Ὁ Ὅμιλος τῶν κοινωφελῶν καὶ πνευματικῶν φορέων μας, ἀποτελουμένων ἐκ τῶν:

Ἱδρύματος Προασπίσεως Ἠθικῶν καὶ Πνευματικῶν Ἀξιῶν,

τοῦ Σωματείου «οἱ Φίλοι τοῦ Τάματος τοῦ Ἔθνους»,

τοῦ Διορθοδόξου Συνδέσμου «Ὁ Ἀπόστολος Παῦλος»

καὶ τοῦ Περιοδικοῦ «Φωτεινὴ Γραμμή»

 

εὔχεται ἐκ μέσης καρδίας

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ, ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ,

ΥΓΕΙΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝ ΑΓΑΘΟΝ ΔΙΑ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΝΙΑΥΤΟΝ 2024!

 

Εἴθε ὅλοι ἑνωμένοι καὶ συμφιλιωμένοι εἰς τὶς Οἰκογένειές μας καὶ τὶς Κοινωνίες μας, ὁμονοοῦντες καὶ μὲ ἀλληλοκατανόησιν, ἄς ἑορτάσωμε τὶς Ἅγιες Ἡμέρες τῶν Χριστουγέννων καὶ ἄς ὑποδεχθοῦμε τὸ Νέον Ἔτος 2024 ὁριοθετοῦντες τὴν ἐσωτερικήν μας καλλιτέρευσιν διὰ νὰ προκύψῃ καὶ ἡ καλλιτέρευσις τοῦ συνόλου.

Προσπαθοῦντες νὰ διδαχθοῦμε ἀπὸ τὴν πείρα τῶν προηγουμένων ἐτῶν, πρέπει νὰ θέτουμε βάσεις διὰ ὀρθὲς σκέψεις καὶ ἐνέργειες.

Οἱ καιροὶ συνεχῶς δυσκολεύουν ἀπὸ κάθε ἄποψιν καὶ πρέπει νὰ εἴμαστε ἐν ἐγρηγόρσει.

Περιοριζόμαστε εἰς τὰ κατωτέρω ἀποσπάσματα ἀπὸ τὶς δηλώσεις τοῦ πρώην Πρωθυπουργοῦ Κώστα Καραμανλὴ εἰς τὴν μεγάλη ἐκδήλωσιν διὰ τὴν παρουσίασιν τοῦ βιβλίου τοῦ δημοσιογράφου – συγγραφέως Μανώλη Κοττάκη «ΟΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ» τῶν ἐκδόσεων Λιβάνη, ἡ ὁποία ἔγινε εἰς τὴν Ἀλεξανδρούπολιν παρουσίᾳ πολλῶν ἐπισήμων καὶ περίπου ἑξακοσίων (600) ἀκροατῶν.

«…Οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της περιοχής έχετε αποτελέσει πρότυπο ανοικτής δημοκρατικής κοινωνίας και ειρηνικής συνύπαρξης. Και κανένα τρίτο κράτος δεν πρέπει να διανοείται ότι, στο πλαίσιο των καλώς νοούμενων διακρατικών σχέσεων, μπορεί να έχει λόγο στις εσωτερικές μας υποθέσεις και να προβάλλει απαιτήσεις. Και, βεβαίως, είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να συνδέσει την εθνοτική καταγωγή με ζητήματα αλυτρωτισμού…….

….Η ειρήνη δεν εξαγοράζεται με παραχώρηση κυριαρχίας. Ούτε με ασαφείς διατυπώσεις που επιδέχονται ποικίλες ερμηνείες, ικανές να ενθαρρύνουν την Τουρκία – ή οποιονδήποτε σύμμαχο, εταίρο ή τρίτο – να νομίσει ότι, με αντίτιμο την μείωση της έντασης, είμαστε πρόθυμοι να ενδώσουμε σε αξιώσεις ή πιέσεις εις βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας ή κυριαρχικών δικαιωμάτων. Ούτε, βέβαια, του αυτονόητου δικαιώματος άμυνας και αποτροπής για κάθε σπιθαμή ελληνικού εδάφους…

…Γκρίζες ρυθμίσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο, με αυθαίρετη ερμηνεία των συνομιλητών μας, να παγώσουν ή να αναστείλουν την άσκηση της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο, τη Θράκη και την Κύπρο, εκεί που κρίνεται το στρατηγικό βάθος του Ελληνισμού, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Πολύ δε περισσότερο εάν ο στόχος τρίτων είναι η συνδιαχείριση του αρχιπελάγους του Αιγαίου. Εμείς οι Έλληνες επιζητούμε την ειρήνη και τις σχέσεις καλής γειτονίας με όλους τους γείτονές μας, αλλά πάντοτε είμαστε σε επιφυλακή για να διακρίνουμε τυχόν κινδύνους που ελλοχεύουν εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Είναι χρέος όλων μας να ορθώσουμε ενιαίο εθνικό μέτωπο για να αποκρούσουμε τυχόν απαιτήσεις που θα οδηγήσουν στην διχοτόμηση του Αιγαίου και στην εγκατάλειψη της Κύπρου….».

 

Εἴθε νὰ φωτισθοῦμε καὶ νὰ προβληματισθοῦμε ὅλοι διὰ ἕνα καλλίτερον αὔριο.

 

ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ Τηλ. 210 3254321