Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Τουρκική πρωτιά στην Ευρώπη (Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης)

 https://professors-phds.com/2023/11/03/60236/

Επιτέλους, να και μια πεντακάθαρη τουρκική πρωτιά στην Ευρώπη!

Τον Σεπτέμβριο του 2023 η έκθεση της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Οργανωμένου Εγκλήματος με έδρα την Γενεύη (The Global Organized Crime Index), κατατάσσει πλέον την Τουρκία στην πρώτη θέση στην Ευρώπη για το οργανωμένο έγκλημα, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται στην 14η θέση μεταξύ 193 κρατών – μελών του ΟΗΕ.

Στην κατηγορία του εγκληματικού περιβάλλοντος στην οποία αναφέρονται οι δραστηριότητες της εμπορίας ανθρώπων, του λαθρεμπορίου όπλων, της ηρωίνης, της κοκαΐνης και της διακίνησης συνθετικών ναρκωτικών, του οικονομικού εγκλήματος και της παράνομης διακίνησης μη ανανεώσιμων πόρων, η σημερινή Τουρκία διατηρεί πληθωρική δραστηριότητα.

Όσον αφορά τους εγκληματίες, η έκθεση υπογραμμίζει τις δραστηριότητες ομάδων μαφίας, εγκληματικών δικτύων, κρατικών παραγόντων, ξένων εγκληματιών και παραγόντων του ιδιωτικού τομέα καθώς και τους στενούς δεσμούς όλων αυτών με την κυβέρνηση της Τουρκίας, προκειμένου να προστατευθούν από την επιβολή του νόμου και από τις διώξεις του δικαστικού σώματος. 

Η συνολική βαθμολογία του οργανωμένου εγκλήματος στην Τουρκική «Δημοκρατία» ( 7,03 ) είναι ιδιαίτερα ανησυχητική σε τομείς όπως η εμπορία ανθρώπων, οι εγκληματίες που συνδέονται με το κράτος, η εμπορία όπλων, η διακίνηση ηρωίνης και οι επιχειρήσεις της μαφίας, με βαθμολογία 8,5 ή υψηλότερη. Η έκθεση υπογραμμίζει τον ρόλο της Τουρκίας ως χώρας διέλευσης παράνομων μεταναστών, διευκολύνοντας διάφορες εγκληματικές δραστηριότητες στην περιοχή. Η έκθεση αναφέρει επίσης την αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης της Τουρκίας για την δραστήρια συμμετοχή της χώρας στο λαθρεμπόριο καυσίμων, ηρωίνης και κοκαΐνης

Τέλος, στην έκθεση αναφέρεται ότι παρά τις συμφωνίες έκδοσης που έχει η Τουρκία με πολλές χώρες, η τουρκική κυβέρνηση θέτει σοβαρά εμπόδια κατά την εξέταση αιτημάτων έκδοσης, ενώ παράλληλα υποβάλλει αυξανόμενο αριθμό αιτημάτων στην INTERPOL για κόκκινες επικηρύξεις με πολιτικά κίνητρα και στόχο δημοσιογράφους, ακτιβιστές και πολιτικούς αντιπάλους που ζουν στο εξωτερικό.

Όλα αυτά βέβαια είναι ευρύτατα γνωστά, φίλοι και εχθροί σε Ευρώπη, ΗΠΑ και υπόλοιπο κόσμο γνωρίζουν άριστα πως η Τουρκία αποτελεί ένα κράτος-μαφία, πως ο Ερντογάν είναι αρχηγός μιας εγκληματικής οργάνωσης («Φαμίλια Ερντογάν»), πως ο διαβόητος Σουλεϊμάν Σοϊλού «Υπουργός Παρανομίας, Διαπλοκής και Εμπορίου Ναρκωτικών» (επίσημα Υπουργός Εσωτερικών) για πολλά χρόνια υπήρξε «ο προϊστάμενος» κάθε παρανομίας στον τομέα του οργανωμένου εγκλήματος μέσα στην Τουρκία κ.ο.κ.

Οι στενές σχέσεις του παλατιού της Άγκυρας και του πολιτικού του συνεταίρου (Γκρίζοι Λύκοι) με τον τουρκικό υπόκοσμο, το οργανωμένο έγκλημα και τις διάφορες μορφές της μαφίας σε διεθνές επίπεδο, αποτελούν «κοινό μυστικό» σε ολόκληρο τον κόσμο.

Έτσι, το τουρκικό καθεστώς συνεχίζει την δράση του ανενόχλητο, με διαρκή ανακύκλωση μελών της «Φαμίλιας» σε θέσεις εξουσίας, νομίζοντας ότι εξαπατά τους πάντες με την βιομηχανία των Fake News που συνεχώς μεταδίδει: Την 1η Οκτωβρίου 2023, την ίδια ακριβώς μέρα που σημειώθηκε βομβιστική επίθεση στο Τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών (το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για αυτήν την επίθεση αυτοκτονίας),  ο «Απατεώνας Δικτάτορας» της γειτονικής χώρας, σε ομιλία του κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, επιτέθηκε για αποπροσανατολισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εφαρμόζοντας την λαϊκή ρήση «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»:

«Τηρήσαμε όλες τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στην ΕΕ, όμως εκείνοι δεν τήρησαν σχεδόν καμία δική τους ………  Η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που μας έκανε να περιμένουμε στην πόρτα της 60 χρόνια».

Φυσικά, δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στο ΕΔΑΔ που του έχει γίνει αφόρητα ενοχλητικό, χωρίς φυσικά η Τουρκική διπλωματία να παραλείπει να το επικαλεστεί εκεί που πιστεύει πως την βολεύει: «Οι πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης και οι υποστηρικτές τους που ενθαρρύνονται από αυτή την απόφαση, μάταια ελπίζουν. Τα ήδη καταδικασμένα καθάρματα της Feto δεν θα επωφεληθούν από αυτή την απόφαση. Η Τουρκία δεν θα κάνει ούτε εκατοστό πίσω από τον αγώνα της εναντίον αυτής της συμμορίας προδοτών και δεν θα επιτρέψει καμία υποχώρηση ή επιστροφή στο παρελθόν».

Ο Ρ. Τ. Ερντογάν είναι εθισμένος να διαλέγει ό,τι τον συμφέρει από κάθε θεσμό ή από κάθε συμφωνία, κάνοντας την μέρα νύχτα για τους αμόρφωτους ψηφοφόρους της ανατολής που ίσως και να πιστεύουν πως «υποσχέθηκε» στην Ε.Ε. να οδηγήσει την Τουρκία στην κορυφή του Ευρωπαϊκού οργανωμένου εγκλήματος και αφού τα κατάφερε μια χαρά, η Ευρώπη θα έπρεπε να δώσει σε όλους τους Τούρκους ελεύθερη βίζα!

Είναι γνωστό πως το οργανωμένο έγκλημα αποτελεί πλέον μείζονα απειλή για τους ευρωπαίους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους θεσμούς, καθώς και για την ευρωπαϊκή οικονομία. Το 2023 τα (μαύρα) έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες στις κύριες εγκληματικές αγορές αναμένεται να ξεπεράσουν τα 150 δις Ευρώ με τις σημαντικότερες εγκληματικές δραστηριότητες στην Ευρώπη να είναι η παράνομη εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, το κυβερνοέγκλημα, η απάτη που αφορά τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, η παράνομη διακίνηση μεταναστών και η εμπορία ανθρώπων.  Ήδη από τον Μάιο του 2021 η ΕΕ καθόρισε τις προτεραιότητές της για την καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με την καθιέρωση της ήδη λειτουργούσας «Ευρωπαϊκής Πολυκλαδικής Πλατφόρμας κατά των Εγκληματικών Απειλών» (EMPACT) με περίοδο αναφοράς 2022-2025.

Η Τουρκία βέβαια, με τόσο άριστες «επιδόσεις» στο οργανωμένο έγκλημαστο εμπόριο ανθρώπων και ναρκωτικών με συνεχή (αρνητικά) ρεκόρ στην ισοτιμία της τουρκικής λίρας απέναντι στο δολάριο (τελευταίο στις 18 Οκτωβρίου 2023, 1 Δολάριο=28,04 Τουρκικές λίρες), αν πραγματικά θέλει να γίνει μέλος της Ευρώπης, φαίνεται πως θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μερικές δεκαετίες ακόμα στην πόρτα της Ευρώπης.

Η αιφνιδιαστική και αιματηρή επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου 2023 και η ανθρωπιστική καταστροφή που ακολουθεί πνίγοντας στο αίμα χιλιάδες αθώους ανθρώπους, οδήγησε σε πλήρη αποκάλυψη της τουρκικής υποκρισίας των (δήθεν) φιλικών σχέσεων με χώρες που θεωρεί καθαρά εχθρικές (Ισραήλ, Αμερική, πολλές Ευρωπαϊκές με πρώτες Ελλάδα και Κύπρο κ.α.) .

Ο Ρ. Τ. Ερντογάν δεν θεωρεί την Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση (όπως σύσσωμος ο Δυτικός κόσμος), παρέχοντας φανερή φιλοξενία σε ηγετικά και οργανωτικά στελέχη της, ρίχνει συνεχώς με δηλώσεις του «λάδι στη φωτιά» του πολέμου και (επί πλέον) προσποιείται τον πρόθυμο …. να προσφέρει υπηρεσίες μεσολάβησης! Θέλει μάλιστα η Τουρκία να γίνει «εγγυητής» ενός νέου παλαιστινιακού κράτους ελπίζοντας να εγκατασταθεί και στην Παλαιστίνη, όπως ακριβώς έκανε η Τουρκία και σαν «εγγυητής» της Κυπριακής Δημοκρατίας καταλαμβάνοντας το 40% των εδαφών της! 

Εξ άλλου, ο υπουργός Παιδείας της Τουρκίας, Ναζίφ Γιλμάζ, απείλησε δημόσια τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου γράφοντας στο «X» (πρώην Twitter) «Μια μέρα θα σας βομβαρδίσουν και εσάς. Θα πεθάνετε…».

Η «λύκαινα» Μεράλ Ακσενέρ που αποτελεί τον Δούρειο Ίππο μέσα στην αντιπολίτευση των ίδιων συμφερόντων που στηρίζουν το τουρκικό καθεστώς, προέτρεψε τους Σύριους που βρίσκονται στην Τουρκία να πάνε στη Γάζα … και να σκοτώσουν Ισραηλινούς!

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α Τ Α : Το τουρκικό «σύστημα» που σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του Ευρωπαϊκού οργανωμένου εγκλήματος, υποστηρίζει πλήρως την Χαμάς, τους τζιχαντιστές της Γάζας, την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος. Επί πλέον, έχει και το θράσος να «απαιτεί» από την Σουηδία και πολλές άλλες Ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες να κυνηγάνε τους Κούρδους επειδή το ίδιο τους θεωρεί αυθαίρετα σαν «τρομοκράτες». Γιατί είναι βέβαιο, πως η δύναμη που μπορεί να τους γονατίσει (όπως έκανε και με το Ισλαμικό Κράτος) είναι οι ενωμένοι Κούρδοι!

Η Ελλάδα, δεν πρέπει να ξεχνάει ούτε στιγμή, την πλήρη αναξιοπιστία και την πραγματική ταυτότητα αυτών με τους οποίους συζητάει, όσα παλάτια και όσο νεοπλουτισμό και να επιδεικνύουν από το μαύρο και το βρώμικο χρήμα που συγκεντρώνουν κατακτώντας και Ευρωπαϊκή πρωτιά.

Η Ελλάδα, δεν πρέπει να ξεχνάει ούτε στιγμή ότι οι άνθρωποι με τους οποίους συζητά ονειρεύονται παγκόσμια ισλαμική κυριαρχία, νεο-οθωμανικό Χαλιφάτο και ξεφυτρώνουν πίσω από κάθε τζιχαντιστική οργάνωση υποκρινόμενοι τους «μεσολαβητές» και τους «μετριοπαθείς».

Λογικά, ειδικά στην Ελλάδα, δεν θα πρέπει πλέον να έχουν απομείνει παρά μόνο ασυγχώρητα ή ύποπτα αφελείς που θα μπορούσαν να πιστέψουν πως η σημερινή Τουρκία είναι χώρα φιλοδυτική και πως εργάζεται αληθινά για «ελληνοτουρκική» ή «τουρκοισραηλινή» φιλία…

* Λεωνίδας Κουμάκης: Νομικός, Συγγραφέας, Αρθρογράφος-Αναλυτής, μέλος του International Hellenic Association. Το αυτοβιογραφικό, διαχρονικό βιβλίο του «Το Θαύμα-Μια πραγματική ιστορία», το οποίο αναφέρεται στην μεθοδική εξολόθρευση του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης από το τουρκικό κράτος, υπάρχει εντελώς δωρεάν στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του ΙΗΑ, τόσο στην Ελληνική όσο και στην Αγγλική γλώσσα.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΙΗΑ εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς – μέλη του ΙΗΑ. Η ιστοσελίδα του ΙΗΑ δεν λογοκρίνει, ούτε επεμβαίνει σε άρθρα – κείμενα των μελών του ΙΗΑ


International Hellenic Association

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου