Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

..."τα χαλιά και τα χάλια της Ευρώπης δεν θα στρώνουν πια"...

http://hellasforce.com/2015/11/22/%C2%A8%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8/

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟΓΚΟΥΠ

Μετά το σκάνδαλο με διαστάσεις χιονοστιβάδας που αφορούσε την παραποίηση στις μετρήσεις ρύπων των πετρελαιοκίνητων οχημάτων της Volkswagen στις Ηνωμένες Πολιτείες η Ευρώπη φαίνεται να αποφασίζει να μας μοιράσει μάσκες ασφαλείας όχι για να αποφύγουμε τους ρύπους των καυσαερίων αλλά για να γλυτώσουμε από τα ενδεχόμενα τρομοκρατικά χημικά κτυπήματα των τζιχαντιστών στην καρδιά της οικονομίας της.
Η Ευρώπη των Συμφώνων σταθερότητας , των Πολιτικών σύγκλισης και της απάνθρωπης Λιτότητας φαίνεται να θέλει να μας φορέσει μάσκες και να επιβάλλει ¨λιτότητα¨ και στον αέρα που αναπνέουμε.
Όμως τα πράγματα από ώρα σε ώρα ανατρέπονται και οι καμπάνες κτυπάνε…
¨Λιτότητα; Ασ’ το γι’ αργότερα!
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι αλλάζουν τα πάντα, ακόμα και την πιστή εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας, εκτιμά η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Η ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο.
Για πρώτη φορά στα χρονικά της ΕΕ το Παρίσι επικαλείται τη ρήτρα αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής που καθιέρωσε η Συνθήκη της Λισσαβώνας. Η σχετική διάταξη θεωρείται «πρόσκληση στα όπλα». Αλλά όπως εκτιμά η εφημερίδα του Μονάχου, μπορεί να αποδειχθεί και το αντίθετο, δηλαδή μία έκκληση να σιγήσουν μερικά «όπλα», όπως τα μέσα επιβολής που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε περίπτωση παραβίασης του συμφώνου σταθερότητας. Ήδη ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δηλώνει ανοιχτά ότι ένα «σύμφωνο ασφάλειας» είναι αυτή τη στιγμή πολύ πιο σημαντικό από το Σύμφωνο Σταθερότητας.
Το ζήτημα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει δεσμευτικός ορισμός της «εξαιρετικής περίστασης».
Süddeutsche Zeitung / Γιάννης Παπαδημητρίου dw.com/ 20.11.2015
¨Οι πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι προκαλούν ανείπωτο ανθρώπινο πόνο. Την ίδια ώρα, θύμα των τρομοκρατών πέφτει και οικονομική δραστηριότητα. Ο τουρισμός και το εμπόριο υφίστανται πλήγμα.
Ανάμεσα στους τομείς που αναμένεται να πληγούν είναι αναμφίβολα και αυτός της οικονομίας, όπως εκτίμησε μιλώντας στην DW ο Φρίντριχ Σνάιντερ, καθηγητής Δημόσιων Οικονομικών στο αυστριακό Πανεπιστήμιο του Λιντς.
«Οι επιπτώσεις τρομοκρατικών επιθέσεων αφορούν κατά πρώτο λόγο τον τουρισμό. Διότι όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο στο Παρίσι, ο καθένας μπαίνει σε σκέψεις για το αν θα ταξιδέψει εκεί, γεγονός που συνεπάγεται άμεσες απώλειες σε πολλές περιπτώσεις ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που σημαίνει τουλάχιστον προσωρινή κάμψη του τουρισμού».
Επιπλέον, οι αυξημένες δαπάνες στον τομέα της ασφάλειας θα οδηγήσουν σε περικοπές σε άλλους τομείς του κρατικού προϋπολογισμού, για παράδειγμα στις υποδομές ή την παιδεία, εκτίμησε ο Φρίντριχ Σνάιντερ, επικαλούμενος το παράδειγμα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη.
ΑντρέαςΜπέκερ/ΆρηςΚαλτιριμτζής Πηγή: Deutsche Welle capital.gr/ Τρίτη, 17-Νοε-2015
¨Για μια φορά ακόμα η Ευρώπη κρίνει και αποφασίζει με δύο μέτρα και δύο σταθμά για τις χώρες της ένωσης. Η ΕΕ μέσω του Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί ανακοίνωσε ότι κατανοεί τις προτεραιότητες του γαλλικού προϋπολογισμού, ο οποίος κατευθύνεται προς την λογική της θωράκισης της χώρας από την τρομοκρατία, αναφέρειευρωπαϊκό δημοσίευμα .
«Οι πόροι που πρόκειται να δοθούν στις δυνάμεις ασφαλείας θα είναι εις βάρος των άλλων προϋπολογισμών, αλλά πρέπει να δεχθούμε ότι και η Ευρώπη πρέπει να το καταλάβει», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.
Η Γαλλία είναι βέβαιο ότι θα υπερβεί τον στόχο του ελλείμματος του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένου ότι θα δαπανήσει πολλά χρήματα στον απόηχο των επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι, τονίζει ο Γάλλος πρωθυπουργός.
Η γαλλική κυβέρνηση θα μεταβάλλει τα σχέδια προϋπολογισμού της μετά την απόφαση του Προέδρου Ολάντ να υποσχεθεί ότι θα προσλάβει χιλιάδες αστυνομικούς, ως μέρος των σχεδίων για την ενίσχυση της ασφάλειας, η οποία εκτιμάται ότι θα κοστίσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. ¨πηγή: pentapostagma.gr/18 Νοεμβρίου 2015, 2:23 μμ
Τι θα λένε σε λίγο στον κόσμο ¨¨ πάρτε μάσκες¨ και εφαρμόστε λιτότητα;
Φυσικά με τις μάσκες θα τρώμε λιγότερο και θα είναι ευχαριστημένοι ο Σόιμπλε και η Μέρκελ.
Την μεν Ελλάδα όμως φρόντισαν από πριν να της φορέσουν την ¨μάσκα των μνημονίων¨ ώστε να μην έχει την δυνατότητα να επικαλεστεί οποιαδήποτε εξαίρεση από το Σύμφωνο σταθερότητας και της φόρεσαν και το κολάρο με τις ρήτρες δανεισμού του Αγγλικού δικαίου .
Δαιμονιώδεις άνθρωποι πράττουν δαιμονικά πράγματα για αυτό και το τέλος τους θα είναι εξόχως αποκαλυπτικό.
Όσα φίμωτρα και να θέλουν να μας φορέσουν βιώνουμε ήδη στιγμές ¨αποκάλυψης¨ και είμαστε ένα βήμα πριν βγάλουμε τις μάσκες και τα φίμωτρα τους και να τους τα δώσουμε στο χέρι γιατί αυτοί θα τα έχουν όπως φαίνεται μεγαλύτερη ανάγκη .
Και φυσικά αυτό το γνωρίζαμε γιατί μας το είχαν προείπει και σύντομα το μαθαίνουν και οι Εταίροι μας από αδιάψευστα χείλη.
¨ O Άγιος Παΐσιος , χρόνια πριν, είχε πει: «θα αλλάξουν πολλά κάποτε στην Ευρώπη και δεν θα είναι τα πράγματα όπως είναι τώρα..».
«..Σχεδόν πάντα οι συζητήσεις κατέληγαν στις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, σχετικά με τα εθνικά ζητήματα και την τότε ΕΟΚ και πάντα κάποιοι θα βρίσκονταν να τον ρωτήσουν γι’αυτά τα θέματα. Σε μια από τις επισκέψεις μου συμμετείχα σε μια ομάδα από φοιτητές και καθηγητές του ΤΕΙ Λογιστικής Θεσσαλονίκης. Όταν καθίσαμε μαζί με τους υπόλοιπους επισκέπτες, οι καθηγητές ρωτούσαν τον Γέροντα πως βλέπει το μέλλον της ΕΟΚ.
Μερικοί από τους καθηγητές του έλεγαν ότι τα 12 κράτη μέλη της ΕΟΚ θα γίνονταν μελλοντικά ένα κράτος με μια κυβέρνηση ισχυρή, ένα ενιαίο λογιστικό σύστημα, μια ενιαία οικονομία, ενιαίο στρατό και εξωτερική πολιτική και ότι τα κράτη θα ήταν ως επαρχίες. Περιέγραφαν το μέλλον λαμπρό, με οικονομική ευμάρεια όπως αυτή των ΗΠΑ.
Αφού τους άκουσε ο Π.Παΐσιος απάντησε ότι: δώδεκα χαλιά ακόμα και αν τα ράψεις δεν γίνονται ένα. Πριν από πενήντα χρόνια οι μεγάλοι της ΕΟΚ αιματοκύλισαν τον κόσμο και έχουν τόσο εγωισμό, που δεν ζήτησαν συγγνώμη και δεν ομονοούν μέχρι σήμερα. Είναι δυνατόν να κάνουν κοινό κράτος με κοινά συμφέροντα, όταν θα πρέπει κάθε κράτος να ξεχάσει τα δικά του συμφέροντα; Θα διαλυθεί η ΕΟΚ μας είπε εξ αιτίας του εγωισμού των μεγάλων.
Σε όλα αυτά ο Π.Παϊσιος επαναλάμβανε ότι τα δώδεκα χαλιά ακόμα και αν τα ράψεις δεν γίνονται ένα, κάθε ένα θα είναι διαφορετικό. Θα αλλάξουν οι καιροί, μας είπε, δεν θα είναι τα πράγματα όπως είναι τώρα
Βέβαια, χωρίς να το καταλαβαίνουν, υπηρετούν το θέλημα του Θεού…¨
*του Πρωτοπρεσβύτερου Μιχαήλ Μακρίδη: «Πατήρ Παΐσιος – Μνήμες»
ΠΗΓΗ thesecretrealtruth.blogspot.com
newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/594639/profiteia-paisioy-gia-ee-dodeka-xalia-akoma-kai-an-ta-rapseis-den-ginontai-ena#ixzz3sDMVa7MJ
ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ κάποιος που τους τα είπε πριν πολλά χρόνια ότι
¨τα χαλιά και τα χάλια της Ευρώπης δεν θα στρώνουν πια¨
Και αυτός ήταν ο ΑΓΙΟΣ και ¨μπροστάρης της Εθνικής Επιβίωσης μας ¨ ο Όσιος Παίσιος ο Αγιορείτης.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου