Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

To VIDEO της εκδήλωσης για το Κυπριακό στην Λεμεσό (Του Όμηρου Αλεξάνδρου)


Του Όμηρου Αλεξάνδρου
Οικονομολόγου Λογιστή-Ελεγκτή
Omiros Alexandrou Facebook

Το χρυσόοοο μου... Ο Μουσταφάς…τον πήρε χαμπάρι   –    Εκδήλωση για το κυπριακό στην Λεμεσό
Πρόεδρος Αναστασιάδης στον «Φ»: Ναι, το 2016 μπορούμεcid:image001.jpg@01D157A0.E0972240
                   
Πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο για να δείτε το VIDEO της εκδήλωσης για το κυπριακό στην Λεμεσό με ομιλητές τους Πάνο Ιωαννίδη και Νίκο Λυγερό, την οποία είχα την τιμή να προσφωνήσω και να συντονίσω καθώς επίσης και κάποια σύντομα σχόλια μου που ακολουθούν:   

                                         http://www.philenews.com/Templates/images/home/zoom.png

Και μετά τα όσα ακούσατε από εμένα και τους άλλους δύο ομιλητές για το κυπριακό στο VIDEO,διαβάστε πιο κάτω τι δηλώνουν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού για το κυπριακό.

Ο Πρόεδρος με άρθρο του που δημοσιεύθηκε χθες 24/1/2016 στην ετήσια συλλεκτική έκδοση του Φιλελευθέρου με τίτλο ‘’2016 Έτος Ελπίδας’’:

-Η ΕΕ να υιοθετήσει την τουρκική γλώσσα σαν μια από τις επίσημες της γλώσσες.
- Το 2016 θα είναι η χρονιά κατά την οποία, μέσα από κάποιες προϋποθέσεις, θα σπάσουν τα αδιέξοδα δεκαετιών και θα οδηγηθούμε σε συνολική διευθέτηση του Κυπριακού. 
- Στην πορεία διαπραγμάτευσης έχουμε καταγράψει χρήσιμες και σημαντικές συγκλίσεις, Υιοθετήσαμε συγκλίσεις του παρελθόντος και ενσωματώνουμε στο πλαίσιο της λύσης που διαμορφώνουμε νέες ιδέες, που πιστεύω ότι συνιστούν βελτίωση παλαιότερων προτάσεων που είχαν κατατεθεί.
Τις πιο πάνω παραδοχές του δικού μας ούτε η Τουρκία αλλά ούτε και ο Μουσταφά Ακκιντζιή τις ασπάζεται και τις επιβεβαιώνουν, και αφού δεν τις επιβεβαιώνουν και δεν υποχωρούν στις απαιτήσεις τους, μήπως θα σπάσουν τα αδιέξοδα με τις δικές μας πρόσθετες υποχωρήσεις; Αυτό, με το φτωχό του μου το μυαλό, έχω αντιληφθεί, μετά και την χθεσινή προτροπή του Τούρκου Πρωθυπουργού στον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζόν Μπάιτεν, να πιέσει την Κυπριακή Κυβέρνηση να υποχωρήσει στις θέσεις της για να σπάσουν τα αδιέξοδα στο Κυπριακό.
Πρόεδρε ελάττωσε λίγο το ουίσκι αυτό το κρίσιμο διάστημα για να έχεις καθαρό μυαλό για να μην μας δώσεις την χαριστική βολή, γιατί αν το αποτολμήσεις να είσαι σίγουρος ότι  ούτε νύκτα δεν θα καταφέρεις να φύγεις από την Κύπρο για να απολαύσεις τα εκατομμύρια σου.

Ο Άνδρος Κυπριανού Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ:

Και ενώ ο Πρόεδρος μας διαπίστωνε τα πιο πάνω, ίσως και με κανένα ουίσκι παραπάνω, ο Άνδρος μας( Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ) επέστρεφε από την Τουρκία, που ανεπίσημα τον είχαν καλέσει οι Τούρκοι, και μεθυσμένος, όχι από ουίσκι, αλλά από έρωτα με τους τούρκους ηγέτες Νταβούτογλου και Τσαβούσογλου δήλωνε ευτυχής και περιχαρής:
- Πήγαμε στην Τουρκία για να ακούσουμε την θέση των ηγετών της  και για να τους πείσουμε ότι η λύση του κυπριακού είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας.
-Τώρα ξέρουμε που στεκόμαστε με την Τουρκία.
- Η Τουρκία  επιθυμεί πραγματικά την λύση του κυπριακού.
- Την ώρα που έφευγα από τη συνάντηση, ο Τούρκος Πρωθυπουργός μου είπε ‘’Keep in touch  «ότι πρέπει να διατηρήσουμε επαφή», αλλά δεν συζήτησαν κάτι το συγκεκριμένο.
 ‘’Που σου νέφκω που πάεις’’ Ανδρο μου. Το τυπικό  ‘’Keep in touch ’’που λέγουν οι άγγλοι μεταξύ τους όταν αποχωρίζεται ο ένας τον άλλο, δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι θα  έχετε επαφή.  Άλλωστε όπως είπες πιο πάνω δεν σου είπε πότε θα γίνει αυτή η …..’’Ανατολίτικη Επαφή’’ ….και υπό ποίες προυποθέσεις.  Αν έχεις ελλείψεις στην αγγλική γλώσσα, εισηγούμαι να πάς να σου κάνει κάποια μαθήματα ο γραφικός και ανεκδιήγητος σου σύντροφος Χριστόφιας που  θύμωσε τον James Cameron όταν του αμόλησε το αμίμητο.......’’Υou are  not a bastard’’

Δυστυχώς στην πιο κρίσιμη καμπή του γεωπολιτικού παιχνιδιού στην περιοχή μας, η δύσμοιρη αυτή χώρα δεν ευτύχησε να έχει  ισορροπημένους και εμπνευσμένους ηγέτες για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε  τα γεωστρατηγικά μας πλεονεκτήματα και ετοιμαζόμαστε  τώρα να συρθούμαι και να υπογράψουμε την συνθήκη παράδοσης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Τουρκία στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ). Εδώ η Συρία ήταν έτοιμη πριν από ένα περίπου μήνα να παραδοθεί στην Τουρκία, και μέσα σε μια νύκτα επενέβησαν οι Ρώσοι και οι τούρκοι χέστηκαν και ανέκρουσαν πρύμνα και εμείς σ’ έναν τόσο ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον θα πρέπει να βιαστούμε να διαλύσουμε την ΚΔ Εμάς ο δικός μας,  διορισμένος  από το  αγγλοαμερικάνικο διευθυντήριο για να παίζει το ρόλο του ‘’χρήσιμου ηλίθιου’’ και με την επίρεια του αλκοόλ πάνω σε καθημερινή βάση, που να καταλάβει ότι υπάρχουν και τα εμπλεκόμενα συμφέροντα στην περιοχή τα οποία πρέπει να εκμεταλλευτούμε;

ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗ.ΚΟ που κυβέρνησαν την Κύπρο τις τελευταίες δεκαετίες και την κατέστρεψαν οικονομικά με δεκάδες σκάνδαλα και ατημώρητα εγκλήματα( Πραξικόπημα, χρηματιστήριο, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Μιλόσεβιτς, ξέπλυμα ρώσικου μαύρου χρήματος, χρηματοδότηση κομμάτων από ξένους και υπόκοσμο, κατάρρευση της οικονομίας, κ.λ.π)  άλλοι φανερά και άλλοι με το μανδύα της ΔΔΟ με το δήθεν σωστό περιεχόμενο, ετοιμάζονται τώρα να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία γιατί μόνον έτσι πιστεύουν ότι θα παραγραφούν τα εγκλήματα τους.

Όσοι διαφωνούν με το ΔΗΣΑΚΕΛ, τον Πρόεδρο και κάποια ηττημένα μυαλά και σφουγγοκολάριους, είναι δήθεν απορριπτικοί και δεν θέλουν λύση του κυπριακού.  Τι μέλλον μπορείς να περιμένεις από έναν Αναστασιάδη, που ακόμη δεν ξεπέρασε το  ψυχολογικό πρόβλημα που του δημιούργησε το συντριπτικό όχι του 2004; Τι  μέλλον να περιμένεις από τον Άνδρο Κυπριανού και το ΑΚΕΛ που επιθυμούν μια λύση τουρκικών συμφερόντων για να είναι αρεστοί στους τούρκους για να είναι μόνιμα στην εξουσία(πρότειναν την σταθμισμένη ψήφο)μετά την λύση, μια που η πλειοψηφία των τουρκοκυπρίων είναι αριστεροίΑ. Θα μας σώσει ο Νικολάκης  του Τάσσου και της Φωτεινής, που αντί να προσπαθήσει να συνενώσει τον κεντρώο χώρο για να αποτελέσει ανάχωμα στα σχέδια του ΔΗΣΑΚΕΛ και των ξένων προστατεύει καρέκλες και καπετανάτα και φακκά το πόδι του χαμέ τζιε απαιτεί από την μαμά του να ξοδεύσει τα εκατομμύρια της για να γίνει πρόεδρος.  

 Ας είμαστε όλοι σε εγρήγορση, η μέθοδος που ακολουθούν είναι  ήδη γνωστή από το δημοψήφισμα του 2004. Τώρα όμως οι ξένοι και οι χρήσιμοι ηλίθιοι τους στην Κύπρο, θα ποντάρουν και στο οικονομικό γονάτισμα του κύπριου και εφαρμόζοντας το τρίπτυχο Συσκότιση- Αιφνιδιασμός- Εκβιασμός θα προσπαθήσουν να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία με την ρατσιστική και αντιδημοκρατική Ομοσπονδία (ΔΔΟ). Δεν θα τους περάσει όμως,  έχουν γνώσιν οι φύλακες.  Ανασήκωσε τους ώμους κυπριακέ λαέ και απόσεισε τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου