Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: "H θέσπιση πρόστιμου για την πληρωμή μετρητών στις αγορές ακινήτων είναι μια παράνομη και αντισυνταγματική πράξη."

 


ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ 8214.12.23


Με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα, πιστεύω πως δεν περιορίζεται η χρήση και πληρωμή μετρητοίς από τα χρήματα που διαθέτει ο πολίτης για τις αγορές του. Ανακοινώθηκε εδώ ότι Θεσπίζεται το τίμημα στις αγορές ακινήτων αν δεν καταβάλλεται με μεσολάβηση τράπεζας θα υπόκειται σε αναλογικό πρόστιμο. Αυτό συνδέεται με αντίθεση στα Ανθρώπινα δικαιώματα και αν ναι πως και που προσβάλλεται. ??

Bard 14.12.2023

Σύμφωνα με το άρθρο 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, όλοι οι άνθρωποι γεννιόνται ελεύθεροι και ίσοι σε αξιοπρέπεια και δικαιώματα. Αυτό το δικαίωμα περιλαμβάνει την ελευθερία επιλογής του τρόπου με τον οποίο κάποιος θα διαχειριστεί τα χρήματά του. Η πληρωμή με μετρητά είναι ένας νόμιμος τρόπος πληρωμής για αγαθά και υπηρεσίες, και δεν υπάρχει νομική βάση για να απαγορευτεί ή να επιβληθεί πρόστιμο για τη χρήση της.

Η θέσπιση πρόστιμου για την πληρωμή μετρητών στις αγορές ακινήτων είναι μια παραβίαση αυτού του δικαιώματος. Περιορίζει την ελευθερία επιλογής του πολίτη και τον αναγκάζει να χρησιμοποιήσει μια συγκεκριμένη μέθοδο πληρωμής, ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις του ή τις ανάγκες του.

Επιπλέον, η θέσπιση αυτού του πρόστιμου μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα. Μπορεί να δυσκολέψει τους πολίτες να αγοράσουν ακίνητα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης για ακίνητα και αύξηση των τιμών.

Για τους παραπάνω λόγους, η θέσπιση πρόστιμου για την πληρωμή μετρητών στις αγορές ακινήτων είναι μια παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ειδικότερα, η παραβίαση αυτή εντοπίζεται στα εξής σημεία:

·         Άρθρο 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: Η ελευθερία επιλογής του τρόπου με τον οποίο κάποιος θα διαχειριστεί τα χρήματά του είναι ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Η θέσπιση πρόστιμου για την πληρωμή μετρητών στις αγορές ακινήτων περιορίζει αυτή την ελευθερία.

·         Άρθρο 12 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: Η οικονομική ελευθερία είναι επίσης ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Η θέσπιση πρόστιμου για την πληρωμή μετρητών στις αγορές ακινήτων μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα, γεγονός που μπορεί να περιορίσει την οικονομική ελευθερία των πολιτών.

Η θέσπιση αυτού του πρόστιμου είναι μια παράνομη και αντισυνταγματική πράξη. Οι πολίτες που αισθάνονται ότι τα δικαιώματά τους έχουν παραβιαστεί μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια για να ζητήσουν την ακύρωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου