Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Οι νησίδες που χάνει η Τουρκία με βάση τη Συνθήκη της Λωζάνης


Οι νησίδες που χάνει η Τουρκία με βάση τη Συνθήκη της Λωζάνης

Η κατάληψη της εξουσίας από τα πιο ακραία στοιχεία ισλαμιστών και γκρίζων λύκων οδήγησε την Τουρκία, αμέσως μετά το ψευτο-πραξικόπημα του 2016,  στις γνωστές φαντασιώσεις ανασύστασης νέο – οθωμανικής αυτοκρατορίας καθώς και πρακτικής «κατάργησης» της Συνθήκης της Λωζάνης οποία αποτελεί το «πιστοποιητικό γέννησης» της σύγχρονης Τουρκικής «Δημοκρατίας». 

Αλλεπάλληλες εισβολές στην γειτονική Συρία και στο γειτονικό Ιράκ με πρόσχημα την εξολόθρευση «τρομοκρατών» (η ίδια η Τουρκία συνεργάστηκε ή συνεργάζεται αρμονικά με τον ISIS, τους Ταλιμπάν, την Μουσουλμανική Αδελφότητα και πολλούς άλλους «αυθεντικούς» τρομοκράτες), πρακτική «υποστήριξη» του Αζερμπαιτζάν για να «επεκταθεί» προς την μαρτυρική Αρμενία, εξαγορά διορισμένων αξιωματούχων στην πολύπαθη Λιβύη για την ληστεία πλουτοπαραγωγικών πηγών, κήρυξη υβριδικού πολέμου στην Ελλάδα και πολλά, πάρα πολλά άλλα.

Μέσα στο παραπάνω πλαίσιο ξεπήδησε και ο Ναύαρχος ε.α. CemGourdeniz ο οποίος διατύπωσε την θεωρία της γαλάζιας πατρίδας που «οικειοποιείται» σκανδαλωδώς διεθνώς κατοχυρωμένα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, προς όφελος της κατά φαντασία νέο – οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ο Ηρακλής Καλογεράκης, επίσης Ναύαρχος ε.α., με τεράστια εμπειρία 37 ετών υπηρεσίας στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και στο ΝΑΤΟ, με δύο απόλυτα τεκμηριωμένες αναλύσεις του «απαντά» στον τούρκο (πρώην) συνάδελφό του, ο οποίος ονειρεύεται 153 ελληνικά νησιά και βραχονησίδες ισχυριζόμενος πως (δήθεν) δεν έχουν ξεκαθαρισμένη κυριαρχία.

Την πρώτη Σεπτεμβρίου 2023 αναρτήθηκε η πρώτη ανάλυση του Ναυάρχου ε.α. Ηρακλή Καλογεράκη με τίτλο «Πόσα νησιά κατέχει παράνομα η Τουρκία» (στην Αγγλική γλώσσα).

Σήμερα ακολουθεί η δεύτερη τεκμηριωμένη ανάλυση του Ναυάρχου ε.α. Ηρακλή Καλογεράκη με τίτλο «Οι νησίδες που χάνει η Τουρκία με βάση τη Συνθήκη της Λωζάνης» επίσης στην Αγγλική γλώσσα εδώ.

The islets that Turkey loses on the basis of the Treaty of Lausanne


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΙΗΑ εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς – μέλη του ΙΗΑ. Η ιστοσελίδα του ΙΗΑ δεν λογοκρίνει, ούτε επεμβαίνει σε άρθρα – κείμενα των μελών του ΙΗΑ….


International Hellenic Association

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου