Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: Η διδασκαλία του έκανε θαύματα!

http://www.pemptousia.gr/2018/08/agios-kosmas-o-etolos-i-didaskalia-tou-ekane-thavmata/

Ο Ιερομάρτυρας, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.
Όπως αναφέρει αυτήκοος μάρτυρας του κηρύγματος του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, η διδασκαλία του ήταν απλούστατη όπως αυτή των αλιέων Αποστόλων.
Και αυτός ήταν γαλήνιος και ήσυχος, και φαινόταν να είναι πλήρης της χάριτος, της ιλαρότητας και της ενθέου γλυκύτητας του Αγίου Πνεύματος.
Όπως αναφέρει ο αυτήκοος μάρτυρας:
“ο Θεός που κυβερνά και οικονομεί τα πάντα, συνηργούσε άνωθεν και εβεβαίωνε τους λόγους του Αγίου με σημεία και θαύματα, όπως ακριβώς συνέβαινε και κατά τις περιοδείες των Αποστόλων».
Ως παραδείγματα αναφέρει αυτά που συνέβησαν στην Κεφαλλονιά:
Στο νησί αυτό ζούσε κάποιος φτωχός ράφτης ο οποίος είχε το δεξί του χέρι για πολλά χρόνια  ακίνητο και άχρηστο. Αυτός, λοιπόν, κατέφυγε στον Άγιο και τον παρακάλεσε να τον θεραπεύσει.


Τότε ο άγιος Κοσμάς του είπε να παρακαλουθήσει με ευλάβεια την διδασκαλία του και ο Θεός θα τον ευσπλαχνισθεί. Ο φτωχός ράφτης υπάκουσε και αφού άκουσε ευλαβώς το κήρυγμα, την επόμενη μέρα θεραπεύτηκε τελείως!
Όταν κάποιος άλλος παράλυτος έμαθε αυτό το παράδοξο γεγονός, παρεκάλεσε και ο ίδιος και τον μετέφεραν εν ώρα διδασκαλίας του Ιερόμαρτυρα Κοσμά και έτσι μετά από λίγες μέρες έγινε καλά.
Στο κάστρο της Άσσου έμενε ένας ευγενής, ο οποίος από πολλά χρόνια ήταν εντελώς κουφός. Για τον λόγο αυτό πήγε και αυτός στον τόπο που δίδασκε ο Άγιος και έτσι έγινε καλά αμέσως!
Διασκευή από τον Μεγάλο Συναξαριστή της Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου