Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Βόμβα μεγατόνων από το "Κουρδιστό Πορτοκάλι": Οι Μπόμπολας και Βαρδινογιάννης βλέπουν για μια ακόμη φορά τις πλάτες του Σωκράτη. Το παρασκήνιο της απόσυρσης του "κόκκινου" Λοβέρδου

http://kourdistoportocali.com/articles/9590.htm



Ήταν το 2007, όταν το δελτίο ειδήσεων του Mega έδινε τα ρέστα του υπέρ της εκλογής του Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Οι ελεγχόμενοι από το σύστημα γκαλοπατζήδες  έδιναν τα ρέστα τους, κάτι τρελά ποσοστά, υπέρ του Μπένι.
Ολόκληρο το μηντιακό σύμπαν εξυμνούσε τον φοβερό Βενιζέλο και έπλεκε το εγκώμιό του.
Σχεδόν όλο.
Το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» ήταν εκείνο που έβαλε φωτιά στα τόπια και μεθοδικά, δίχως εκβιασμούς, δίχως να λειτουργούμε σαν πληρωμένα 45αρια, απομυθοποιήσαμε τον σημερινό Αυτοκράτορα των Χαρατσιών Βενιζέλο.


(Eίναι μαφιόζικη λογική εξαθλίωσης να βλέπεις έναν εισηγμένο στο Χρηματιστήριο Οργανισμό, όπως η ΔΕΗ, να λειτουργεί σαν Καραμπέρης και να σου κόβει το ρεύμα, παρότι το έχεις πληρώσει, επειδή δεν πλήρωσες το νταβατζίδικο χαράτσι που εμπνεύστηκε ο Βενιζέλος.)

Πριν λίγες ώρες λοιπόν το δίδυμο Βενιζέλου-Λοβέρδου αφού μετέτρεψε το Υπ. Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας σε πολιτικό γραφείο αγκαλιάσθηκε, φιλήθηκε και μας υποσχέθηκε ότι θα αγωνισθεί για την ενότητα του κινήματος με τον Λοβέρδο να αποσύρει το πολιτικό του εκτόπισμα για χάρη του Βενιζέλου.
Πως αντέδρασαν αυτή τη φορά οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και κυρίως ο Μπόμπολας;
Η στάση τους δεν έχει καμία σχέση με τους πανηγυρισμούς και τους διθυράμβους του 2007. Τότε που για το Mega υπήρχε μόνο ο Βενιζέλος, ώσπου πήρε τα πάνω του ο Παπανδρέου και το κανάλι έκανε απίστευτη κωλοτούμπα, πράγμα εντυπωσιακό για την ευλυγισία των ηλικιωμένων επιχειρηματιών του-Μπόμπολας, Ψυχάρης, Βαρδινογιάννης φορώντας σορτσάκια να κάνουν κωλοτούμπες στο γρασίδι.
Όχι. Αυτή τη φορά οι ιδιοκτήτες του καναλιού είναι πιο προσεχτικοί με το δίδυμο Βενιζέλου-Λοβέρδου.
Για δύο λόγους>
Ο πρώτος έχει να κάνει με καθαρά θέματα τακτικής. Δεν θέλουν να προκαλέσουν ακόμη πιο πολύ τη κοινή γνώμη και να γυρίσει μπούμεραγκ στον Βενιζέλο η υποστήριξή τους, όπως το 2007 που ένας καπουτσίνο από τον Δημήτρη  Ρέλλο ήταν αρκετός να θαμπώσει την εικόνα που καλλιεργούσαν οι 3 υπερήλικες ιδιοκτήτες για τον Βενιζέλο.
Ο δεύτερος έχει να κάνει με καθαρά θέμα προσωπικού και επιχειρηματικού εγωισμού.
Οι Μπόμπολας  και Βαρδινογιάννης γνωρίζουν πως το δίδυμο Λοβέρδου-Βενιζέλου είναι «κόκκινο»  ως το  μεδούλι.
Ο Λοβέρδος δεν το κρύβει-μόνο ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε.
Ο Βενιζέλος που έβαλε πλάτη-μαζί με τον Λιάνη- για το Καραισκάκη, είναι πιο προσεχτικός. Φυσικά έσπευσε προ μηνών να δηλώσει ότι προτείνει αντί για την αποκρατικοποίηση-πώληση τιυ ΟΠΑΠ την τιτλοποίηση των κερδών του. Είναι κάτι μαγικό, από αυτά τα θαύματα του Μπένι που κρατάνε 3 μέρες.
Ο Μπόμπολας που είναι μεγαλοκατασκευαστής για να κάνει ένα έργο παίρνει δάνεια, έχει ένα σκασμό εργαζόμενους, υλικά και πάει λέγοντας. Ο Βαρδινογιάννης έχει τάνκερ, διυλιστήρια και τα σχετικά.
Ο Σωκράτης από την άλλη εμπορεύεται έξυπνα λογισμικό επενδύοντας στα φωτεινά μυαλά της πληροφορικής αλλά ως  εκεί. Το κόστος είναι ελεγχόμενο. Άσε που με τις απόρρητες προνομιακές συμβάσεις με τον διαπλεκόμενο ΟΠΑΠ καθαρίζει δεκαετίες
τώρα χωρίς πολλά-πολλά. Οι συμβάσεις Ιντραλότ-ΟΠΑΠ είναι εξίσου μυστικές με το σημείο που είναι φυλαγμένο το Ιερό Δισκοπότηρο. Ο Κόκκαλης δεν έχει κανένα λόγο να διαφοροποιηθεί αυτή η σχέση με το κράτος. Ούτε είναι κορόιδο να βάλει λεφτά να αγοράσει έναν Οργανισμό που είναι ήδη «δικός» του.
Ζήτησε λοιπόν από τον Λοβέρδο να αφήσει των πρωτοκαθεδρία της διεκδίκησης της αρχηγίας στον φίλο Βενιζέλο.


-Ρε Ανδρέα, αφού όλοι Ολυμπιακοί είμαστε. Άσε τον Βαγγέλη που είναι πιο πολιτικό ζώο  να βγει μπροστά κι εσύ βρες άλλα ωραία ενδιαφέροντα να περνάς τον καιρό σου. Ξέρεις εσύ! Χο,χο, χο…
Έτσι έγιναν τα πράγματα με αποτέλεσμα για μια ακόμη φορά οι Μπόμπολας-Βαρδινογιάννης να είναι αναγκασμένοι να υποστηρίξουν τον εκλεκτό του Σωκράτη.
Ο Ψυχάρης δεν έχει πρόβλημα μια και διατηρεί φιλία σε «βάθος» χρόνων με τον Σωκράτη, είναι και κουμπάροι.
Οι Μπόμπολας-Βαρδινογιάννης έχουν το πρόβλημα μια και για μια ακόμη φορά βλέπουν τις πλάτες του φοβερού Σωκράτη, που παρότι ένας,  τους παίζει όλους κομπολόι δίχως χάντρες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου