Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Σοκ από τις δηλώσεις του γνωστού σεισμολόγου Ακη Τσελέντη :"Οποιοσδήποτε μεγάλος σεισμός στην Κων/πολη είναι λογικό να επηρεάσει και τον ελλαδικό χώρο, κυρίως το Βόρειο Αιγαίο και ίσως και αλλού" !




Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη "ΝΙΚΗ"  και διακεκριμένος  καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης  μίλησε στην εκπομπή  του Κωστή Αϊβαλιώτη στο κανάλι ΑΡΤ και ανέφερε , μεταξύ άλλων, τα εξής : 

 "Οποιοσδήποτε μεγάλος σεισμός στην περιοχή της Κων/πολης και της Προποντίδας είναι λογικό να επηρεάσει και τον ελλαδικό χώρο, κυρίως το Βόρειο Αιγαίο και ίσως και αλλού. Εξάλλου όλοι θυμόμαστε τι συνέβη το 1999 με τον σεισμό στην Αθήνα ο οποίος έγινε αμέσως μετά τον μεγάλο  σεισμό της Κων/πολης"

-"Η Ελλάδα παίρνει  ψίχουλα από τα κονδύλια της ΕΕ για τον τομέα των σεισμών. Χώρες ασεισμικές όπως πχ το Βέλγιο και η Γαλλία , παίρνουν πολλαπλάσια χρήματα. Το δίκτυο πρόγνωσης ΒΑΝ ,όπου είχε κυρίαρχο ρόλο ο καθηγητής Βαρώτσος , έχει απαξιωθεί"

  • "Η άσκηση ΜΙΝΩΑΣ για την πρόληψη των συνεπειών ενός σεισμού η οποία  έγινε πρόσφατα στην Κρήτη ήταν, επί της αρχής, μια  σωστή πρωτοβουλία αλλά το χρονικό σημείο της διεξαγωγής της ήταν λανθασμένο: Μια τέτοια άσκηση δεν την κάνεις την αρχή της τουριστικής περιόδου ώστε να τρομάξεις τους επισκέπτες, υπήρχε χρόνος τον χειμώνα για να γίνει η άσκηση " 

LINK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου