Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Τρενίτιδα: Η νέα πανδημία; (Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης)

https://kvathiotis.substack.com/p/f70

 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης


Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές φαίνεται ότι η συμφορά των Τεμπών δεν είναι ένα μεμονωμένο, εγχώριο συμβάν, αλλά έρχεται να προστεθεί σε μια λίστα από άλλα σιδηροδρομικά δυστυχήματα/χτυπήματα που λαμβάνουν χώρα παγκοσμίως.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί ο εκτροχιασμός του τρένου στην Ανατολική Παλαιστίνη της αμερικανικής πολιτείας Οχάιο, το οποίο στις 3/2/2023 μετέφερε, μεταξύ άλλων, χλωριούχο βινύλιο, ένα καρκινογόνο και ιδιαίτερα εύφλεκτο χημικό προϊόν που χρησιμοποιείται στην παραγωγή πλαστικού. Λόγω των επικίνδυνων αναθυμιάσεων εκατοντάδες κάτοικοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Είναι δε εντυπωσιακό ότι παρόμοιο περιστατικό προβάλλεται στην δραματική ταινία «Λευκός Θόρυβος» (White Noise), το σενάριο της οποίας βασίσθηκε στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Don DeLillo που είχε εκδοθεί το 1985.

Και στην ταινία αυτή, η πρεμιέρα της οποίας έλαβε χώρα στις 31 Αυγούστου 2022 στο 79ο Φεστιβάλ της Βενετίας, σημειώνεται ένα σιδηροδρομικό ατύχημα στο Οχάιο, ειδικότερα σύγκρουση βυτιοφόρου με τρένο, εξαιτίας της οποίας προκαλείται σφοδρή έκρηξη. Ακολούθως, εξαπλώνεται ένα τοξικό νέφος πάνω από την πόλη που αναγκάζει τους κατοίκους σε μαζική εκκένωση. Σύμφωνα με το κρίσιμο σημείο της περιγραφής της υπόθεσης:

a cataclysmic train accident casts a cloud of chemical waste over the town. This “Airborne Toxic Event” forces a massive evacuation, which leads to a major traffic jam on the highway.

Μήπως, λοιπόν, ο νέος «αόρατος εχθρός» χτυπά παγκοσμίως τις ράγες; Περαιτέρω, μήπως πρόκειται για κάποιο συντονισμένο σχέδιο, για την υλοποίηση του οποίου οι εμπνευστές του (όπως ακριβώς συνέβη και με τον κορωνοϊό) έχουν φροντίσει να μας προϊδεάσουν μέσω του περίφημου προγνωστικού προγραμματισμού (predictive programming);

Αν κάποιος θελήσει να αναζητήσει σημάδια τέτοιου προγραμματισμού και για το ελληνικό δυστύχημα των Τεμπών, θα μπορούσε να επικαλεσθεί κατ’ αρχάς ένα βιντεάκι του Υπουργού της παρούσας κυβέρνησης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στο οποίο, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2015, αναπαριστούσε μια σύγκρουση ενός μικρού τρένου (συμβολίζει την Ελλάδα) με ένα μεγάλο τρένο (συμβολίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση). Ο Γεωργιάδης προφητεύει το μπουμ με τα ακόλουθα λόγια, τα οποία θυμίζουν γλώσσα που χρησιμοποιεί ένας πατέρας απευθυνόμενος στα βρέφη του:

«Όταν το μεγάλο τρένο συγκρουστεί με το μικρό τρένο τότε τι λέτε να γίνει; Μπουμ το μικρό τρένο».

Αλλά και σε πρωθυπουργική ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι γίνεται σιδηροδρομική προγνωστική αναφορά, με ανάποδο μάλιστα περιεχόμενο:

Στο 26.40 λεπτό της ομιλίας αυτής (βλ. το βίντεο που ακολουθεί) ακούγεται η εξής φράση:

«Από σχεδόν λαθρεπιβάτης στην ευρωπαϊκή αμαξοστοιχία, η Ελλάδα ταξιδεύει πια στο πρώτο βαγόνι».

Κατά την προφητική-ανάποδη αποκωδικοποίησηη Ελλάδα θρηνεί τα παιδιά της που κάθονταν ιδίως στο πρώτο βαγόνι.


Η συνέχεια του άρθρου στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://kvathiotis.substack.com/p/f70

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου