Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Ελληνοτουρκικά: Για να μη μπερδεύεστε…

https://antinews.gr/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%bf%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b7-%ce%bc%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b4%ce%b5%cf%8d%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b5/Ελληνοτουρκικά: Για να μη μπερδεύεστε…

Από το 2019 το Antinews σας είχε αποκαλύψει ποια θα είναι η εξέλιξη στα ελληνοτουρκικά.

Όπως είχαμε γράψει, θα υπάρξει κλιμάκωση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας που θα οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο και κατόπιν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Το οποίο πρώτοι είχαμε χαρακτηρίσει… Πρέσπες του Αιγαίου.

Αρχές του ’20 υπήρξε η υβριδική επίθεση στον Έβρο, όπου η κυβέρνηση πήρε άριστα στην ανάσχεσή της.

Αντίθετα το καλοκαίρι του ’20 έμεινε μεταξεταστέα, με τα όσα ντροπιαστικά έγιναν και ειπώθηκαν εκείνη τη μαύρη περίοδο.

Άγνωστο γιατί, στο μέλλον ίσως μάθουμε, ενώ όλα δείχναν ότι βρισκόμασταν μια ανάσα από το διαβόητο θερμό επεισόδιο και τις ταπεινωτικές Πρέσπες του Αιγαίου, υπήρξε εκτόνωση της κρίσης.

Μετά ακολούθησε η μάχη με τον αόρατο εχθρό και τα ελληνοτουρκικά μπήκαν στον  πάγο.

Κι ερχόμαστε στο σήμερα.

Όπου έπειτα από την ομιλία του Μητσοτάκη στο Κογκρέσο και τη μετατροπή της χώρας σε αμερικανική βάση, ο Ερντογάν εξανέστη πήρε τ’ όπλο του κι άρχισε να μας απειλεί με πόλεμο.

Από την πλευρά μας πράξαμε το χρέος μας (οι παλαιότεροι θα συμφωνήσουν, οι νεότεροι ας τους ρωτήσουν γιατί), βάλαμε σε δεύτερη μοίρα τις διαφωνίες μας με την κυβέρνηση και στηρίξαμε την Ελλάδα απέναντι στους τραμπουκισμούς του επεκτατικού πειρατή-γείτονα.

Είναι προφανές ότι όταν η κυβέρνηση πράττει το ορθό προς υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων, τα λάθη του παρελθόντος συγχωρούνται.

Το ζητούμενο ωστόσο είναι, τι μεσολάβησε κι από εκεί που η κυβέρνηση  συμπεριφερόταν  μειοδοτικά, συμπεριφέρεται πατριωτικά.

Πήραν την απόφαση οι Αμερικανοί εν μέσω ουκρανικού χάους και του νέου ψυχρού πολέμου που εξελίσσεται να τελειώσουν με τον τσαμπουκαλή Ταγίπ, εξ ου και η υποστήριξη στην Ελλάδα;   

Ή μήπως το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο και  το αναβληθέν θερμό επεισόδιο του ’20, θα γίνει τώρα για να ακολουθήσουν οι εξευτελιστικές Πρέσπες του Αιγαίου;

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ισχύει το πρώτο, γι’ αυτό και… βάζουμε πλάτη στην κυβέρνηση.

Εννοείται ότι στο τέλος θα υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία με τους Τούρκους.

Άλλωστε είμαστε γείτονες και κάποια στιγμή πρέπει να τα βρούμε.

Το θέμα είναι αν θα είμαστε νικητές ή ηττημένοι όταν θα γίνονται τα τελικά παζάρια.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι η συνδρομή των Αμερικανών είναι όντως άδολη, καθώς αυτοί θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις όσο και να σας στεναχωρεί η πραγματικότητα, και θα ισχύσει μέχρι τέλους.

Διαφορετικά… μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου