Τετάρτη 16 Ιουλίου 2025

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ!

 https://www.antinews.gr/70259/ellada/sevasmos-sti-simaia-agnoeitai/

Του Παναγιώτη Λιάκου

Οι φωτογραφίες 1, 2, ελήφθησαν την Τρίτη, 8/7/2025, στην ορκωμοσία των νέων ανθυποσμηναγών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Σχολή Ικάρων. Εκεί βλέπουμε την πολεμική σημαία της σχολής να περνά μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και οι τελευταίοι να μην κάθονται σε στάση προσοχής, αλλά να έχουν τα χέρια τους σταυρωμένα μπροστά τους, λες και περίμεναν… το τρόλεϊ. Μόνο ο βουλευτής Άγγελος Συρίγος τήρησε σωστή στάση σε αυτήν την περίσταση.

1
2

Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Τασούλα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δένδια να μην ξέρουν πώς να σταθούν μπροστά στο εθνικό σύμβολό μας. Δεν χρειάζεται, άλλωστε, ιδιαίτερη ευφυΐα για να βγάλεις τα χέρια  μπροστά από την κοιλιά σου, όταν περνά η σημαία. Απλώς, παρακολουθείς τους αξιωματικούς που χαιρετούν και καταλαβαίνεις ότι πρέπει να σταθείς προσοχή – μια και δεν φοράς στολή με εθνόσημο για να χαιρετήσεις. 

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Τασούλας δεν είναι πρωτάρης στο να κάθεται με τα χέρια μπροστά από την κοιλιά του, όταν περνά από μπροστά του πολεμικό λάβαρο. Το διέπραξε και στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης  Μαρτίου, όταν πέρασαν από μπροστά του πολεμικές σημαίες συνταγμάτων και ταγμάτων πεζικού (φωτό 3). 

3

Έγραφε η στήλη στις 29 Μαρτίου: «Δείτε στη φωτογραφία: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος έχει διατελέσει και υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (2007-2009), όταν πέρασαν μπροστά του οι τρισένδοξες πολεμικές σημαίες συνταγμάτων και ταγμάτων Πεζικού που πολέμησαν στους Βαλκανικούς και στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους του 20ού αιώνα, είχε τα χέρια σταυρωμένα μπροστά από τον καβάλο του παντελονιού του. Δεν πρόσεξε καν ότι οι αξιωματικοί δίπλα του χαιρετούσαν τις πολεμικές σημαίες, για τις οποίες χύθηκαν ποταμοί αίματος. […] Στο ίδιο πλάνο είναι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, οι οποίοι έχουν κι εκείνοι τα χέρια σταυρωμένα μπροστά τους. Από πρωτόκολλο και σεβασμό, τζίφος!»

Τόσο υπολογίζουν τα σύμβολα κι άλλο τόσο τους ανθρώπους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου