Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

O Biden τάχει χαμένα! Μετά τη Wall Street Journal και δημοσιογράφοι του TIME εμφανίζονται σοκαρισμένοι από τη νοητική κατάσταση του προέδρου! Θα τον αποσύρουν στο παρά 5′;

https://kourdistoportocali.com/news-desk/vomva-apo-ti-wall-street-journal-perigrafei-enan-biden-poy-tachei-chamena-vythizetai-ston-kosmo-toy-kai-ston-ypno-milaei-siga-sti-diarkeia-synantiseon-tha-ton-aposyroyn-sto-para-5/

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

Βυθίζεται στον κόσμο του, λαγοκοιμάται, μιλάει σιγά στη διάρκεια συναντήσεων. Θα τον αποσύρουν στο παρά 5';

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Βρισκόμαστε μόνο στην αρχή των γεγονότων. Πολλοί εκεί έξω θα χρειαστεί να εγκαταλείψουν τις βεβαιότητές τους.

By Pendulum

Συνεχίζεται η ομοβροντία δημοσιευμάτων από τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ τα οποία κατασπαράζουν τον Biden καθώς τον βλέπουν να σωριάζεται δημοσκοπικά.

Πριν λίγο νέα δημοσιεύματα τον θέλουν να μπερδεύει τον Κινέζο ηγέτη Xi Jinping με τον Vladimir Putin σε μια καταστροφική συνέντευξη στο Time.

Στη διάρκειά της συνέντευξης στο περιοδικό Time τον περασμένο μήνα ο Πρόεδρος Biden ξέχασε βασικά στοιχεία για την οικονομία, την εξωτερική πολιτική και τον χρόνο του στο δημόσιο αξίωμα μπερδεύοντας ακόμη και τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.

Ο Biden, 81 ετών, επανέλαβε έναν ψευδή ισχυρισμό ότι οι αυξήσεις στους μισθούς ξεπέρασαν τον πληθωρισμό κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, ισχυρίστηκε ότι μείωσε το ποσό της εξωτερικής βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022 και υπερεκτίμησε τόσο τις αμυντικές δαπάνες της Ιαπωνίας όσο και τον πληθυσμό της Αφρικής, σύμφωνα με έλεγχο στοιχείων της συνέντευξης στο Time.

«Οι αυξήσεις των μισθών έχουν υπερβεί το κόστος του πληθωρισμού, για το οποίο μιλάτε ως τιμές που ήταν προ του COVID-19», είπε ο Biden στους δημοσιογράφους του περιοδικού στη συνέντευξη της 28ης Μαΐου.

Οι πραγματικές μέσες ωριαίες αποδοχές, εποχικά προσαρμοσμένες, αυξήθηκαν κατά 0,5% από τον Απρίλιο του 2023 έως τον Απρίλιο του 2024, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Γραφείου Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ, αλλά οι διάμεσοι εβδομαδιαίοι μισθοί δεν συμβαδίζουν με τον πληθωρισμό από τότε που ο Βiden ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2021.

Ο πληθωρισμός κορυφώθηκε στο 9,1% τον Ιούνιο του 2022 – μια αύξηση για την οποία ο Biden επιχείρησε να κατηγορήσει τον προκάτοχό του – η υψηλότερη αύξηση που έχει παρατηρηθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Ερωτηθείς αμέσως μετά εάν οι πρόσφατα ανακοινωθέντες δασμοί στα κινεζικά προϊόντα θα αυξήσουν τις τιμές καταναλωτή, ο Biden μπέρδεψε τα ονόματα των ηγετών των δύο μεγάλων ξένων αντιπάλων της Αμερικής.

-Όχι, γιατί εδώ είναι η συμφωνία. Υπάρχει διαφορά. Κατέστησα σαφές στον Putin από την αρχή ότι – δεν το κάνω, δεν συμμετέχουμε», απάντησε ο Βiden πριν προχωρήσει εν συντομία.

«Για παράδειγμα, ο Trump θέλει δασμούς 10% σε όλα. Αυτό θα αυξήσει την τιμή των πάντων στην Αμερική», είπε.

Ένα σημείωμα του συντάκτη από το Time αναφέρει: «Ο Biden φαινόταν να εννοούσε τον Xi εδώ, όχι τον Putin».

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Biden είπε σε άλλο σημείο: «Ξοδέψαμε πολλά χρήματα στην Ουκρανία, αλλά η Ευρώπη ξόδεψε περισσότερα χρήματα από ό,τι οι Ηνωμένες Πολιτείες, συλλογικά», προσθέτοντας στιγμές αργότερα ότι «πέρασε έναν μήνα στην Ουκρανία όταν “ήμουν γερουσιαστής και αντιπρόεδρος”.

Οι ΗΠΑ έχουν παράσχει περισσότερα χρήματα – περίπου 68 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα – από την Ευρωπαϊκή Ένωση από την εισβολή του Putin στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Οι συνολικές δαπάνες της ΕΕ για την άμυνα και την ανθρωπιστική βοήθεια του Κιέβου είναι περίπου 107 δισεκατομμύρια δολάρια, όσο το ποσό της βοήθειας των ΗΠΑ προς την κυβέρνηση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Βiden ισχυρίστηκε ότι ο πληθυσμός στην Αφρική θα αυξηθεί σε “ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους” τα επόμενα χρόνια αν και αυτή τη στιγμή βρίσκεται περίπου στο 1,4 δισεκατομμύρια.

Η Post δεν μπόρεσε επίσης να βρει σύγχρονες αναφορές ότι ο Biden επισκέφθηκε την Ουκρανία όταν υπηρετούσε ως γερουσιαστής των ΗΠΑ από το Delaware μεταξύ 1973 και 2009, κατά την οποία προήδρευσε της ισχυρής Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων-Foreign Relations Committee για 12 χρόνια.

«Σκεφτήκατε ποτέ αν σας έλεγα ότι η Ιαπωνία θα αφιέρωνε το 3% του ΑΕΠ της στην άμυνα και θα έκανε μια προσέγγιση στο Camp David με τη Νότια Κορέα ως συντριπτική απειλή που υπάρχει για τη Βόρεια Κορέα καθώς και για την Ευρώπη;»  ρώτησε o πρόεδρος ρητορικά τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας άλλης ερώτησης σχετικά με τη στρατηγική των ΗΠΑ στον Ινδο-Ειρηνικό.

Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Ιαπωνία έχει ξοδέψει περίπου το 1% του ΑΕΠ της στην άμυνα από το 1960.

Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν σχετικά με τις ανησυχίες των ψηφοφόρων ότι είναι ο γηραιότερος πρόεδρος όλων των εποχών.

«Μπορώ να το κάνω καλύτερα από οποιονδήποτε γνωρίζετε», απάντησε όταν ρωτήθηκε αν ήταν έτοιμος να υπηρετήσει μια δεύτερη θητεία που θα ολοκληρωθεί όταν γίνει 86 ετών. “Κοίτα με. Κοιτάξτε! Ονομάστε έναν πρόεδρο που έχει κάνει τόσα όσα έχω κάνει τα πρώτα τριάμισι χρόνια μου».

«Με κοιτάς, μπορώ να σε πάρω κι εγώ», είπε επίσης σε έναν από τους δημοσιογράφους του Time, φαινομενικά αστειευόμενος ότι μπήκε σε καβγά.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Μόλις λίγο πριν η Wall Street Journal δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ για την διαύγεια και την πνευματική και φυσική κατάσταση του προέδρου Biden. To ρεπορτάζ της ιστορικής “συστημικής” εφημερίδας περιγράφει έναν πρόεδρο ο οποίος ση διάρκεια της συνάντησης με τους συνομιλητές του εμφανίζεται να “γλιστράει” και να βυθίζεται στο κόσμο του, να λαγοκοιμάται, να μιλάει τόσο σιγά που δύσκολα τον ακούνε οι συνομιλητές του και να μην μπορεί να πει καλησπέρα χωρίς τις σημειώσεις του.

To ρεπορτάζ της εφημερίδας θα μπορούσε να εκληφθεί και ως απόπειρα του deep state να αποσύρει από τη προεκλογική κούρσα το κατ’ εξοχήν πολιτικό εργαλείο επιβολής αφηγημάτων όπως εκείνα της πανδημίας, των “ασφαλών” εμβολίων covid, του κλίματος, της WOKE ατζέντας, κλπ. Σε αυτή τη περίπτωση ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης της κουτσής πάπιας;

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας βασίσθηκε σε μαρτυρίες τουλάχιστο 45 Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών νομοθετών και στελεχών που μίλησαν στη Wall Street Journal.

Όταν ο Πρόεδρος Βiden συναντήθηκε με ηγέτες του Κογκρέσου στη Δυτική Πτέρυγα τον Ιανουάριο για να διαπραγματευτεί μια συμφωνία χρηματοδότησης της Ουκρανίας, μερικές φορές μιλούσε τόσο σιγά που ορισμένοι συμμετέχοντες δυσκολεύονταν να τον ακούσουν, σύμφωνα με σε πέντε άτομα που γνωρίζουν τη συνάντηση. Διάβαζε από σημειώσεις για να κάνει προφανείς παρατηρήσεις, σταματούσε για μεγάλες περιόδους και μερικές φορές έκλεινε τα μάτια του για τόση ώρα που κάποιοι στην αίθουσα αναρωτιόντουσαν αν είχε χάσει επαφή με όσα εξελίσσονταν στην αίθουσα.

Ο Biden δείχνει σημάδια παρακμής καθώς όσοι τον συναντούν περιγράφουν λεπτομερώς την ολισθηρή γνωστική ικανότητα του 81χρονου: «Δεν είναι το ίδιο άτομο»

Η γνωστική παρακμή του προέδρου Biden είναι άμεσα εμφανής και ανησυχεί δεκάδες που έχουν συναντηθεί με τον 81χρονο πολιτικό τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ της The Wall Street Journal την Τρίτη.

Μερικοί από τους περισσότερους 45 Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς νομοθέτες και στελέχη που μίλησαν στη Wall Street Journal περιέγραψαν έναν πρόεδρο που μιλούσε τόσο σιγά κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που οι συμμετέχοντες δυσκολεύονταν να τον καταλάβουν.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy φέρεται να είπε ότι ο Biden «δεν είναι το ίδιο πρόσωπο».

Άλλοι παρατήρησαν ότι η συμπεριφορά του Biden και η κατανόηση των λεπτομερειών πολιτικής διέφεραν από μέρα σε μέρα και συχνά βασιζόταν σε έτοιμες σημειώσεις κατά τη διάρκεια των διασκέψεων.

«Δεν μπορούσες να είσαι εκεί και να μην νιώθεις άβολα», ανέφερε ένα πρόσωπο το οποίο συναντήθηκε με τον πρόεδρο κατά τη διάρκεια κρίσιμων διαπραγματεύσεων σχετικά με τη χρηματοδότηση του Κογκρέσου για τη βοήθεια της Ουκρανίας τον Ιανουάριο.

-Θα πω μόνο αυτό…

Άλλοι παρευρισκόμενοι θυμήθηκαν ότι ο Biden χρειάστηκε περίπου 10 λεπτά από τη στιγμή που μπήκε στην αίθουσα για να ξεκινήσει η συνάντηση και όταν το έκανε, χρησιμοποίησε κάρτες σημειώσεων για να κάνει προφανείς παρατηρήσεις με τα οποία όλοι συμφωνούσαν ήδη και οι συμμετέχοντες μετά βίας τον άκουγαν!

«Μεγάλο μέρος της συζήτησης δεν τον περιλάμβανε», αναφέρει η έκθεση, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος ζήτησε από το προσωπικό του να απαντήσουν σε ορισμένες ερωτήσεις που του τέθηκαν απευθείας.

Σε μια συνάντηση του Φεβρουαρίου με τον πρόεδρο της Βουλής Mike Johnson, ο Ρεπουμπλικανός από τη Λουιζιάνα εξέφρασε την ανησυχία του στον πρόεδρο για την πολιτική εξαγωγής υγρού φυσικού αερίου της κυβέρνησης — φοβούμενος ότι ωφελούσε τη Ρωσία.

Ο Βiden δεν φαινόταν να γνωρίζει ότι η πολιτική ίσχυε στην πραγματικότητα και ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ήταν «μόνο μια μελέτη», σύμφωνα με τo ρεπορτάζ της Wall Street Journal.

Η κατάσταση «απογοήτευσε» τον Johnson σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν.

Ο Biden «τρελάριζε», μουρμούριζε και η ικανότητά του να διοικεί την αίθουσα διέφερε από μέρα σε μέρα κατά τη διάρκεια των τεταμένων διαπραγματεύσεων για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους τον περασμένο Μάιο, υπενθύμισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Kevin McCarthy (Καλιφόρνια).

«Είχε πάντα κάρτες», είπε ο McCarthy, αναφερόμενος στην εξάρτηση του Biden από τις σημειώσεις. «Δεν μπορούσε να διαπραγματευτεί με άλλο τρόπο.

«Συνήθιζα να συναντιόμουν μαζί του όταν ήταν αντιπρόεδρος. Πήγαινα σπίτι του. Δεν είναι το ίδιο άτομο», πρόσθεσε.

Σε επακόλουθες επαφές με τον Biden, νομοθέτες που ανέλαβαν από τον McCarthy να διατυπώσουν στο χαρτί τις λεπτομέρειες του σχεδίου ανώτατου ορίου χρέους προσπάθησαν να κάνουν τον πρόεδρο να διατυπώσει τις θέσεις του σε βασικά σημεία αλλά “εκείνος έδειχνε να μην έχει επαφή με τη πραγματικότητα”

Οι συνομιλίες τους με τον πρόεδρο ήταν απογοητευτικά «γενικές» και ο Biden θα εξέφραζε μόνο «αισιοδοξία για την επίλυση των πραγμάτων».

«Επέστρεφε σε όλα τα παλιά πράγματα που είχαν γίνει πολύ καιρό πριν», είπε ο McCarthy στη Wall Street Journal σχετικά με τα βασανιστικά τελικά στάδια των διαπραγματεύσεων, υποδηλώνοντας ότι ο Biden φαινόταν να έχει ξεχάσει πόσο μακριά ήταν ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο όσο αφορούσε την εξέλιξη των συνομιλιών.

«Και σοκαρίστηκε όταν του είπα: «Όχι, κύριε Πρόεδρε. Μιλήσαμε για αυτές τις συναντήσεις πριν. Τελειώσαμε με αυτό», θυμάται.

Ο McCarthy τόνισε την εξάρτηση του Βiden από τις σημειώσεις, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος «δεν μπορούσε να διαπραγματευτεί με άλλο τρόπο».

Ανώτερος συνεργάτης του GOP είπε στην The Post ότι οι ανησυχητικές καταγγελίες στο ρεπορτάζ είναι ο λόγος για τον οποίο το Υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει κασέτες από τη κατάθεση του Βiden με τον πρώην ειδικό εισαγγελέα Robert Hur στην έρευνα απόρρητων εγγράφων.

U.S. President Joe Biden walks to greet guests after making remarks while hosting the White House Congressional picnic on the South Lawn of the White House.
President Joe Biden holds note cards as he meets with Romania's President Klaus Iohannis in the Oval Office.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου