Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Για την 49η θεατρική παράσταση της 17ης Νοέμβρη (Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης)

 https://kvathiotis.substack.com/p/49-17?utm_source=post-email-title&publication_id=786940&post_id=85206321&isFreemail=true&utm_medium=email

3 τραγικές ειρωνείες κατά την σύγκριση της στρατιωτικής χούντας των ετών 1967-1974 με την υγειονομική χούντα των ετών 2020-2022

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης, τέως Αναπλ. Καθηγητής Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ.


Το 1994 ο Βασίλης Γιαννέλος στο βιβλίο του «Η ιστορία του ανθρώπου. Από τον Αδάμ ώς σήμερα»1 έγραφε τα ακόλουθα:

Ερημώθηκε η χώρα και πήγαν όλοι στην Αθήνα. Λεμόνια και σκόρδα να πουλάνε, και ζητιάνοι στους ηλεκτρικούς σταθμούς να είναι, το θεωρούν καλύτερο από το να είναι στο χωριό σε χειρωνακτικές εργασίες. Έμαθαν οι Έλληνες να κάθονται και να μην εργάζονται και να έχουν απαίτηση να ζουν καλά, να έχουν όλες τις ανέσεις, αλλά το πώς θα γίνουν αυτά δεν το σκέφτονται. Για το παραμικρό τραύμα ή κάτι άλλο, επιδιώκουν και σχεδόν πάντα το κατορθώνουν, με διάφορες βοήθειες, πολιτικές ή οικονομικές, να παίρνουν από κάποιο ταμείο σύνταξη και κάνουν ό,τι άλλο μπορούν για να ζουν άνετα. Πάνε στην Αθήνα, έχουν δωρεάν μεταφορές με τραίνα, αυτοκίνητα, θέατρα, ταξίδια, ΚΑΠΗ, και άσε τον άλλον να πνίγεται.

Αυτός είναι ο Έλληνας τέλη του εικοστού αιώνος. Ούτε πατρίδα, ούτε μέλλον, ούτε ιδεολογία έχει. Όσα πάνε και όσα έρθουν. Γι’ αυτό πάει και στο Πολυτεχνείο, από συνήθεια πλέον, ως ένα θέαμα αξιοπερίεργο. Δε νιώθει καμία ιδιαίτερη συγκίνηση, απλώς πάει να περάσει η ώρα του. Και οι πολιτικοί τέτοιους λαούς θέλουν, χωρίς προοπτική και οράματα, απλώς να είναι πειθήνια όργανα στις επιδιώξεις τους.

Πέρασαν είκοσι χρόνια, θα βρεθεί κάποιο άλλο φανταχτερό γεγονός να γιορτάσουμε στο μέλλον. Λαός και πολιτικοί και πνευματικοί θα λένε πως πρέπει πάντα να θυμόμαστε αυτό το γεγονός, να καταθέτουμε στεφάνια και να αναστενάζουμε βαθειά.

Αν το 1994 ο Γιαννέλης διεπίστωνε ότι στα τέλη του 20ού αιώνος ο Έλληνας δεν έχει ούτε πατρίδα ούτε μέλλον ούτε ιδεολογία, σήμερα, που έχουν περάσει 28 χρόνια από την ημέρα κυκλοφορίας του βιβλίου του, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι ο Έλληνας του 21ου αιώνος, εκτός από πατρίδα και ιδεολογία, δεν έχει ούτε παρόν.

Και δεν έχει παρόν –άρα είναι ανύπαρκτος–, γιατί σταδιακά υπέτασσε την ψυχή του στο σώμα του, μέχρι που τελικώς, καταληφθείς από τον τρόμο για τον «αόρατο εχθρό», εμπιστεύθηκε τυφλά την διαχείρισή του στο ιατροφασιστικό μάπετ σόου της κυβέρνησης της Νέας Δικτατορίας.

Ένα ιατροφασιστικό μάπετ σόου, ο σκηνοθέτης του οποίου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, έστειλε τις νεοταξίτικες μαριονέτες του να καταθέσουν τα τετριμμένα στεφάνια, προκειμένου να προσποιηθούν ότι γιορτάζουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, εξεμώντας συναυτουργικώς τις πληκτικές παρόλες τους υπέρ της (κατ’ επίφασιν) δημοκρατίας.

Μπουχτίσαμε πάλι από τα ανάποδα γλωσσικά φετίχ –σήμερα γιορτάζει η «δημοκρατία», η «ελευθερία» και όλες οι άλλες «τσούπρες»– των σαλτιμπάγκων πολιτικών και καθ’ έξιν φαρισαίων-βιαστών, επιλεγμένων μαεστρικά στις θέσεις τους από τον παγκοσμίου βεληνεκούς αόρατο μαριονετίστα που τρίβει τα χέρια του, βλέποντας ότι ο ελληνικός λαός έχει πάθει εγκεφαλική παράλυση. 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://kvathiotis.substack.com/p/49-17?utm_source=post-email-title&publication_id=786940&post_id=85206321&isFreemail=true&utm_medium=email

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου