Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Εξώσεις και κατασχέσεις οικιών - Εικόνες που σοκάρουν

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/article2433186.ece/ALTERNATES/w660/sp5.jpg 
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/article2433184.ece/ALTERNATES/w660/sp3.jpghttp://news247.gr/eidiseis/kosmos/article2433183.ece/ALTERNATES/w660/sp2.jpghttp://news247.gr/eidiseis/kosmos/article2433182.ece/ALTERNATES/w660/sp1.jpghttp://news247.gr/eidiseis/kosmos/article2433185.ece/ALTERNATES/w660/sp4.jpg

Οι πιο πάνω σοκαριστικές εικόνες μας έρχονται από την Ισπανία, την χώρα με τις περισσότερες αυτοκτονίες λόγω της οικονομικής κρίσης, και να σκεφτεί κανείς ότι η Ισπανία δεν έχει μπει ακόμη σε Μνημόνιο. Φανταστείτε τι πρόκειται να γίνει σε Ελλάδα και Κύπρος τους επόμενους μήνες.

Ανάλογες τέτοιες εικόνες θα βιώσουμε και εμείς σύντομα στην Κύπρο, καθ’ ότι στο μνημόνιο που η Κυβέρνηση Αναστασιάδη υπέγραψε με την Τρόικα, δεν έχει συμπεριληφθεί απαγορευτικό διάταγμα για την εκποίηση της πρώτης κατοικίας, όπως έχει γίνει στην Ελλάδα, στην οποία όμως τώρα ψάχνουν τρόπο να το άρουν.

Στην Τράπεζα Κύπρου που απορρόφησε την Λαϊκή Τράπεζα δεν έχουν αρχίσει ακόμη οι δικαστικές διαδικασίες για εξώσεις και κατασχέσεις αλλά πρόκειται να αρχίσουν τις επόμενες λίγες μέρες μόλις οριστικοποιηθεί το νέο σχήμα του ΔΣ,και το οποίο θα ελέγχεται πλέον από ξένους. Στις υπόλοιπες τράπεζες καιιδιαίτερα στα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα οι δικαστικές διαδικασίες κατασχέσεων έχουν ήδη αρχίσει.

Και αν στις Τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή η διάσωση έχει γίνει με το κούρεμα των καταθέσεων των πελατών τους (Bail-In), στον Συνεργατισμό, στον οποίο συνέβησαν επίσης πράγματα και θαύματα,  η διάσωση έχει γίνει από την Κυπριακή Δημοκρατία (Bail – out), από χρήματα που πήρε από τηνTρόικα και τα οποία θα κληθεί να πληρώσει ο κύπριος φορολογούμενος.

Πολλά Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματαμε πρωτοπόρο το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσούάρχισαν ήδη με αδιαφανείς διαιτητικές διαδικασίες express να οδηγούν υποθέσεις στα δικαστήρια. Και ενώ πολιτικά πρόσωπα, μεγαλόσχημοι αξιωματούχοι τους και πιο συγκεκριμένα ο Διευθυντής του Συνεργατισμού, Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης, οφείλει δάνειο 11 εκ. και το οποίο δεν αποπληρώνει, όλοι αυτοί μένουν στο απυρόβλητο και από την άλλη κυνηγούν τους απλούς πολίτες για να τους πάρουν τα σπίτια τους. Αν ανατρέξει κάποιος στην ιδρυτική πράξη του Συνεργατικού Κινήματος πριν μερικές δεκαετίες και διαβάσει τις αρχές και τους σκοπούς του Συνεργατισμού με το δήθεν ανθρώπινο πρόσωπο τότε θα αντιληφθεί την σημερινή απόλυτη κατάντια του.

Μεγάλα κεφάλαια, ξένα και ντόπια, καραδοκούν γιατί αναμένουν ότι οι μαζικές κατασχέσεις και πωλήσεις περιουσιών από τα τραπεζικά πιστωτικά ιδρύματα θα οδηγήσουν τις τιμές των ακινήτων σε πολύ χαμηλά επίπεδα και συνεπώς ο δεύτερος Αττίλας, αναίμακτος αυτή την φορά, θα μας δώσε την χαριστική βολή σαν κράτος. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη σχεδιάζει, άκουσον άκουσον να πάρει στην Βουλή για ψήφιση Νομοσχέδιο Περί Φορολογικής Αμνηστίας με μηδέν φόρο για να διευκολύνει κάποιους κλεφταράδες κύπριους, κυρίως πολιτικούς, ν αρπάξουν τζιάπα τα σπίτια των πολιτών

Όλες οι κυβερνήσεις και  το διεφθαρμένο κομματικό κατεστημένο σε συνεργασία με τις αμαρτωλές Διοικήσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων έπαιξαν έναν επαίσχυντο παιχνίδι σε βάρος της οικονομίας  και του λαού και αντί η χειραγωγημένη κυπριακή δικαιοσύνη να στραφεί εναντίον τους, επιτρέπει τον διασυρμό του απλού πολίτη στα δικαστήρια για το ξεσπίτωμα του.

Θα πρέπει να καταλάβει ο απλός πολίτης ότι η κατοικία του είναι για αυτόν χώρος ιερός, γιατί εκεί οικοδομεί την οικογένεια του που συνιστά το πυρήνα του κράτους του. Αν  συνεπώς επιτρέψει σε όλους αυτούς τους ελεεινούς και κλεφταράδες να του την πάρουν, τότε θα είναι συνυπεύθυνος στην διάλυση του κοινωνικού ιστού και κατ’ επέκταση του κράτους του.

Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα, όχι μόνο να απαιτήσουμε επιτακτικά την καταδίκη και φυλάκιση των κλεφταράδων των περιουσιών μας αλλά να  αναγκάσουμε με δυναμικό τρόπο κυβέρνηση, κομματικό κατεστημένο και τον υπόκοσμο με τον οποίο συνεργάζονται να επιστρέψει πίσω τα κλεμμένα.

Όμηρος Αλεξάνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου