Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Πρόοδος ή συντήρηση… το ψευτοδίλημμα της εσπευσμένης κάλπης

https://antinews.gr/%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%82-%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%ae-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b9%cf%8e%cf%82-%cf%88%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%b4%ce%b9/Πρόοδος ή συντήρηση… το ψευτοδίλημμα της εσπευσμένης κάλπης

Του Δεξιού Επαναστάτη

Όπως όλα δείχνουν, η απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη.

Διάλυση της Βουλής περί τα τέλη Αυγούστου και εκλογές τον Σεπτέμβριο.

Αυτός είναι ο σχεδιασμός του πρωθυπουργικού επιτελείου παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για εξάντληση της τετραετίας.

Η αλήθεια είναι ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει σε κανένα μέτωπο και κυρίως στη ρημαγμένη ελληνική οικονομία που πάνω από μια δεκαετία βρίσκεται διασωληνωμένη…

Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση και συνεχίζει να λειτουργεί αλλά και να προκαλεί τους πολίτες με επικοινωνιακά τεχνάσματα λες και δεν είναι αδιάψευστος μάρτυρας η σκληρή καθημερινή πραγματικότητα που βιώνουν.

Εσχάτως, πληροφορούμαστε ότι στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση οι «άριστοι» θα επενδύσουν στο σύνθημα «πρόοδος» ή «συντήρηση» προκειμένου να συσπειρώσουν ευρύτερες δυνάμεις στην κυβερνητική παράταξη ταυτίζοντας την αξιωματική αντιπολίτευση με συντηρητικές πρακτικές.

Αλήθεια όμως;

Τι ακριβώς θεωρούν «πρόοδο» στο κυβερνητικό επιτελείο;

Μήπως τις κατασχέσεις ρεκόρ των τραπεζικών λογαριασμών των Ελλήνων πολιτών που έγιναν και γίνονται επί των ημερών τους;

Μήπως είναι «πρόοδος» οι ντάνες με τις εκκρεμείς συντάξεις που κατά τα άλλα ο κ. Χατζηδάκης συνεχώς διαβεβαιώνει ότι το θέμα λύνεται;

Μήπως είναι «πρόοδος» η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο αφού με την πολιτική Μητσοτάκη έχουν κυριολεκτικά γονατίσει τα νοικοκυριά;

Ή μήπως είναι «πρόοδος» το κύμα ακρίβειας που πλήττει την αγορά και σκέφτεσαι ακόμα να πας και στο περίπτερο της γειτονιάς;

«Πρόοδος» δεν είναι να μη μπορεί εν έτει 2022 να έχει ένα νοικοκυριό τα αυτονόητα στην καθημερινότητά του και να ζει με τα ψίχουλα των επιδομάτων που δίνει μια (πρωτάκουστο) κεντροδεξιά (εδώ γελάμε) κυβέρνηση.

Δεν είναι όμως «πρόοδος» ούτε να στοιβάζεσαι στον γκισέ της ΔΕΗ για να διακανονίσεις τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος επειδή κάποιοι αποφάσισαν για τους δικούς τους λόγους (ξέρουν καλά αυτοί) την άμεση απολιγνιτοποίηση της χώρας.

Φυσικά μπορούν στο Μέγαρο Μαξίμου να θεωρούν «πρόοδο» τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση. Αντιθέτως, θα μας εξέπληττε αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων και προστάτευε τους αδύναμους από τη λαίλαπα των τραπεζών.

Για να μη μιλήσουμε καλύτερα για την «πρόοδο» που έκανε αυτή η κυβέρνηση στην υγειονομική κρίση και σε μια σειρά ζητημάτων που πηγάζουν από αυτήν, όπως οι τραγελαφικές αποφάσεις στην εστίαση που έφεραν και τη διάλυσή της.

Το πρόβλημα δεν είναι όπως καταλάβατε το σύνθημα που θα χρησιμοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης στις εκλογές, αλλά η πολιτική που άσκησε με τη διακυβέρνησή του που κυριολεκτικά αποτελείωσε τη μεσαία τάξη και δημιούργησε μια νέα σειρά ανέργων και απελπισμένων πολιτών.

Μη θέτετε άλλα ψευτοδιλήμματα.

Αν δεν το έχετε καταλάβει ο λαός θα σας κρίνει για την πολιτική σας και για τις κάλπικες υποσχέσεις που δώσατε το 2019.

Η οργή του κόσμου είναι τόσο μεγάλη που η αλαζονεία σας για την εξουσία δεν σας αφήνει να δείτε τη συντριβή που θα ακολουθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου