Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Κορονοϊός: Κυβέρνηση «ατομικής ευθύνης» και γαία πυρί μειχθήτω

 https://antinews.gr/%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%8a%cf%8c%cf%82-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b5%cf%85%ce%b8%cf%8d%ce%bd/Κορονοϊός: Κυβέρνηση «ατομικής ευθύνης» και γαία πυρί μειχθήτωTumblr

Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια εκτιμάται ότι είναι τα κρούσματα στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση, ωστόσο, παρατηρεί ως θεατής την -με ραγδαίους ρυθμούς- εξελισσόμενη «ανοσία της αγέλης», ενώ οι πολίτες κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατευθούν με γνώμονα την «ατομική ευθύνη»

Πρακτικά, δεν έχει μείνει οικογένεια στην Ελλάδα που να μην έχει το λιγότερο ένα κρούσμα από τις νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Συχνά, μάλιστα, οι νοσούντες προσβάλλονται για δεύτερη ή και τρίτη φορά. Συνολικά, εκτιμάται ότι σήμερα στη χώρα μας υπάρχουν τέσσερα εκατομμύρια κρούσματα. Δηλαδή, σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας. Αρκετά από αυτά είναι τουρίστες.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, ευρισκόμενη σε καλοκαιρινή νιρβάνα, με την εκλογολογία να είναι το μόνο θέμα να την απασχολεί, περί άλλα τυρβάζει. Και κυρίως δεν θέλει να διαταράξει την τουριστική περίοδο. Εξάλλου, δύσκολος χειμώνας έρχεται, και γι’ αυτό η ίδια έχει ποντάρει όλα τα λεφτά της στα έσοδα από τον τουρισμό. Έχει, επίσης, την ψευδαίσθηση ότι οι Έλληνες θα «ξεσκάσουν» με τις καλοκαιρινές διακοπές, ανεξαρτήτως εάν ένας στους δύο, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, δεν έχει χρήματα γι’ αυτό, και έτσι δεν θα έχει να αντιμετωπίσει αναταραχές αλά Σρι Λάνκα το Φθινόπωρο.

Το χειρότερο είναι, όμως, ότι με εγκληματικό τρόπο καλλιεργείται συστηματικά η εντύπωση πως «δεν πειράζει αν κανείς κολλήσει δύο και τρεις φορές». Επίσης, ότι «όλοι θα κολλήσουμε» και «εν πάση περιπτώσει, αυτές οι μεταλλάξεις που έχουν τρομερή διασπορά δεν είναι τόσο επικίνδυνες». Απόψεις κάθετα αντίθετες στις επισημάνσεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ η λαίλαπα του κορονοϊού. Είναι σαν να μην πέρασε ο κόσμος και η χώρα μας δυόμισι χρόνια «κόλαση». Καταργείται ακόμα και η καθημερινή στατιστική γύρω από τον κορονοϊό (!). Ούτε λίγο ούτε πολύ, η κυβερνητική «πολιτική» συνίσταται στο: Ήλθε το καλοκαιράκι και όλοι τρέχουν με ξέπλεκες τις πλεξούδες στις παραλίες να χαρούν … τον ήλιο, τη θάλασσα και τα αγόρι-κορίτσι τους. Χώρα στον αυτόματο πιλότο, δηλαδή, χωρίς καμιά πολιτική-κυβερνητική παρέμβαση.

Στο όνομα του τουρισμού, του ανοίγματος της καθημερινότητας και του «να πάρουμε πίσω τη ζωή μας», καλλιεργούνται ψευδαισθήσεις, εν πολλοίς αντιεπιστημονικές, με αποτέλεσμα, αφενός να εκδηλώνεται έντονος «ωχαδελφισμός» στο μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού, αφετέρου σε σημαντική μερίδα πολιτών να επανέρχεται και να διογκώνονται ο φόβος.

Έτσι, παρ’ ότι έχουν αρθεί οι απαγορεύσεις και όλα τα περιοριστικά μέρα, εμφανίστηκε και πάλι το φαινόμενο πολλοί πολίτες να κυκλοφορούν με μάσκα σε κοινόχρηστους χώρους και σε σημεία συνωστισμού. Αναμενόμενο. Απροστάτευτοι, δίχως οδηγίες από τους «ειδικούς», με την κυβέρνηση να περιορίζεται σε επισημάνσεις του φαινομένου σαν να ήταν παρατηρητής, καθένας προσπαθεί να προστατεύσει εαυτόν και τον περίγυρό του, επιστρατεύοντας, θέλει δεν θέλει, την «ατομική ευθύνη». Ο όρος αυτός, βέβαια, είναι ξεχασμένος πλέον από την κυβέρνηση. Που εκείνες οι «ωραίες» εποχές που ήθελε να τον εφαρμόσει ακόμα και διά των κλόμπς!

Κι όλα αυτά τη στιγμή που η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τους 30.000 νεκρούς και τα νοσοκομεία αρχίζουν και πάλι να υφίστανται πιέσεις. Για τις εκατόμβες νεκρών, βέβαια, άκρα του τάφου σιωπή από κυβέρνηση και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Προέχει το success story της κυβέρνησης Μητσοτάκη και το επικείμενο ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πακέτο των δεκάδων δισ. στις τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματιών. Ενίοτε, επίσης, κάποιοι «Κολοκοτρωναίοι» βγάζουν (τηλεοπτικά) τα γιαταγάνια τους για να σκιάξουν τον Ερντογάν, αλλά όλα καλά θα πάνε. «Ήρεμο θα είναι το καλοκαίρι», όπως λέει και ο πρωθυπουργός.  

Βέβαια, από τη στιγμή που τα νοσοκομεία δεν έχουν φτάσει στα όρια, ουδείς αρμόδιος κυβερνητικός ενδιαφέρεται. Θα πει κανείς, εδώ δεν ενδιαφέρονταν όταν τα νοσοκομεία πλημμύριζαν από κρούσματα και πέθαιναν στα ράντζα, θα ενδιαφερθούν τώρα για το σύστημα Υγείας; Εδώ, οι ίδιοι οι φιλοκυβερνητικοί «ειδικοί», σε εκθέσεις τους ανέφεραν ότι πολλοί αφήνουν την τελευταία τους πνοή προτού πάνε στο νοσοκομείο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντούσε ότι δεν χρειάζονται ΜΕΘ, και θα βελτιώσουν τώρα του ΕΣΥ;

Είναι προφανές ότι δεν τους καίγεται καρφάκι. Εξάλλου, τώρα δεν υπάρχουν εμβόλια που να «πιάνουν» αυτές τις τελευταίες μεταλλάξεις με τη μεγάλη μεταδοτικότητα. Όταν από το Φθινόπωρο και μετά κυκλοφορήσουν και αυτά, τότε η κυβέρνηση θα «ευαισθητοποιηθεί» ως προς το πρόβλημα του κορονοϊού και θα επιβάλλει μέτρα και εμβολιασμούς. Τότε, για ευνόητους λόγους, θα «ευαισθητοποιηθεί» και η Κομισιόν της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν, ο σύζυγος της οποίας συνδέεται με κύκλους της Pfizer.

Αφενός η μαζική πλέον «επέλαση» του κορονοϊού, αφετέρου το τσουνάμι ακρίβειας, συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Οι Έλληνες βρίσκονται ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη. Από τη μια ο κορονοϊός και από την άλλη το ράλι των αυξήσεων, με τις τιμές να καλπάζουν ανεξέλεγκτα και να αλλάζουν προς τα πάνω καθημερινώς στα σούπερ μάρκετ και στα βενζινάδικα. Και η κυβέρνηση να κοιτάζει τις εξελίξεις ως θεατής. Με γνωστά και μη εξαιρετέα στελέχη της, άλλο να λέει με στόμφο ότι οι φτωχοί δεν έχουν αμάξι και γι’ αυτό δεν βάζουν βενζίνη, και άλλο να ρίχνει την ευθύνη για τη διάδοση του κορονοϊού στα νεανικά πάρτι.

Χθες, ο ΕΟΔΥ παρουσίασε την επιδημιολογική έκθεση για το διάστημα από 4 έως 10 Ιουλίου σε όλη τη χώρα. Καταγράφηκαν 13.623 νέα κρούσματα κορονοϊού ανά εκατομμύριο πληθυσμού, 16 θάνατοι ανά εκατομμύριο και 109 διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ:

-Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 13.623 κρούσματα COVID-19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού (18% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 17% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων ανέρχεται σε 4.058.998 εκ των οποίων 51.6% γυναίκες.

-Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου ήταν 327 ασθενείς (16% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ ο μέσος όρος εξιτηρίων ανέρχεται σε 239 ασθενείς (19% εβδομαδιαία μεταβολή). Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 109 (67.0% άνδρες) με διάμεση ηλικία 73 έτη και το 94.5% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

-Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 16 θάνατοι ασθενών COVID-19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού (33% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.496 θάνατοι, όπου το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου