Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Με ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και Βαρκαρόλα ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Μενίδι (videos - fotos)

Με την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου "Μιλώ σε σένα, πατρίδα!" (την Πέμπτη 17 Αυγούστου) και με την Βαρκαρόλα (την Παρασκευή 18 Αυγούστου), ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις της Δημοτικής Ενότητας Μενιδίου του Δήμου Αμφιλοχίας.


Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά:

1) Την Πέμπτη 17 Αυγούστου, στην παραλία του Μενιδίου, οι θεατρόφιλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, "Μιλώ σε σένα, πατρίδα!", σε σκηνοθεσία Κάτιας Ζαρκάδα και Γιούλης Μαρούση.

Η παράσταση είναι ένα θεατρικό οδοιπορικό που χρονικά καλύπτει την περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής βασισμένο σε αφηγήσεις γυναικών. Οι ιστορίες τους συναρμολογούν την εποχή του 1922, ζωντανεύοντας ατομικές και συλλογικές μνήμες που φωτίζουν διαφορετικά όχι μόνο το παρελθόν αλλά και τα σύγχρονα πάθη μας.

(πηγή: ιστοσελίδα ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, https://www.dipethe-agriniou.gr/2023/08/03/%ce%ad%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%be%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ae%cf%82-%cf%83%ce%ba%ce%b7%ce%bd%ce%ae%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-8-%ce%b1/)

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές του έργου και στις ηθοποιούς, που η ερμηνεία τους ξύπνησε πολλές μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες και από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τις πατρογονικές τους εστίες.

Αλλά και υπενθύμισε ότι η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται, με τον αέναο διχασμό και τα παλιά και σύγχρονα πάθη μας να είναι πανταχού παρόντα, πέρα από παρελθόντα...

Οι συντελεστές της παράστασης είναι:


εικαστικό περιβάλλον: ΙΝΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ

κοστούμια: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΨΑΛΑ – GREENWOOD

φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

κινησιολογία: ΛΗΤΩ ΓΕΡΝΑ

βοηθός σκηνοθέτη: ΔΩΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

φωτογραφίες: ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ


παίζουν:


ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΡΟΥΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΝΤΙΝΟΥ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ – ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΜΑΡΑ

ΛΕΝΑ ΥΦΑΝΤΗ


Ακολουθεί ένα μικρό σε διάρκεια βίντεο με αποσπάσματα από την παράσταση και φωτογραφίες.



Φωτογραφίες 










2) Με εντυπωσιακό και φαντασμαγορικό τρόπο, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 18 Αυγούστου 2023 η Βαρκαρόλα στο Μενίδι.

Η παραλία του Μενιδίου κατακλύστηκε από κόσμο που απόλαυσε το ποτό του ή τον μεζέ του, παρακολουθώντας πολλές βάρκες να πηγαινοέρχονται στα ήρεμα νερά του Αμβρακικού, με αρκετούς επιβάτες και καπνογόνα κάθε χρώματος.

Αυτό που εντυπωσίασε τους πάντες ήταν μια ολόφωτη βάρκα με ορχήστρα και χορωδία, που τραγούδησε πολλά αγαπημένα τραγούδια που έχουν σχέση με τη θάλασσα!

Την υπέροχη βραδιά ολοκλήρωσαν εκατοντάδες  βεγγαλικά που ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους!

Ακολουθούν βίντεος και φωτογραφίες.

Videos

1) Βαρκάδα με τραγούδια...


2) Βεγγαλικά!




Φωτογραφίες 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου