Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Πολ Κρούγκμαν: «Εξαντλούνται οι επιλογές της Ελλάδας»

http://kostasxan.blogspot.com/2012/02/blog-post_8613.html

Η Ελλάδα κινδυνεύει να μην έχει άλλη επιλογή από την έξοδο από την ευρωζώνη προειδοποιεί ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν μιλώντας χθες στο περιθώριο ενός συνεδρίου που φιλοξενείται στο Πανεπιστήμιιο της Λισαβόνας.
«Εάν διοικούσα μία χώρα της περιφέρειας θα έλεγα ότι η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί επιλογή» αναφέρει ο κ. Κρούγκμαν, χαρακτηρίζοντας τις επιπτώσεις μίας τέτοιας κίνησης «εξαιρετικά διαλυτικές».
Ο Πολ Κρούγκμαν παρατήρησε στο blog του στους New York Times ότι η Ελλάδα βρίσκεται εγκλωβισμένη ανάμεσα σε ένα πρόγραμμα λιτότητας που θα επιδεινώνει εσαεί το πρόβλημα του χρέους και μία χρεοκοπία που δεν είναι εφικτή μέχρις ότου η χώρα καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα (δηλαδή πλεόνασμα στον προϋπολογισμό χωρίς να συνυπολογίζονται οι τόκοι του χρέους). Αυτό όμως, δεν αναμένεται να συμβεί πριν από το 2013.
Ο κ. Κρούγκμαν διαχώρισε ωστόσο, την θέση της Πορτογαλίας η οποία υποστήριξε ότι δεν βρίσκεται σε ίδια θέση με την Ελλάδα. Παρόλα αυτά, «δύσκολα πιστεύει κανείς ότι η Πορτογαλία θα επιστρέψει στις αγορές το 2013» .
«Τι θα έχει συμβεί μέσα στους επόμενους 19 μήνες; Τα βασικά γεγονότα που σίγουρα θα συμβούν είναι η ύφεση στην Ευρώπη και η πλήρης και μη μεταμφιεσμένη χρεοκοπία της Ελλάδας, ίσως ακόμη και η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Τίποτα από αυτά δεν θα κάνει την κατάσταση καλύτερη για την Πορτογαλία» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου