Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Ένα βίντεο που καλύτερα να μη δει κανένας συνωμοσιολόγος> Μια Ελληνίδα TikToker έζησε το worst case scenario κάθε αρνητή της ψηφιακής ταυτότητας που σέβεται τον εαυτό του

https://mikropragmata.lifo.gr/wtf/ena-vinteo-pou-kalytera-na-krypsete-apo-psekasmenous-filous-pou-agapate/?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR1eat96AKrKuxtqsCA7HPsXXqhaKhlmt_GwESCJ11UVcUVj6odh7Uxoh84#Echobox=1698500803

Μια Ελληνίδα TikToker έζησε το worst case scenario κάθε αρνητή της ψηφιακής ταυτότητας που σέβεται τον εαυτό του




ΑΠΟ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

Σε ένα από τα κλασικά βραδινά doom scroll στο TikTok πέσαμε σε ένα βίντεο story time στο οποίο η TikToker Γαρυφαλιά Σούτζιου έζησε το χειρότερο πιθανό σενάριο που ευαγγελίζονται απανταχού συνωμοσιολόγοι και αρνητές της ψηφιακής κάρτας πολίτη. Να πούμε, νωρίς νωρίς, πως η Γαρυφαλιά εργάζεται σε μουσείο και είδε με τα μάτια της άνθρωπο (από τη Σουηδία) και επισκέπτη να πληρώνει το εισιτήριό του, με τον καρπό του. Ούτε κάρτα, ούτε ρολόι, ούτε κινητό. Σάρκα πάνω στο POS.

Συγκεκριμένα, στο βίντεό της ανέφερε πως για εκείνη ήταν “ακόμα μια μέρα στη δουλειά”. Κάθισε στα εκδοτήρια, όπως κάθε μέρα. Πλησίασε κάποια στιγμή νωρίς το πρωί, λοιπόν, το εκδοτήριο ένα ζευγάρι τουριστών, ζήτησαν ένα εισιτήριο και είπαν πως θα πληρώσουν με κάρτα. “Πατάω, λοιπόν, εγώ στο POS το ποσό, και περιμένω”, λέει. Περιμένοντας να βγάλει την κάρτα του ο επισκέπτης και θεωρώντας πως ΟΚ, μπορεί να πληρώσει με το ρολόι του όπως κάνουν οι περισσότεροι πλέον, δεν έβλεπε καμία κίνηση. “Σηκώνει, παιδιά, το μανίκι του, δεν ξέρω, δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω ακόμη, ή εγώ είμαι εκτός τόπου και χρόνου. Σηκώνει το μανίκι του, δεν φορούσε τίποτα στο χέρι, και μου πλησιάζει και μου ακουμπάει το χέρι στο POS. Σκέφτομαι, εντάξει, είναι μουρλός. Άσε τον, θα το κάνει μια-δυο φορές, θα φωνάξω την υπεύθυνή μου, θα της πω δεν πληρώνουν, να τους διώξουν. Ή να βρούμε μια λύση. Και το POS έβγαλε, παιδιά, απόδειξη”, λέει σοκαρισμένη.

“Δεν μπορούσα να καταλάβω εκείνη τη στιγμή. Χτύπησε εδώ πάνω στο χέρι του, στις φλέβες του (δείχνοντας τον καρπό) και το POS έβγαλε απόδειξη”, περιγράφει. “Δεν ξέρω πώς τα λένε αυτά, τσιπ, τι ήταν αυτό που είχε ο κύριος, εγώ όμως φρίκαρα. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι έγινε. Με κατάλαβε. Προσπαθούσα να είμαι διακριτική αλλά δεν μπορούσα”.

Εν τέλει ο κύριος της εξήγησε, αντιλαμβανόμενος την αμηχανία, πως είναι “τσιπαρισμένος, το έχει στο εσωτερικό του δέρματός του, και οπουδήποτε σταθεί και βρεθεί μπορεί να πληρώνει έτσι”.

Στα σχόλια ο κόσμος εννοείται διχάστηκε

“Είναι τρομακτικό… Και το χειρότερο είναι ότι ο κόσμος δεν το αντιλαμβάνεται”, γράφει μια χρήστης. Ενώ μια άλλη, κάτοικος Σουηδίας, ανέφερε: “Ζω Σουηδία και παρακαλάνε να γίνει για όλους αυτό, γιατί είναι ακόμα πειραματικό. Το θεωρούν ευκολία και όχι κάτι επικίνδυνο”. Οι μισοί το βρίσκουν βολικότατο, μιας και κάπως έτσι αποχαιρετάς αυτόν τον φόβο ότι θα χάσεις την κάρτα σου, λέγοντας μάλιστα πως είναι κάπως προβληματικό να είμαστε ΟΚ με το να τσιπάρουμε τα σκυλιά μας, αλλά να φρικάρουμε για εμάς τους ίδιους, ενώ άλλοι το θεωρούν “θλιβερό”.

Επιπλέον από τα σχόλια μαθαίνουμε πως στην “Αυστραλία υπάρχει αυτό εδώ και μια διετία” και πως πρόκειται για το “666 η σφραγίδα”. Ευλόγηcoν.

walletmor skin payment chip 2

Για τα πρακτικά, να αναφέρουμε πως το BBC, τον Απρίλιο του 2022, μιλούσε για τα εμφυτεύματα microchip τα οποία θα μας επιτρέπουν να πληρώνουμε με το χέρι μας, με τον 37χρονο Patrick Paumen να αναφέρει στο ρεπορτάζ πως τραβάει τα βλέμματα κάθε φορά που πληρώνει το οτιδήποτε. Σε ό,τι αφορά τον πόνο της όλης διαδικασίας εμφύτευσης; Ανέφερε πως πονάει “σαν ένα τσίμπημα”. Σε παγκόσμιο επίπεδο, για όποιον σοκάρεται ή θεωρεί τη διαδικασία και ιδεά φρέσκια, το πρώτο “τσιπάρισμα” ανθρώπου έγινε το 1998.

Κρατήστε το βίντεο αυτό από όποιον είναι σε ένα πολύ οριακό σημείο φρικαρίσματος με τη νέα τάξη πραγμάτων. Όποια και αν είναι αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου