Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

7-8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ του 2019 οι ώρες που άλλαξε ο κόσμος και άρχισαν όλα να τρέχουν. Ένας ΑΓΙΟΣ των ημερών μας έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα.

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2023/12/8_7.html

 Γράφαμε πρωί- πρωί Κυριακής μετά συγκινήσεως

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 -Εκοιμήθει ο άγιος γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας ξημέρωμα Αναστάσιμης Κυριακής.

Ο ίδιος ήταν αναμμένη αναστάσιμη λαμπάδα που σκορπούσε τις ευλογίες του σε όλες τις γωνιές του πλανήτη μας.

Από σήμερα οι ΗΠΑ φτώχυναν και πλούτισε ολάκερη η ανθρωπότητα.

Από σήμερα ολοκληρώνεται η χορεία των συγχρόνων αγίων πατέρων μας έμπροσθεν του Ουρανίου Θυσιαστηρίου που πρεσβεύουν για την σωτηρία της ανθρωπότητας των καιρών μας από την δαιμονική λαίλαπα που ενέσκηψε.

Οι παραμυθητικοί λόγοι τους επί της γης σήμερα γίνονται προσευχές ενώπιον του Θρόνου του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.

« Ταύτας τας εσχάτας ημέρας, όπου τα χνώτα του Αντιχρίστου μολύνουν γην και θάλασσαν και πάσαν πνοήν ζωής, ως δρόσον χάριτος αναψύχουσαν, ως αύραν Προφήτου Ηλιού αναρριπίζει ο Θεός την ενέργειαν της νοεράς προσευχής εις τα στήθη και την καρδίαν της Εκκλησίας, ως αντίδοτον ψυχικής και σωματικής υγείας και σωτηρίας δια τας ημέρας που έρχονται και θα έλθουν» Ταύτας τας εσχάτας ημέρας (Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεϊτης)

https://averoph.wordpress.com/tag/%CE%B3%CE%AD%CF%81%CF%89%CE%BD-

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΛΗΡΙΚΟΥ πνευματικού παιδιού του Γέροντα.

Τι του είπε ο Γέροντας Εφραίμ για την Κοίμηση του

- « παιδί μου δεν θα προλάβω την ΠΟΛΗ»

- « γιατί παιδί μου θα κοιμηθώ στην αρχή των γεγονότων για την ΠΟΛΗ»

 


Γράφαμε Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020

CNN : « το πρώτο κρούσμα κορωναϊού 8 Δεκεμβρίου του 2019». Εκείνα τα 24ωρα η Οσιακή κοίμηση του Γέροντα Εφραίμ που είπε : « παιδί μου θα κοιμηθώ στην αρχή των γεγονότων για την ΠΟΛΗ» βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/02/cnn-8-2019.html

 Σημείωση : ( ο άγιος γέροντας κοιμήθηκε βράδυ Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου ώρα ΑΡΙΖΟΝΑΣ. Εκείνη την στιγμή στην Ελλάδα ξημέρωνε 8 Δεκεμβρίου) τότε φαίνεται να ξεκινούν πολλά πράγματα.

Οι άγιοι δεν χρειάζονται να επιβεβαιωθούν γιατί τα ίδια γεγονότα μιλούν για αυτούς .

Αυτός ο φονικός ιός κλείνει σύνορα χωρών , περιορίζει και απομονώνει τους ανθρώπους στα σπίτια τους, χτυπάει οικονομίες μεγάλων χωρών . Σαν να δέχτηκε το παγκόσμιο σύστημα ένα δυνατό χαστούκι.

Να ομιλήσουμε για τα γεγονότα μέσα από τις παρακάτω αναφορές:

Το CNN με μια εμπεριστατωμένη έκθεση δείχνει την πορεία της εξέλιξης του φονικού ιού τους τελευταίους δύο μήνες.

« How the coronavirus outbreak went global in two months

Here's a look back at how we got here: December 8: First patient develops symptoms of Wuhan coronavirus…

Πώς ξέσπασε η επιδημία του κοροναϊού σε δύο μήνες

Η πρώτη περίπτωση του κοροναϊού εντοπίστηκε στην κεντρική Κίνα στις αρχές Δεκεμβρίου. Τώρα, σχεδόν δύο μήνες αργότερα, είναι ένα πλήρες έκτακτο περιστατικό σε παγκόσμιο επίπεδο , με περισσότερες από 14.300 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο.

Εδώ είναι μια ματιά πίσω στο πώς φτάσαμε εδώ:

· 8 Δεκεμβρίου: Ο πρώτος ασθενής αναπτύσσει συμπτώματα του κορωναϊού Wuhan

· 31 Δεκεμβρίου: Οι πρώτες περιπτώσεις ιού που αναφέρθηκαν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ)

· 1 Ιανουαρίου: Η αγορά θαλασσινών και άγριων ζώων στο Wuhan, όπου πιστεύεται ότι προέρχεται το ξέσπασμα, είναι κλειστή για απολύμανση

· 7 Ιανουαρίου: Κινέζοι επιστήμονες προσδιορίζουν τον παθογόνο παράγοντα ως νέο στέλεχος του κοροναϊού

· 9 Ιανουαρίου: Πρώτος θάνατος που συνδέεται με τον ιό

· 20 Ιανουαρίου: Περιπτώσεις αναφέρθηκαν στο Πεκίνο και το Shenzhen

· 23 Ιανουαρίου: η επαρχία της Γουχάν αποκλείεται , με την κυκλοφορία να σταματάει . Συνολικά, 60 εκατομμύρια άνθρωποι απομονώνονται από ταξιδιωτικούς περιορισμούς στο Wuhan και τις γειτονικές πόλεις. Ο ΠΟΥ δηλώνει ότι ο ιός δεν αποτελεί ακόμη επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος

· 28 Ιανουαρίου: Ο αριθμός των θανάτων φτάνει τους 100. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών στην ηπειρωτική Κίνα υπερβαίνει τη θανατηφόρα έκρηξη SARS του 2003

· 30 Ιανουαρίου: Ο ΠΟΥ δηλώνει έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος

· 31 Ιανουαρίου: Οι θάνατοι φτάνουν τους 200

· 2 Φεβρουαρίου: Πρώτος θάνατος από τον κοροναϊό της Wuhan που αναφέρεται εκτός της ηπειρωτικής Κίνας»

https://edition.cnn.com/asia/live-news/coronavirus-outbreak-02-02-20-intl-hnk/index.html

 




Δυο είναι οι Έλληνες που σηματοδότησαν την Αμερική ο Κολόμβος και ο Γέροντας Εφραίμ.

Δεν είναι καθόλου υπερβολή, όταν αποκαλυφτεί το μεγάλο Πατερικό Πνευματικό έργο του Γέροντα Εφραίμ στην Ήπειρο της Αμερικής , ο ιστορικός θα κάνει την ίδια σύγκριση με την ανακάλυψη της.

Ο μεν Κολόμβος ανακάλυψε την θέση της χώρας αυτής.

Και ο Γέροντας Εφραίμ ανακάλυψε τον χαμένο πνευματικό πλούτο που μπορεί να δώσει η χώρα αυτή μέσα στο πολυεθνικό οικονομικό πανδαιμόνιο που βιώνει.

Για αυτό ΘΕΙΑ ΝΕΥΣΗ έφυγε από το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ και εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ.

Στις παρακάτω γραμμές θα προσπαθήσουμε να γίνουμε κατανοητοί γιατί το θέμα είναι πολύ επίκαιρο.

Οι ΗΠΑ με το Ασκητικό Πατερικό Ησυχαστικό Πνεύμα του μεγάλου Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή, συνεχιστή της Νηπτικής Παλαμικής Παράδοσης που εγκαταβίωσε στην απέραντη αυτή χώρα με τον άγιο υποτακτικό του, Γέροντα Εφραίμ τον Φιλοθείτη, έχουν να ζήσουν μεγάλες προκλήσεις .

Μέσα σε λίγα χρόνια η παρουσία του αυτή έφερε χυμώδεις καρπούς.

Αν δεν υπήρχε άνωθεν ευλογία και Θεία Οικονομία θα μπορούσαν άραγε να ιδρυθούν τόσες Ιερές Μόνες και να δροσιστούν χιλιάδες αποξηραμένες ψυχές που ως έλαφοι έτρεχαν στο ΖΩΝ ΥΔΩΡ της ΜΙΑΣ αληθινής ΖΩΗΣ;

Τους προηγούμενους χρόνους ακούγαμε τα εξής παράδοξα, αλλά αληθινά από Γεροντικά χείλη.

-« το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ πήγε στην Αμερική με τα μοναστήρια του Γέροντα Εφραίμ»

-« δύο είναι τα μεγαλύτερα αξιοθέατα γεωλογικά και πνευματικά στην προσέλευση του κόσμου , το ένα ήταν το Grand Canyon και το άλλο ήταν η Ιερά Μονή του ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ. Και κατά μία συγκυρία και τα δυο βρισκόταν στην ίδια πολιτεία της Αριζόνας»

Η Αμερική μπορεί να φτώχυνε με την εκδημία του Γέροντα Εφραίμ ( 8- 12-2019) αλλά για πρώτη φορά κέρδισε πνευματικά.

Οι ΗΠΑ στις δυο εκατονταετίες της παρουσίας των στα ιστορικά δρώμενα ανελίχτηκαν σκανδαλωδώς υλικά και τεχνολογικά, έδωσαν πολλά δείγματα δημοκρατικής διακυβέρνησης , τάισαν κόσμο και κοσμάκη αλλά υστέρησαν στο να κάνουν τον άνθρωπο πραγματικά ευτυχισμένο και ολοκληρωμένο ως υπόσταση αιωνίως σωζομένη.

Και έρχεται ξάφνου στο τέλος των αιώνων μια μικροκαμωμένη καλογερική φιγούρα, ενός μονοχιτώνα αγιορείτη και προκαλεί τέτοιο πνευματικό σεισμό που ανοίγει τεράστιες τομές σαν το διπλανό μεγάλο φαράγγι του Grand Canyon και μένουν πολλοί με τον στόμα ανοικτό.

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν σώζει μόνο την Ελλάδα με τα ιστορικά μαρτύρια της και τους ασκητικούς ιστορικούς αγώνες των παιδιών της.

Θέλει να διασώσει και την ΑΜΕΡΙΚΗ που για πολλούς λόγω της εκλεπτυσμένης και νομοθετημένης διαστροφής θεωρείται ως η νέα Βαβυλώνα.

Και το κάνει αυτό στέλνοντας τον ταπεινό προφήτη ΤΟΥ σε αυτήν ως Δώρο Ελπίδας Αιωνιότητας.

Κάθε γωνιά της γης πρέπει να βγάλει ΑΓΙΟΥΣ πριν φτάσουμε στο ΤΕΛΟΣ.

Έτσι και η Αμερική ήρθε η σειρά της να βγάλει όχι μόνο ένα ή λίγους, αλλά πολλούς ΑΓΙΟΥΣ.

Χρειάζεται τους ΑΓΙΟΥΣ τώρα που την πλησιάζουν τα πολύ δύσκολα της.

Εκεί που χώρα αυτή αισθανόταν παντοδύναμη και ξεχνούσε να κοιτάξει τον ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ στα μάτια λόγω τύψεως συνειδήσεως , εκεί θα αντικρύσει πολυποίκιλες ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.

Η κοίμηση του Γέροντα Εφραίμ από την Αριζόνα σηματοδοτεί το αύριο μιας άλλης Αμερικής πιο ανθρώπινης και ισορροπημένης.

Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ μέσω του Έλληνα εξερευνητή Κολόμβου, μας γνώρισε την όμορφη αυτή χώρα με τους ιθαγενείς της.

Εμείς οι Ευρωπαίοι Καθολικοί , προτεστάντες , καλβινιστές ιεραπόστολοι την κάναμε σαν τα μούτρα μας , επιτρέψτε μας την έκφραση , μεταφέροντας σε αυτήν όλες τις εμπάθειες και τα πολεμικά πάθη της πλεονεξίας και της καταστροφής και μετά τα κάναμε εξαγωγή σε νέα συσκευασία σε όλο τον πλανήτη που σήμερα υποφέρει από αυτά.

Φτάνουμε στο τέλος των χρόνων και η ΑΦΑΤΟΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ αποστέλλει από το ΠΕΡΙΒΟΛΙ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ , το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ένα νέο εξερευνητή, ΕΛΛΗΝΑ ασκητή και τι ΑΣΚΗΤΗ;

Από την χορεία των ασκητών της Θηβαίδος , της Παλαιστίνης , του Ολύμπου της Μικράς Ασίας, των Φρικτών Καρουλίων του Αγίου Όρους και τον φυτεύει στην μεγαλύτερη έρημο της Αμερικής με τους δηλητηριώδεις κροταλίες και τους πανύψηλους κάκτους και του δίνει την ευλογία να κάνει αυτά που πρέπει για να βλαστήσει πνευματικώς η άγονη γη της αμαρτίας .

Με το που μάθανε τα γεροντάκια στα Φρικτά Καρούλια του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ την εκδημία του ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ βγήκαν από τις τρύπες και τις οπές της γης και φώναζαν:

« ΑΜΕΡΙΚΗ θα καταστραφείς, αλλά θα ΣΩΘΕΙΣ»

ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ στην Αμερική – Μεγάλα Γεγονότα στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

 


Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥ

« -Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ομιλούσε από πρίν στους μαθητές του για την ΣΤΑΥΡΩΣΗ και την ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ και αυτοί δεν καταλάβαιναν τίποτε. - σήμερα τόσοι άγιοι πατέρες ομίλησαν για τα επερχόμενα των καιρών και συμβαίνει το ίδιο, δηλ.οι άνθρωποι δεν κατανοούν, ούτε την σταύρωση τους, αλλά ούτε και την ελπίδα της ανάστασης δια μέσω του ΘΕΙΟΥ ΕΛΕΟΥΣ.»

Αυτά μας είπε σοφός Γέροντας και συνέχισε.

- « Ειδικά στους Έλληνες δεν θα πρέπει να υπάρξει καμιά ΕΛΠΙΔΑ σωτηρίας, αυτό απεργάζονται με μεγάλη μαεστρία και τα χρησιμοποιούν όλα.

 - Δηλ. Γέροντα;

 - Tην ώρα που αυξάνεται η ροή των πολεμικών εξελίξεων όχι μόνο στην περιοχή μας , αλλά και σε όλο τον πλανήτη αναδεύουν εσκεμμένα, ότι το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ των Αγίων Πατέρων όλων των εποχών είναι πλάνη και αυτοί που το πιστεύουν είναι πλανεμένοι.

 - Μάλιστα θεωρούν και κατηγοριοποιούν την πλάνη αυτή σε παραλλαγές χιλιαστικής θεωρίας για να κάνουν τα επιχειρήματα τους ισχυρά και πιστευτά κάτι που δεν ισχύει.

 - Σήμερα που όλοι ομιλούν για ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ( διεθνή μέσα) και όλα τα πυρηνικά όπλα βγήκαν από τα σιλό τους, αυτοί συνεχίζουν να λένε ότι το ΠΟΘΟΎΜΕΝΟ των Ρωμιών είναι η χείριστη πλάνη.

 - Την στιγμή μάλιστα που όλοι οι πατέρες προείπαν, ότι το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ θα ακολουθήσει μετά από μεγάλη πολεμική σύγκρουση και αναδιάταξη των συνόρων ( για αλλαγή συνόρων ομιλούν όλοι αλλά κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν )

 - Τρομάζουν οι αντίθετοι γιατί με το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ των Ρωμιών δεν μπορούν να χειραγωγήσουν τις μάζες. –

 Εν κατακλείδι « οι παγκοσμιοποιητές έχουν το δικό τους Ποθούμενο που δεν ταιριάζει με το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ του ΟΥΡΑΝΟΥ»

- Ευχαριστούμε , την ευλογία σας Γέροντα»

 Δεν πρόκειται να εισέλθουμε στην διαδικασία της αντιπαράθεσης με αυτούς που υποστηρίζουν αυτά περί πλάνης .

 Μάτια και αυτιά έχουμε όλοι μας, αλλά και κοινό νου για να παρακολουθήσουμε την ροή των εξελίξεων και τα δαιμονικά χάλια του ανθρώπινου πολιτισμού, έτσι όπως τον κατάντησαν.

 Εμείς πιστεύομε σε αυτά που είπαν οι ΑΓΙΟΙ μας και σε απλά πράγματα:

Πρέπει να σταθούμε σεβαστικά στο Δώρο του Ουρανού που λέγεται ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ και ο καθείς να το προσλάβει ανάλογα με την καρδιακή του ευρυχωρία ή να το απορρίψει.

Το να το πολεμήσει δείχνει στενότητα, κακία και μεθοδεία να ακουστεί κάτι διαφορετικό από αυτά που σερβίρει η νέα αταξία πραγμάτων.

 Σήμερα επειδή προσεγγίσαμε στις κόκκινες γραμμές της ιστορίας και των γεωπολιτικών εξελίξεων, σεβόμενοι τους αναγνώστες μας δικαιούμεθα να ομιλήσουμε περί του ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΥ.

 Επειδή το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ σχετίζεται άμεσα με τον θρύλο του Μαρμαρωμένου Βασιλιά , κάποιοι θεωρούν ότι

και αυτό είναι ΘΡΥΛΟΣ. ( ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟ μας μίλησε ο άγιος γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης )

 https://youtu.be/QyAq5lei_0Y



Αλλά δεν είναι, διότι είναι μόνο ΘΡΗΝΟΣ για τους αιώνιους εχθρούς του Ελληνοχριστιανικού ιδεώδους …

 Προσέξτε αυτό που μας μεταφέρθηκε από ΑΓΙΟ άνθρωπο: « όταν η κρύα μαρμαρωμένη από την αμαρτία υπόσταση του Έλληνα ζεσταθεί από τις δυσκολίες και τον ΦΙΛΟ του ΘΕΟΥ θα δούμε και η ΠΟΛΗ θα μας παραδοθεί»

 ΑΝΑΤΟΜΙΑ της έννοιας του ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΥ

 Τι δεν είναι το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ;

Δεν είναι κερδοφόρος κύκλος εργασιών στα ΜΜΕ για να βγάζουν κάποιοι χρήματα.

Δεν είναι μέσο προβολής κάποιων.

Δεν είναι ψυχοθεραπευτική μέθοδος για να καλυφτούν ή να μετατοπιστούν άλλα προβλήματα.

Δεν είναι ιστορικός αλυτρωτισμός μιας μεγάλης ιδέας. Δεν είναι εμμονή, δεν είναι υπέρβαση λογικής.

Δεν είναι αμαρτία να μιλάς για αυτό καθότι δεν είναι πάθος αλλά ΠΟΘΟΣ.

Δεν είναι προσωπική λύτρωση από καθημερινά προβλήματα.

Δεν είναι άφεση αμαρτιών.

Δεν είναι όνειρο- ουτοπία και ψεύδος.

Δεν είναι αφορμή ώστε να ερίζουν κάποιοι περί ημεροχρονολογιών.

 Όμως το βασικότερο

« Δεν είναι μόνο η παράδοση της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ στους Έλληνες σύμφωνα με τις άγιες προφητείες των Πατέρων μας»

 Τι είναι το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ;

Ακριβώς διότι το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η έναρξη του Επανα-ευαγγελισμού της ρημαγμένης από την αμαρτία και την διαστροφή ανθρωπότητας για να μπορεί να τρώει αυτή γλυκό ψωμί στα σπίτια της.

 Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι το τέλος του μεγάλου παιδαγωγικού κανόνος του Ελληνικού Ορθόδοξου Γένους.

 Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η πραγματικότητα της επανεκκίνησης της συναλληλίας, του φιλότιμου και της αρχοντικής λεβεντιάς.

 Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η αναστήλωση του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού στην σωστή αποστολική του πορεία.

 Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η χιλιόχρονη οικουμενική και κοσμοπολίτικη ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ.

 Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η αληθινή έκδοση της Παγκοσμιοποίησης της πραγματικής ανθρωπιάς.

Αλλά Αδελφοί το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ αυτό κάθε αυτό, είναι η ανάδειξη του γενετικού πολιτισμικού DNA του ΕΛΛΗΝΑ και της ΕΛΛΗΝΙΔΟΣ… ( ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑ )

 Αυτό επισημαίνει ο μεγάλος πνευματικός διδάσκαλος μας, ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ επίσκοπος Πενταπόλεως , ο Θαυματουργός , όταν λέει : « Ναὶ ὁ Ἕλλην ἐγεννήθη κατὰ θείαν πρόνοιαν διδάσκαλος τῆς ἀνθρωπότητος· τοῦτο τὸ ἔργον ἐκληρώθη αὐτῷ·

αὕτη ἦν ἡ ἀποστολὴ αὐτοῦ· αὕτη ἡ κλῆσις αὐτοῦ ἐν τοῖς ἔθνεσιν· μαρτύριον ἡ ἐθνικὴ αὐτοῦ ἱστορία· μαρτύριον ἡ φιλοσοφία αὐτοῦ· μαρτύριον ἡ κλίσις αὐτοῦ· μαρτύριον αἱ εὐγενεῖς αὐτοῦ διαθέσεις· μαρτύριον ἡ παγκόσμιος ἱστορία· μαρτύριον ἡ μακροβιότης αὐτοῦ, ἐξ ἣς δυνάμεθα ἀδιστάκτως νὰ συμπεράνωμεν καὶ τὴν αἰωνιότητα αὐτοῦ, διὰ τὸ αἰώνιον ἔργον τοῦ Χριστιανισμοῦ μεθ᾿ οὗ συνεδέθη ὁ Ἑλληνισμός·»

Ο Πατρο-Κόσμας έλεγε ότι το ¨Ποθούμενο θα έρθει δύσκολα¨ Καί σίγουρα έχει δίκαιο…

 

Ο Γέροντας Εφραίμ από την Αριζόνα σε όλη του την αγία βιοτή σήμανε τον πνευματικό συναγερμό με την πατερική ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ – την ΕΥΧΗ και την ειλικρινή ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

 Μετά την οσιακή κοίμηση του ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ της Ρωμιοσύνης γίνεται προτεραιότητα της ανθρώπινης ιστορίας.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου