Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Ο Π. ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ Π. ΠΑΪΣΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ  ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΩΤΑ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ‘’ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ’’, ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
Αποτέλεσμα εικόνας για Π. ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

«Ο ΘΕΟΣ ΦΩΣ ΕΣΤΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΙΑ ΕΝ ΑΥΤΩ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΟΥΔΕΜΙΑ» (ΠΡΩΤΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΦ. Α’ ΣΤΙΧ. 5).
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
Είναι γραμμένο στην Α’ Καθολική Επιστολή του Ιωάννου ότι «Πας ο γεγεννημένος εκ του Θεού αμαρτίαν ου ποιεί, ότι σπέρμα αυτού εν αυτώ μένει’ και ου δύναται αμαρτάνειν, ότι εκ του Θεού γεγέννηται. Εν τούτω φανερά εστί τα τέκνα του Θεού και τα τέκνα του διαβόλου. Πας ο μη ποιών δικαιοσύνην ουκ έστιν εκ του Θεού, και ο μη αγαπών τον αδελφόν αυτού…» (Κεφ. γ’, 9-12).
Θα ήταν αδύνατον σε μια πρόσκληση «Υποστήριξης»-προς τον Ορθόδοξο λαό του Θεού- να μην υπάρχει εξ αρχής το θεμέλιο αυτό, της αγάπης. Ο μαθητής της Αγάπης, ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος λέγει: «Εκείνος που δεν αγαπά τον αδελφό του», δεν έχει πατέρα τον Θεό…  «Καθένας  που δεν ζη βίον ενάρετον, δεν είναι από τον Θεόνόπως επίσης και εκείνος που δεν αγαπά τον αδελφόν του. Διότι αυτή είναι η θεμελειώδης και σπουδαιοτάτη εντολή, την οποίαν έχετε ακούσει από την αρχήν που επιστεύσατε εις τον Χριστόν, το να αγαπώμεν ο ένας τον άλλον. Και να μην ομοιάζομεν με τον Κάϊν, ο οποίος ήτο τέκνον του πονηρού διαβόλου και ο οποίος ‘’έσφαξε τον αδελφόν αυτού’ και χάριν τίνος έσφαξε αυτόν;’’… Και διατί τον έσφαξε; Διότι τα ιδικά του έργα ήσαν πονηρά, ενώ τα έργα του αδελφού του ήσαν δίκαια. (Κατά κανόνα δε ο μοχθηρός και κακός μισεί θανασίμως τον δίκαιον).» (Α’ Καθολ. Επιστ. Ιωάν. Κεφ. γ’ 10-12).
Ποιος ο λόγος λοιπόν της πρόσκλησης αυτής, και ποια η πρόσκληση;
Αφήνουμε και πάλι τον άγιο της αγάπης να ανάψει μέσα μας τον πόθο της ομολογίας που ο καιρός, αλλά και η ημέρα, ζητάει από όλους μας! «Αγαπητά μου παιδιά, ας μην αγαπώμεν με τα λόγια μόνον και με την γλώσσαν, ‘’αλλ’ εν έργω και αληθεία’’… αλλ’ ας αγαπώμεν-λέγει- με τα έργα της καλοσύνης και με ειλικρίνειαν που επιβάλλει ο θεός. Και με αυτό, δηλαδή με την ειλικρινή αγάπην και αγαθοεργίαν, γνωρίζουμεν ότι καταγόμεθα από την αλήθειαν, από τον Θεόν, ο οποίος είναι αλήθεια» (Κεφ γ’ 19,20).
 Όλοι τώρα που στεκόμαστε στο πλευρό του π. Παϊσίου, φανερά ή κρυφά, και αγωνιζόμαστε να «ασκούμε την αγάπη», για μια ακόμη φορά και όσο εξαρτάτε από εμάς, «Θα πείσωμεν και θα ειρηνεύσουμεν τας συνειδήσεις μας, ενώπιον του Θεού, ότι ορθώς πράττομεν» (Κεφ. γ’ στιχ. 19)! Η συνείδησή μας έτσι δεν θα μας κατηγορήσει’ ότι με τα λόγια μόνο αγαπούμε τον αδελφό μας, τον π. Παΐσιο… αλλ΄ ούτε και αυτός ο Θεός θα μας κατηγορήσει’ «Ο οποίος είναι απείρως ανώτερος από την συνείδησή μας και γνωρίζει πλήρως και τελείως, καλύτερα από αυτήν, τα πάντα» (Στιχ. 20).
 
Αδελφοί, αύριο Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 ,όπως έχουμε ακούσει, στην Ιερά Μονή Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Δήμου Φιλώτα, ο Αρχιερατικός του Αμυνταίου, και Τοποτηρητής πλέον επί της Ιεράς Μονής- μετά την ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΙΕΡΗ παύση, του π. Παϊσίου Παπαδόπουλου, από την ηγουμενία του μοναστηριού- λόγω ότι μάχεται φανερά  υπέρ της πίστεως ημών- θα επιχειρήσει να λειτουργήσει στο Ναΐδριο της  Ιεράς Μονής, των αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.
Η πράξη  του αυτή, την στιγμή που έχει επιτραπεί στον π. Παΐσιο να διαμένει επί του ησυχαστηρίου και μόλις τρία μέτρα σε απόσταση από του Αγίου Θυσιαστηρίου -του εν λόγο Ναού- είναι μια πράξη πονηρή, εγκληματική!  που μόνο κακό έχει να σκορπίσει μεταξύ ημών και ημών των πιστών Χριστιανών. Ο αδόκιμος νους που σκέφτηκε την δεδομένη στιγμή, μόλις μία βδομάδα μετά την  «Καταδίκη» του π. Παϊσίου (επειδή ομολογεί  φανερά την Εκκλησία του Χριστού ως, «Μία, αγία, καθολική και αποστολική» και, αντίθετα στον κ. Βαρθολομαίο που ανάβει καντήλια, χεράκι-χεράκι και με Βουδιστές… και που συμπροσεύχεται με κάθε αδόκιμο «θεολογικό νου»!!!)……  να σταθεί σε τόπο άγιο και να προκαλέσει την αντίδραση ημών, δίχως να  λαμβάνει υπόψη τον μέγα κίνδυνο να παρεκτραπούν και οι δύο πλευρές του σώματος του Χριστού και να ματώσουν…  και δίχως να  λογαριάσει το ότι ένα τέτοιο συμβάν  θα από-τελούσε  αρχή κακών για την Μητροπολιτική μας περιφέρεια… Αλλά και κάθε δόκιμος νους ας  εξετάσει προσεκτικά και ας δράση ώστε να μην επιτελεστεί μια ακόμη «Ακριβής  Φανέρωσει», που θα μας κοστίσει ΑΚΡΙΒΑ! Και εννοούμε την αποκάλυψη του ποια είναι τα «τέκνα του θεού» και ποια «τα τέκνα του διαβόλου», που άθελά τους γίνονται εργαλεία, δήθεν δικαιοσύνης! Και υπακούν τέλεια στα σχέδια του πονηρού παν-αιρετικού και αντίχριστου πνεύματος της εποχής μας.
ΑΔΕΛΦΟΙ,
«ΠΑΣ Ο ΜΗ ΠΟΙΩΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΝ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΕΚ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΗ ΑΓΑΠΩΝ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟΝ ΑΥΤΟΥ» (Α’ Ιωάν. Κεφ. γ’ 10).
 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΜΕ ΜΙΑ ΣΙΩΠΗ ΕΙΡΗΝΙΚΗ
ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗ,
 ΕΝΟΠΙΩΝ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ,
 «ΙΝΑ Η ΧΑΡΑ ΗΜΩΝ Η ΠΕΠΛΗΡΩΜΕΝΗ» (Α’ Ιωάν. Στχ.4).
ΜΕ ΤΙΜΗ
       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου