περίφημη FED διεξάγει το ετήσιο συμπόσιό της στο στο Jackson Hole, του Wyoming. Ήδη πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι από εδώ θα προκύψουν σήματα καπνού μείωσης των επιτοκίων.

Μόνο που υπό τις παρούσες συνθήκες και με το μαγαζί (παγκόσμια οικονομία) χρεοκοπημένο εδώ στο Κουρδιστό Πορτοκάλι δεν μπορούμε να διακρίνουμε πολλά επιχειρήματα υπέρ κάποιας εντυπωσιακής μείωσης των επιτοκίων.

Εμείς Wall Street δεν είμαστε, ούτε super duper oικονομικοί αναλυτές. Μόνο που όλα αυτά τα χρόνια διψάμε για γνώση και απολαμβάνουμε την ανάλυση out of the box. Εκτιμούμε λοιπόν πως είναι πολύ νωρίς να δωθεί εύκολο χρήμα σε έναν χρεοκοπημένο κόσμο. Το πιο πιθανό είναι ότι θα προηγηθούν πολλά δεινά ώσπου οι σκληροί και άγριοι καιροί να γεννήσουν σπουδαίους ανθρώπους και όχι μαλθακούς, αναλώσιμους και παραδομένους αμαχητί όπως οι σημερινοί.

Το Συμπόσιο λοιπόν της Οικονομικής Πολιτικής της Federal Reserve Bank of Kansas City στο Jackson Hole, του Wyoming [The Federal Reserve Bank of Kansas City’s Economic Policy Symposium in Jackson Hole, Wyo] είναι ένα από τα μακροβιότερα συνέδρια κεντρικών τραπεζών στον κόσμο.

Η εκδήλωση συγκεντρώνει οικονομολόγους, συμμετέχοντες στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους της κυβέρνησης των ΗΠΑ και μέσα ενημέρωσης για να συζητήσουν μακροπρόθεσμα θέματα πολιτικής αμοιβαίου ενδιαφέροντος. To φετινό συμπόσιο θα διεξαχθεί σε μερικά 24ωρα και συγκεκριμένα μεταξύ 24-26 Αυγούστου.

Για να προωθηθεί η ανοιχτή συζήτηση για την οποία είναι γνωστό το συμπόσιο, οι συμμετέχοντες επιλέγονται με βάση το θέμα κάθε έτους, λαμβάνοντας υπόψη την ποικιλομορφία στην περιοχή, το υπόβαθρο και τη βιομηχανία. Σε ένα τυπικό έτος, παρακολουθούν περίπου 120 άτομα.

Βασικό χαρακτηριστικό της εκδήλωσης είναι η στοχαστική συζήτηση που γίνεται μεταξύ των συμμετεχόντων. Δεδομένων των συμμετεχόντων και των θεμάτων που συζητούνται, υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για το συμπόσιο. Ωστόσο, για να ενισχυθεί η ανοιχτή συζήτηση που ήταν τόσο κρίσιμη για την επιτυχία του συμποσίου, η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι περιορισμένη.

Ομοίως, αν και η Τράπεζα λαμβάνει πολυάριθμα αιτήματα από μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως, η παρουσία του Τύπου περιορίζεται επίσης σε μια ομάδα που έχει επιλεγεί για να παρέχει σημαντική διαφάνεια στο συμπόσιο, αλλά δεν συντρίβει ή επηρεάζει τις εργασίες. Όλοι οι συμμετέχοντες στο συμπόσιο, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου, πληρώνουν ένα αντίτιμο για να παρακολουθήσουν. Στη συνέχεια, οι χρεώσεις χρησιμοποιούνται για την ανάκτηση εξόδων εκδήλωσης.

Τι συζητιέται;

Σύμφωνα με τη FED, “επιλέγουμε το θέμα του συμποσίου κάθε χρόνο και ζητάμε από ειδικούς να γράψουν εργασίες για σχετικά υποθέματα. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 150 συγγραφείς έχουν παρουσιάσει εργασίες σε θέματα όπως ο πληθωρισμός, οι αγορές εργασίας και το διεθνές εμπόριο. Όλα τα έγγραφα είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Οι εργασίες που παρέχονται στην Τράπεζα εκ των προτέρων και παρουσιάζονται στο ετήσιο συμπόσιο οικονομικής πολιτικής θα αναρτώνται ηλεκτρονικά τη στιγμή που παρουσιάζονται στην εκδήλωση. Άλλες εργασίες, όπως τα σχόλια των συζητητών, ενδέχεται να παρέχονται μόνο μετά το συμβάν, αλλά δημοσιεύονται μόλις γίνουν διαθέσιμα. Επιπλέον, οι απομαγνητοφωνήσεις των διαδικασιών αναρτώνται στον ιστότοπο μόλις γίνονται διαθέσιμες, μια διαδικασία που συνήθως διαρκεί λίγους μήνες. Τέλος, τα έγγραφα και τα αντίγραφα συγκεντρώνονται σε βιβλία πρακτικών τα οποία αναρτώνται στον ιστότοπο και δημοσιεύονται σε τόμο που είναι διαθέσιμος ηλεκτρονικά ή έντυπα, δωρεάν. Ο στόχος του Συμποσίου Οικονομικής Πολιτικής όταν ξεκίνησε ήταν να παράσχει ένα όχημα για την προώθηση της δημόσιας συζήτησης και την ανταλλαγή ιδεών. Σε όλη την ιστορία της εκδήλωσης στο Jackson Hole, συμμετέχοντες από 70 χώρες συγκεντρώθηκαν για να μοιραστούν τις διαφορετικές προοπτικές και εμπειρίες τους…”

Να σημειώσουμε τέλος ότι η FED είναι ένα ιδιόκτητο τραπεζικό σύστημα του οποίου οι μέτοχοι της πλειοψηφικής κατηγορίας Α περιλαμβάνουν τους Rothschild’s, Warburgs, J.P. Morgan, τους Rockefeller’s και τους αδελφούς Lehman.

Ίσως τα ονόματα από μόνα τους να προκαλούν τρόμο σε όσους επιλέγουν από μαλθακότητα να κατασκευάζουν σκοτεινούς Ιππότες από τα έγκατα της κόλασης για να δικαιολογήσουν την δική τους οδυνηρή άγνοια της πραγματικότητας, την εμπιστοσύνη τους στο κάθε κράτος-πατερούλη (η αποστολή του οποίου είναι η μείωση του κοστοβόρου πληθυσμού), το ψευδεπίγραφο βόλεμά τους και κυρίως το γεγονός ότι ποτέ δεν αναρωτήθηκαν σε ποιους ανήκουν τα λεφτά μια και πίστευαν ότι πέφτουν από τον ουρανό.

Λεφτά υπάρχουν, έλεγε ο οξυδερκής ΓΑΠ ώσπου ο ρεπόρτερ των Financial Times τον εξευτέλισε στους διαδρόμους του Davos και έκτοτε ο ΓΑΠ ανακάλυψε την κλιματική κρίση που είναι ένα ακόμη εργαλείο της Ατζέντας 2030.

Όμως για αναρωτηθείτε εκεί έξω, ακόμη και εάν τα χρήματα του κόσμου ανήκαν στην δική σας οικογένεια, την ξακουστή Οικογένεια Παπαδόπουλου ή την Οικογένεια Παππά, θα απεμπολούσατε αμαχητί το απόλυτο εργαλείο (ως τώρα τουλάχιστο) παγκόσμιας διακυβέρνησης και θα το σπαταλούσατε πληθωριστικά για τα παιδιά των άλλων; Τόση μεγαθυμία;

Επειδή μάλλον θα είσαστε κι εσείς φιλάνθρωποι τύπου Bill Gates, φροντίστε τουλάχιστο να μάθετε πως κυβερνάται ο κόσμος ώστε να μην πάτε αδιάβαστοι ξαφνικά ή από τις λευχαιμίες των εμβολίων.

Μπορείτε να εξακολουθήσετε να βολεύεστε με το άλλοθι περί θεωριών συνωμοσίας. Όπως διαπιστώνετε καθημερινά αυτό δεν είναι ικανό να προστατέψει εκείνους που το επικαλούνται.

-Οι εύκολοι καιροί κάνουν μαλθακούς ανθρώπους, οι μαλθακοί άνθρωποι κάνουν κακούς καιρούς, οι κακοί καιροί κάνουν γενναίους ανθρώπους. Αυτή είναι η ιστορία του κόσμου. Για την ώρα…

Το χρέος [407 δις] και το Οικόπεδο

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να καλέσουμε το έγκριτο διεθνές γραφείο real estate Sotheby’s να υπολογίσει την αξία της χώρας Ελλάδα μόνο ως οικόπεδο-χωρίς τη παρουσία του κοστοβόρου πληθυσμού ο οποίος καθότι και εμβολιασμένος με τα ασφαλή και αποτελεσματικά βαίνει μειούμενος.

Πόσο αξίζει η ελληνική έκταση σαν οικόπεδο συνυπολογίζοντας πως ούτε καν ΑΟΖ δεν μπορούμε να ανακηρύξουμε– ούτε με ηλεκτροφόρα καλώδια να συνδέσουμε τη Κύπρο με τη Κρήτη.

Το ερώτημά μας προς το γραφείο Sotheby’s ή κάποιους άλλους έγκριτους εκτιμητές (ήδη δύο τρία γνωστά Ιδρύματα μας πληροφορούν ότι έχουν κοστολογήσει την αξία του οικοπέδου_αιτηθήκαμε αριθμούς και αναμένουμε)

Καθώς πλησιάζουμε στην αυλαία του ελληνικού καλοκαιριού η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να δικαιολογήσει την σχεδόν πλήρη κατάρρευση των εσόδων της υποτιθέμενης βαριάς βιομηχανίας του Τουρισμού-διαρρέοντας μέσω των 300 του Μαξίμου ότι φέτος οι τουρίστες έτρωγαν μόνο κονσέρβες από τον Σκλαβενίτη.

Η ελληνική κυβέρνηση όπως και η αντιπολίτευση στο σύνολό της οι οποίες συμμετέχουν πρόθυμα -εξαιτίας της διαφθοράς των κομματικών μηχανισμών και κυρίως εξαιτίας του υπέρογκου χρέους που έχουν τα κόμματα- στην Ατζέντα 2030 μείωσης του πληθυσμού πέτυχαν να συντρίψουν την πρωτογενή παραγωγή με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να αγοράζει λεμόνια Αργεντινής και πορτοκάλια Αιγύπτου.

Αφού συνέντριψαν τον πρωτογενή τομέα έδωσαν στη συνέχεια τη χαριστική βολή στον Τουρισμό φροντίζοντας η χώρα μας να αποκτήσει το όνομα ενός κράτους θανάσιμα πειθήνιου στην Ατζέντα της Μεγάλης Επαναφοράς.

Προσθέστε σε αυτή τη φήμη τους ξαφνικούς θανάτους-εξαφανίσεις επωνύμων εμβολιασθέντων με τα εμβόλια COVID-19 τουριστών στην έναρξη της θερινής σεζόν, τα γεγονότα του Μαύρου Κύκνου (σχετικό video ακολουθεί) ανάμεσά τους και οι εργαστηριακές φωτιές σχεδόν σε όλη τη περιφέρεια και με το διαρκές εργαλείο του Τρόμου απόλυτα ενεργοποιημένο από την εγχώρια κυβέρνηση.

Έχετε ήδη μία ενδιαφέρουσα προσπάθεια θανάτωσης του Τουρισμού καθώς το WEF εκτιμά ότι ο Τουρισμός επιβαρύνει τη κλιματική αλλαγή και ο δυτικός άνθρωπος θα πρέπει να παραμένει έγκλειστος στα διαμερίσματά του ώσπου να έλθουν οι φίλοι του Πλεύρη να μας αφανίσουν.

Την ίδια στιγμή ένα κράτος με 407 δις χρέος και με την υποτιθέμενη βαριά του βιομηχανία (τον Γιάννη Βόγλη και τον Πέτρο Νάζο) υπό κατάρρευση τι επιλογές έχει να παραμείνει κράτος και μάλιστα με εν ζωή πληθυσμό;

Μάλλον δεν έχει ουδεμία επιλογή πέρα από τη θανάτωση του πληθυσμού και την διάθεση της εκτάσεως ως οικόπεδο.

Ακόμη κι έτσι βέβαια εάν οι τιμές του τετραγωνικού μέτρου είναι τιμές Ελληνικού δύσκολα θα πιάσουμε τα 407 δις ευρώ του εθνικού χρέους και πιο δύσκολα θα βρεθούν δυτικοί κάτοικοι να το κατοικήσουν.

Όσο για το ποιοι θα κατοικήσουν το οικόπεδο μετά τους Ελληνες, κατά πάσα πιθανότητα η έκταση θα μετατραπεί ως ορμητήριο του Ισλάμ στη διάρκεια του Γ΄Παγκοσμίου Πολέμου ο οποίος θα είναι ανάμεσα στους δυτικούς και τους Ισλαμιστές.

Προφανώς και βιώνουμε τη πρώτη φάση του σχεδιασμού που είναι ο αφανισμός του κοστοβόρου ελληνικού πληθυσμού, αφανίζοντας αρχικά τους πόρους ζωής με τις φωτιές, τις εργαστηριακές πλημμύρες και την πώληση του νερού- το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε στη συνέχεια να δηλητηριαστεί ώστε να μην χρειάζεται να τους κάνουμε διαρκώς πλύση εγκεφάλου να λαμβάνουν τα εμβόλια ευθανασίας για τις planδημίες που κατασκευάζουν αι ημέτεραι δυνάμεις.

Όποιος πιστεύει ότι συμβαίνει κάτι άλλο από αυτά που περιγράφουμε θα πρέπει να είναι πολύ περισσότερο ψεκασμένος από εμάς.

Α, υπάρχουν και τα θαλασσοδανεισμένα ΜΜΕ κυρίως με λεφτά της elite που της ανήκει ο κόσμος και τα οποία δεν σεβάστηκε ουδόλως το εγχώριο πολιτικό σύστημα στη προσπάθειά του να στήσει- στη διάρκεια της μεταπολίτευσης- τα δικά του μηντιακά παραμάγαζα τα οποία πλέον την μόνη αποστολή που υλοποιούν είναι η μείωση του πληθυσμού.

Όσο για τους Μητσοτάκη-Κασσελάκη-Τσίπρα-Ανδρουλάκη-Κουτσούμπα-Σακελλαροπούλου των Τεμπών, για να μπορούν ακόμη να απολαμβάνουν τους παχυλούς μισθούς και τα προνόμιά τους θα πρέπει να φέρουν σε πέρας την τελευταία τους αποστολή η οποία είναι η απελευθέρωση της τέφρας σου-ούτε καν ο ενταφιασμός σου μια και θα επιβαρύνει το υπέδαφος_μη βιώσιμο.

Γι΄αυτό και τους βλέπεις να εξαντλούν την υποκριτική τους δεινότητα σε lifestyle ρόλους (top gun, κοσμικοί γάμοι, κλπ) κάτι σαν 24/7 εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, καθώς εσύ τρέχεις να σωθείς από τις ξαφνικίτιδες, τους καρκίνους και πάσης φύσεως θανάσιμες παγίδες που στήνει καθημερινά ένα χρεοκοπημένο κράτος στα πλαίσια της τελευταίας αποστολής που του έχουν αναθέσει οι δανειστές που έχουν κι αυτοί τα δίκια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου