Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

"Λέμε «όχι» στο εγκληματικό πισωγύρισμα": Ο Ντίνος Κούλης για την υποψηφιότητά του στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ

http://www.flogasport.net/2015/05/oxi-se-ena-egklimatiko-pisogyrisma-koulis.html

Ο Ντίνος Κούλης για την υποψηφιότητά του στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ
Εκλογές ΕΣΗΕΑ. Αποφάσισα να συμπορευτώ με τους «Ενωμένους Δημοσιογράφους» για να ενισχύσω όσο μπορώ από την μεριά μου στην υλοποίηση του οραματος της Μαρίας Αντωνιάδου για μία ισχυρή ΕΣΗΕΑ.



Κοιτάμε μπροστά
Η εμπειρία μου στον χώρο του συνδικαλισμού ήρθε μέσα από την εφημερίδα Φίλαθλος, στην οποία ανδρώθηκα δημοσιογραφικά και επαγγελματικά. Ως εκπρόσωπος των εργαζομένων της εφημερίδας στο μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ το τελευταίο διάστημα της κυκλοφορίας της αναγκάστηκα να έρθω σε επαφή, πολλές φορές και σε αντιπαράθεση, με όλους τους εμπλεκομένους.

Με τον εκδότη του Φίλαθλου Γιώργο Κουρή, με όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με τους συναδέλφους μου στο μικτό, με τους συναδέλφους μου στην ίδια την εφημερίδα, οι οποίοι παρεξήγησαν πολλά, όμως εν τέλει κατάλαβαν πολλά περισσότερα. Τους είδα όλους κι απ' την καλή, κι απ' την ανάποδη. Όπως κι εκείνοι, εμένα.

Για να μην σας ζαλίζω το μοναδικό συμπέρασμα που έβγαλα απ' όλο αυτό ήταν ότι η ΕΣΗΕΑ βοήθησε ουσιαστικά τον Γ.Α. Κουρή να απαλλαγεί αναίμακτα τόσο από τους εργαζομένους του στην εφημερίδα Αυριανή, όσο και από αυτούς του Φιλάθλου. Στο Άλτερ κάτι πήραν γιατί ήταν ΑΕ η εταιρεία και όχι ΕΠΕ σαν την δική μας και κάπως διασώθηκαν με την αναγνώριση των ενσήμων τους και την καταβολή του επιδόματος αφερεγγυότητας.

Η εταιρεία που εξέδιδε τις δύο εφημερίδες, άλλωστε, εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά, στέλνοντας μάλιστα και σχετικές λίστες ασφαλιζομένων στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, με επιλεγμένα ονόματα, όπως αυτό του τέως διευθυντή. Και το ταμείο μας, το ταμείο των δημοσιογράφων για τα ένσημα, συνεχίζει να τις αποδέχεται παρανόμως, διότι δεν περιλαμβάνει όλα τα ονόματα των εργαζομένων και δη εκείνων που τους οφείλει ο Κουρής και βρίσκονται εδώ και χρόνια σε επίσχεση εργασίας.

Με πρόεδρο τον Τρίμη και βασικούς υπαίτιους τα τότε μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Ράμμο, Νταουντάκη και Φιλιππάκη, οι οποίοι άναψαν όλες τις φωτιές στους συντάκτες του Φιλάθλου και τους έβγαλαν από τη μέση, ο Κουρής δεν άργησε να απαλλαγεί από την πλειοψηφία των εργαζομένων του, οι οποίοι αποχώρησαν μόνοι τους από τις θέσεις τους στην εφημερίδα λόγω της επιμονής τους να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα.

Και αφού ο Κουρής τους ξεφορτώθηκε, έκανε άλλες εταιρείες ...αλά Βλαχοπούλου και στον ίδιο χώρο όπου κάποτε υπήρχαν Φίλαθλος και Αυριανή τώρα βρίσκονται η εφημερίδα kontranews και οι ιστοσελίδες kontranews.gr και filathlos.gr, πάλι ιδιοκτησίας Κουρή, με άλλους χαμηλόμισθους εργαζομένους, οι οποίοι ούτε καν ασφαλίζονται στα δημοσιογραφικά ταμεία, ωστόσο αντικατέστησαν ως δια μαγείας τους συντάκτες των δύο εφημερίδων.  Θα αποκαλύψω ό,τι ακριβώς έχει συμβεί στο κτίριο του Ταύρου (το οποίο ανήκει στην εταιρεία ΝΙΚΗ και έχει διαχειριστή τον Γιώργο Κουρή), μετά τις εκλογές.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι η στάση των Νταουντάκη, Φιλιππάκη, Ράμμου, ήταν βαλτή, με σκοπό να εξυπηρετηθεί, όπως κι έγινε, ο Κουρής. Ακόμα και μία καθαρά συνδικαλιστική τους επιλογή να ήταν η εν γένει στάση τους, αποδείχτηκε λάθος και θα είναι αυτοκτονία για τον κλάδο να γυρίσει σε ανάλογες τακτικές. 

Η Μαρία Αντωνιάδου ως γενικός γραμματέας της ένωσης τότε, κράτησε την πιο ορθή στάση, αντιλαμβανόμενη την καταιγίδα που θα ακολουθούσε σε όλα τα ΜΜΕ, μικρά και μεγάλα. Ήταν ο μοναδικός άνθρωπος από την ΕΣΗΕΑ που με πίστεψε όταν της έλεγα ότι ο Κουρής θέλει να απαλλαγεί από τους εργαζομένους για να κλείσει την εφημερίδα. Και ως πρόεδρος στην τελευταία θητεία, ουδέποτε άφησε «γυμνούς» τους εν επισχέσει εργαζομένους του Φιλάθλου και της Αυριανής με τα επιδόματα που ενέκρινε η ΕΣΗΕΑ κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα, αν και το λάθος δεν ήταν δικό της. Ήταν ένα μεγάλο λάθος συγκεκριμένων μελών του ΔΣ της προηγούμενης διοίκησης που χειρίστηκαν κάκιστα την υποθεση Κουρή και σωστά το πληρώνει ακόμα η ΕΣΗΕΑ.

Αν με ρωτησετε για την υποψηφιότητά μου θα σας πω ότι το κάνω για το γαμώτο. Επειδή όλα αυτά που φοβόμουν σε σχέση με τον Φίλαθλο τα είχα περιγράψει στους συναδέλφους μου εξ αρχής, αλλά εκείνοι δεν με πίστεψαν, αν κι έκανα όλες τι ενέργειες εναντίον του Κουρή και την πάτησαν βασιζόμενοι στα επαναστατικά λόγια του Ράμμου, στα ναι μεν αλλά και τα πάμε δυνατά της Νανάς και στα «ντου» του Φιλιππάκη όταν έμπαινα στα συμβούλια και τους τα έχωνα για τις ενέργειές τους. Ευτυχώς, με αυτούς τελείωσαμε.

Η Αντωνιάδου ως πρόεδρος κατάφερε να λυσει πολλά από τα προβλήματα που εκείνοι δημιούργησαν εν μέσω έντονης οικονομικής κρίσης. Δημιούργησε μία ΕΣΗΕΑ προσφοράς και ανταμοιβής, μακριά από παλαιοκομματικές τακτικές που μόνο κακό έκαναν στα μέλη μας.

Το να επιστρέψουμε σε αυτές τις τακτικές, θα είναι ένα εγκληματικό πισωγύρισμα για τον κλάδο που θα φέρει κι άλλα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία. Θα σταθώ, λοιπόν, στο πλευρό της Αντωνιάδου για ένα καλύτερο μέλλον της ΕΣΗΕΑ και της δημοσιογραφίας γενικότερα. Είμαι στο Νο36 του ψηφοδελτίου, όσα δηλαδή και τα χρόνια μου.

Κλείνοντας να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους των Ενωμένων Δημοσιογράφων και καλή ψήφο σε όλους τους συναδέλφους. Αν θέλουν, ας με ψηφίσουν. Κι αν όχι, δεν πειράζει, αρκεί να έρθουν μαζικά στην κάλπη. Η ΕΣΗΕΑ, είναι το σπίτι μας.

Ντίνος Κούλης

Μέλος ΠΣΑΤ-ΕΣΗΕΑ

Υποψήφιος για το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τους Ενωμενους Δημοσιογράφους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου