Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Φίλης σε ρόλο Ρεπούση: Αρνείται τη γενοκτονία των Ποντίων

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/filis-se-rolo-repousi-arneitai-ti-genoktonia-ton-pontion/2.103030

Ο Φίλης είναι αδιόρθωτος και συνεχίζει να προκαλεί. Μετά τις “πενταροδεκάρες” του ΦΠΑ το έριξε στα πιο σκληρά και παραλίγο να ζηλέψει τη “δόξα” του συνωστισμού της Ρεπούση για τη Μικρασιατική καταστροφή.
Ο υπουργός Παιδείας λοιπόν, -ναι αυτός ο άνθρωπος είναι αρμόδιος για την παιδεία- λέει ότι δεν υπάρχει γενοκτονία των Ποντίων αλλά “αιματηρή εθνοκάθαρση”.
«Πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανα τη δήλωση. Συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων, κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας», είπε ο Νίκος Φίλης στο Star.
«Αυτό», πρόσθεσε, «δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια».
Ο υπουργός παιδείας ανέφερε ότι δεν θέλει να επιβάλει τις προσωπικές του απόψεις και συμπλήρωσε ότι «η κρατική πολιτική αναγνωρίζει ημέρα γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού».
Πάντως επέμεινε ότι «αν γίνει η συζήτηση ψύχραιμα, επί επιστημονικού επιπέδου είναι άλλο πράγμα η εθνοκάθαρση, όσο αιματηρή κι αν είναι, κι άλλο πράγμα η γενοκτονία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου