Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Γιατί ο Τσίπρας δεν κάνει ένα… δημοψήφισμα;

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/giati-o-tsipras-den-kanei-ena-dimopsifisma-/2.103546
Το ερώτημα είναι απλό: Αφού το Ασφαλιστικό είναι μείζονος σημασίας γιατί ο Τσίπρας δεν κάνει ένα… δημοψήφισμα; Τον Ιούνιο δεν είχε πει ότι θα ρωτάει το λαό για θέματα που είναι τόσο σοβαρά και που επηρεάζουν τη ζωή των πολιτών; «Ε λοιπόν Αλέξη κάνε ένα δημοψήφισμα».

Την άλλη Κυριακή αν είναι δυνατόν, έτσι για να έχεις το χρόνο μετά να διαπραγματευτείς με τους δανειστές.»
Όχι, δεν είναι αστείο. Είναι μια πραγματικότητα αυτό που πρέπει να γίνει. Η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί κατά πώς της αξίζει. Έτσι όπως θέλει ο λαός της να πάει. Θέλει τον Τσίπρα και τον Καμμένο να τον κοροϊδεύουν; Ας πάει μ’ αυτούς. Θέλει τη ΝΔ διαλυμένη; Ας τη διαλύσουν εκείνοι που έχουν εργολαβία να το κάνουν.
Θέλει δημοψηφίσματα και άλλες παλαβομάρες; Ας τις έχει. Θέλει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Λεβέντη και ό,τι άλλο έχει απομείνει ευτελές στον τόπο αυτό; Ας τους απολαύσει.
Για σκεφτείτε τι θα συμβεί. Ο Αλέξης σε δραματικούς τόνους θα κάνει διάγγελμα και θα ζητήσει δημοψήφισμα καταγγέλλοντας τους πάντες για το Ασφαλιστικό.
Ο κόσμος θα πάει και θα ψηφίσει με ποσοστό 70% ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να κόψει τις συντάξεις και ότι πρέπει να διαπραγματευτεί σκληρά με τους Θεσμούς. Η Κυριακή θα είναι ένας ακόμη θρίαμβος προσωπικός για τον Αλέξη, ο κόσμος θα βγει στο Σύνταγμα και θα χορεύει επαναστατικά τραγούδια, ο Τσίπρας θα βγει και θα πανηγυρίσει μαζί τους και θα πάει στις Βρυξέλλες για μια… πολιτική συμφωνία για το Ασφαλιστικό. Μετά από 17 ώρες διαπραγματεύσεων θα υπογράψει ένα χαρτί που θα λέει περικοπές 40% στις συντάξεις αλλά… θα βρεθούν ισοδύναμα και θα υπάρξει και παράλληλο πρόγραμμα ώστε «να ξεπεράσουμε ένα πρόγραμμα που δεν πιστεύουμε αλλά που μας το επιβάλλουν οι δανειστές».
Και μόλις τσακίσει τους συνταξιούχους θα προκηρύξει ξανά εκλογές. Σας φαίνονται όλα αυτά γνώριμα; Τα έχετε δει και σε άλλη χώρα;
Μήπως βάζουμε πολλές ιδέες στην κυβέρνηση και αποφασίσει τελικά να το κάνει; Μήπως μας διαβάσει ο Τσίπρας και Χριστουγεννιάτικα μας κάνει την έκπληξη; Γιατί όχι άλλωστε. Όλα τα σημάδια είναι υπέρ του. Αυτός είναι κυρίαρχος με τα ψέματα, ο κόσμος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, η ΝΔ έχει ακόμη… μεταβατικό πρόεδρο (έστω και άλλον), το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι κινούνται στη μετριότητα, ο Καμμένος συνεχίζει να είναι στην κυβέρνηση παρά τα όσα έχουν γίνει, ο Προκόπης κάνει παιχνίδι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο ο Λεβέντης είναι η παραφωνία στο ίδιο σκηνικό που στήνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου