Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Και λίγα τους είπαν ο Νίκος Λυγερός και ο Όμηρος Αλεξάνδρου

 e-mail

Συμφωνώ με τα όσα λέει ο φίλτατος Όμηρος στο πιο κάτω του άρθρο με τίτλο ''Η FOCUS, Ο ΦΟΥΛΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΟΥΛΛΗΣ'' και τα προσυπογράφω. Και θα προσθέσω και τούτο: Την περασμένη βδομάδα παρακολουθήσαμε, όσοι το κάναμε, τις εκδηλώσεις της Κίνησης για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο. Προσωπικά παρακολούθησα εκείνη της Λεμεσού, στην οποία μίλησαν ο φίλτατος Όμηρος, ο κ. Πάνος Ιωαννίδης και ο κ. Νίκος Λυγερός. Και ο μεν φίλτατος Όμηρος αναφέρθηκε στα οικονομικά της λύσης, ο κ. Π. Ιωαννίδης στις πολιτικές παραμέτρους και ο κ. Λυγερός αναφέρθηκε στην στρατηγική παράμετρο.


Ας με συγχωρήσουν οι δύο πρώτοι ομιλητές, επειδή θα σχολιάσω μόνο κάτι που είπε ο κ. Λυγερός.
Την πρώτη φορά που άκουσα να γίνεται λόγος για τον κ. Λυγερό ήταν γύρω στο 2002, και η αναφορά σ’ αυτόν αφορούσε την εξαιρετική του ευφυΐα. Από τότε τον συνάντησα πολλές φορές προσωπικά και τον άκουσα να δίνει διαλέξεις ακόμα περισσότερες φορές. Συνεργάστηκα μαζί του το 2004 πριν το δημοψήφισμα, μέσα στα πλαίσια της μάχης που δίναμε εναντίον της συναπαρτζιάς Αναστασιάδη για απόρριψη του σχεδίου Κληρίδη/Χάνεϊ /Ανάν. Και τον εκτίμησα σαν ευφυή, λογικό  και ήρεμο επιστήμονα.

Τι μου έκανε λοιπόν εντύπωση όταν τον άκουσα την Πέμπτη 21η Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Ajaxστην Λεμεσό; Το πόσες φορές χρησιμοποίησε τις λέξεις «βλάκες», «ηλίθιοι», «μαλ..κες» και άλλα, αναφερόμενος στους «πολιτικούς» που μας κυβερνούν!  Εγώ δεν τον άκουσα ΠΟΤΕ πριν να χρησιμοποιεί ανάλογα επίθετα!
Φανταστείτε λοιπόν πόσο κραυγαλέα βλάκες και ηλίθιοι είναι οι πλείστοι «πολιτικοί» που να οδηγούν ανθρώπους σοβαρούς και μετρημένους να χρησιμοποιούν τέτοια γλώσσα εναντίον τους. Και είμαι σίγουρος πως άνθρωποι σαν τον κ. Όμηρο και τον κ. Λυγερό θα ήθελαν να πουν πολύ περισσότερα αλλά τους συγκρατεί η παιδεία και το επίπεδο τους από του να επεκταθούν.

Εγώ όμως που το επίπεδο μου δεν είναι όπως των κυρίων που αναφέρω πιο πάνω, δεν νοιώθω να έχω οποιαδήποτε υποχρέωση να σιωπώ και δεν έχω καμιάν αναστολή να πω πως, για παράδειγμα, δεν υποψιάζομαι απλά πως άνθρωποι σαν τον Αβέρωφ Νεοφύτου ή τον Άντρο Κυπριανού ή τον Νίκο Αναστασιάδη ή τον Γ. Βασιλείου ή τον Χριστόφια τα πήραν χοντρά για να ξεπουλήσουν την Κύπρο. Γιατί; Απλά θα σας υπενθυμίσω τον αρχαίο μας Δημοσθένη και πάλι: «Κοιτάξετε τους πολιτικούς, «οίτινες πλούσιοι εκ πτωχών γεγόνασι» και των οποίων τα μέγαρα είναι περισσότερον πολυτελή από τα δημόσια κτήρια»…Θυμηθείτε τον Αβ. Νεοφύτου που γέμισε την Κύπρο με αυτοκινητόδρομους τετραπλής κατεύθυνσης, και πεζόδρομους με τουβλάκια από συγκεκριμένο εργοστάσιο, ενόσω ήταν Υπουργός Συγκοινωνιών του Κληρίδη και δανειζόταν για λογαριασμό μας από κάποιο ταμείο του Κουβέιτ, κτλ, κτλ….Ή τον Σ. Χάσικο και κάποια ελικόπτερα της Ε.Φ. Τα οποία πρέπει να γνωρίζετε πως τα αγόρασε και μεταχειρισμένα και σε διπλάσια τιμή από όσο μας πρόσφερε τα ίδια ελικόπτερα, άλλη πηγή….
Η Focus μάλλον παρωνυχίδα μου φαίνεται…..

Ανδρέας Τ. Λουκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου