Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

«Μόλυναν» κινητά πολιτών με Predator μέσω κρατικών sites; Μετά την πρόταση μομφής ανοίγει θέμα για emvolio.gov.gr & Πιερρακάκη;

 https://antinews.gr/%ce%bc%cf%8c%ce%bb%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bd-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%ac-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%cf%8e%ce%bd-%ce%bc%ce%b5-predator-%ce%bc%ce%ad%cf%83%cf%89-%ce%ba%cf%81%ce%b1/«Μόλυναν» κινητά πολιτών με Predator μέσω κρατικών sites; Μετά την πρόταση μομφής ανοίγει θέμα για emvolio.gov.gr & Πιερρακάκη;Tumblr

Του Mr. Don’t Look Up

Στο περιθώριο της άγριας αντιπαράθεσης ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα στη Βουλή, για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης (καταψηφίστηκε όπως αναμενόταν από τους 156 βουλευτές της ΝΔ) η καταγγελία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάν. Ραγκούση για «μόλυνση» κινητού πολίτη μέσω μηνύματος που μοιάζει με αυτά που στέλνονται από την πλατφόρμα του ελληνικού Δημοσίου για τα εμβόλια (emvolio.gov.gr) πέρασε στα «ψιλά». Όπως, όμως, αναφέρουν παροικούντες γύρω από την Κουμουνδούρου, το ζήτημα αυτό επί της ουσίας μόλις «άνοιξε» και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία – «βόμβες».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη, τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί αφήνουν να διαφανεί ότι οι άγνωστοι χειριστές του παράνομου λογισμικού Predator, μπορούσαν να «μολύνουν», δηλαδή να κάνουν υποκλοπές χρησιμοποιώντας κρατικές ιστοσελίδες και λογισμικό. Εάν αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε το ήδη υπάρχον σκάνδαλο θα λάβει οργουελικές διαστάσεις, κάνοντας μπροστά του το «Watergate» να μοιάζει με παρανυχίδα.

Γιατί; Διότι, σε αυτό το ενδεχόμενο η, ήδη, άκρως επιβαρυμένη -σε σχέση με τον ρόλο του στις υποκλοπές μέσω ΕΥΠ και Predator- εικόνα του ίδιου του πρωθυπουργού, του περιβάλλοντός του και των περισσότερων υπουργών του, κινδυνεύει να «τσαλακωθεί» εντελώς, με την κυβέρνηση να χάνει την όποια αξιοπιστία συνεχίζει να διατηρεί σε ένα τμήμα του εκλογικού σώματος (πλην κομματικών μελών και μετακλητών). Το σκάνδαλο με τις υποκλοπές, από ένα θέμα πολιτειακό με «θύματα», όμως, μόνο πολιτικά πρόσωπα και αξιωματούχους με θέσεις – «κλειδιά», θα «αγγίξει» το σύνολο της κοινωνίας. Στην περίπτωση δηλαδή που επαληθευτεί τυχόν αξιοποίηση κρατικών ιστοσελίδων και εφαρμογών από τα «ρυπαρά δίκτυα», όπως τα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, της ΕΥΠ και του κυκλώματος με το παράνομο λογισμικό Predator, οι πολιτικές επιπτώσεις για την κυβέρνηση θα είναι πολλαπλάσιες από αυτές που ήδη υφίσταται με βάση τα όσα μέχρι στιγμής έχουν έρθει στη δημοσιότητα και επιβεβαιωθεί σε σχέση με το σκάνδαλο με τις υποκλοπές.

Στο «κάδρο» ο Πιερρακάκης

Μάλιστα, θεωρείται αναμενόμενο ότι στο «κάδρο» τυχόν ευθυνών θα μπει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο κ. Πιερρακάκης θεωρείται ένα από τα πιο «ισχυρά χαρτιά» του πρωθυπουργού, αφού μέχρι στιγμής έχει μείνει μακριά από τραγικές αποτυχίες της κυβέρνησης ενώ πιστώνεται ότι, την ώρα που εφαρμόζονταν τα πρωτοφανή περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό, εκείνος πέτυχε την περαιτέρω ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δημοσίου προς τους πολίτες.

Δεν είναι τυχαίο ότι η καταγγελία Ραγκούση, στη Βουλή, «στόχευσε» στον συγκεκριμένο υπουργό. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ο κ. Πιερρακάκης πρέπει να εξηγήσει πώς οι χειριστές του ‘’ενιαίου κέντρου παράνομων υποκλοπών’’ ΕΥΠ και predator, με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου, γνώριζαν το αυστηρά προσωπικό δεδομένο του πολίτη για το πότε είχε κλείσει το ραντεβού του για να πραγματοποιήσει αυτό το εμβόλιο» Πρόσθεσε ότι «όπως θα παθαίναμε όλοι, ο πολίτης πάτησε τον σύνδεσμο και επιμολύνθηκε το κινητό του, και παραδόθηκαν οι επικοινωνίες του και η προσωπική του ζωή στο predator. Να έρθει να εξηγήσει και για αυτή την υπόθεση και για την υπόθεση Majoritas, εκτός εάν προτιμά να στείλει απευθείας την παραίτησή του».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε λόγο για συνωμοσιολογία και τόνισε ότι υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι υφαρπαγής στοιχείων χρηστών (για παράδειγμα, με απόκτηση πρόσβασης στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο) αλλά το χαρακτηριστικότερο όλων είναι ότι στο εθνικό σύστημα εμβολιασμών έχουνε πρόσβαση 40.000 φαρμακοποιοί, γιατροί και ΚΕΠ. «Αυτή είναι η αρχιτεκτονική του συστήματος και είναι ομοειδής με αυτή άλλων χωρών», πρόσθεσε ο υπουργός εκφράζοντας την απορία του για τον ισχυρισμό ότι οι άνθρωποι του gov.gr είναι οι άνθρωποι του Predator.

«Μπούμερανγκ» για τον ΣΥΡΙΖΑ ή πολιτική «λαιμητόμος» για την κυβέρνηση;

Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, το θέμα που άνοιξε με την καταγγελία Ραγκούση αναμένεται να συνεχιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες, αφού όπως ο ίδιος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, τις προάλλες, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του, υπάρχουν πολλά στοιχεία τα οποία εξετάζονται και θα έρθουν σύντομα στη δημοσιότητα. Κατά πόσο το περιεχόμενό της έχει βάση, θα φανεί σύντομα λοιπόν. Η καταγγελία αυτή μπορεί να μετατραπεί σε «μπούμερανγκ» για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εάν δεν επαληθευτεί ή σε πολιτική «λαιμητόμο» για την κυβέρνηση, εφόσον προκύψει, βάσει δεδομένων, το συμπέρασμα ότι τα «ρυπαρά δίκτυα» μπορούσαν να «μολύνουν» όποιο κινητό ήθελαν αξιοποιώντας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κρατικά sites και λογισμικό του Δημοσίου. Οψόμεθα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου