Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Βούλιαξε το διαδίκτυο από τις... επευφημίες για τον... τιτανοτεράστιο Μωυσή

 

Στα trends ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνέντευξη – Χιλιάδες καυστικά σχόλια και... ποιήματα – Τι ρόλο έπαιξε ο Χρήστος Δάντης – Άγρια κόντρα Χατζηνικολάου με τον Ζαραλίκο – Ποια hashtags «αγγίζουν» τον πρωθυπουργό

«Τσουνάμι» δεκάδων χιλιάδων επικριτικών, καυστικών, κωμικών, ακόμη και υβριστικών σχολίων στα social media προκάλεσε ο πρωθυπουργός και με την τελευταία εμφάνισή του, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, το βράδυ της Πέμπτης και 13 Ιανουαρίου. Είναι ενδεικτικές οι τάσεις στο twitter με «χάσταγκς» (hashtags) όπως #ΜΕ_ΤΟΝ_ΚΥΡΙΑΚΟ , #μητσοτακη_παραιτήσου , #Μητοσοτακη_ξερεις_εσυ , #κυβερνηση_τσιρκο και πολλά ακόμη (αρκετά από τα οποία με χαρακτηρισμούς που... «κόβει η λογοκρισία») να «τρεντάρουν» μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης.

Σταθερά μέσα στις πιο υψηλές τάσεις παραμένει και το #συνάδελφοι_δικο_σας, το οποίο έγινε viral μετά από ανάρτηση του Χρήστου Δάντη, με στίχους αφιερωμένους στον κ. Μητσοτάκη, με κατάληξη το γνωστό πλέον από το καλοκαίρι, υβριστικό σύνθημα. Και αν «μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις», από αυτή που επικρατεί στα social media προκύπτει αβίαστα ότι για ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας -και από τα δεξιά και από το κέντρο και από τα αριστερά- ο κ. Μητσοτάκης, αποτελεί πολιτικά «κόκκινο πανί»...

Οι απαντήσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις

Αφορμή για να προκληθεί αυτό το νέο «τσουνάμι» αρνητικών σχολίων σε βάρος του πρωθυπουργού αποτέλεσαν αρκετές από τις απαντήσεις που έδωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου, με χιλιάδες χρήστες να τον κατηγορούν για κατάφωρα ψέματα (όπως και είναι ορισμένα από τα όσα υποστήριξε). Τα όσα ανάφερε για τα τεστ, υποστηρίζοντας ότι «σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν συνταγογραφούνται τα τεστ» (η αλήθεια είναι ότι γίνονται δωρεάν σε πολλές χώρες της ΕΕ είτε με συνταγή γιατρού, είτε σε δημόσιες δομές, είτε προληπτικά), για τη μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα χαρακτηρίζοντας τη γνωστή τοποθέτηση του στη Βουλή για τις ΜΕΘ σαν... «φραστικό λάθος», για την, τάχα, αύξηση του εισοδήματος των πολιτών, κλπ., προκάλεσαν τις αντιδράσεις δεκάδων χιλιάδων χρηστών του twitter που αποδοκίμασαν με κάθε τρόπο τον πρωθυπουργό.

Από τα «πυρά» δεν γλύτωσε ούτε ο γνωστός εκδότης και δημοσιογράφος, αφού αρκετοί θεώρησαν πως έκανε ερωτήσεις - «χάδια», σε μια περίοδο μεγάλων προβλημάτων. Ο κ. Χατζηνικολάου αντιπαρατέθηκε μάλιστα, στον «αέρα» των social media, με τον γνωστό κωμικό Χριστόφορο Ζαραλίκο, ο οποίος σε «τουίτ» του υποστήριξε ότι δεν ήταν «ζωντανή» η συνέντευξη αλλά μαγνητοσκοπημένη αναφέροντας: «Κονσέρβα η συνέντευξη @kmitsotakis Νίκο μου @Nchatzinikolaou πας για πούλιτζερ».

«Είσαι θλιβερός συκοφάντης. Και με τον Τσίπρα ως πρωθυπουργό με τον ίδιο τρόπο γίνονταν οι συνεντεύξεις. Κρίμα! Λυπάμαι για την στήριξη που πάντοτε σου έδινα. Είσαι άφιλος και ανέντιμος», ανέφερε στην οργισμένη απάντησή του, στον Χρ. Ζαραλίκο.

Βούλιαξε το διαδίκτυο από τις... επευφημίες για τον... τιτανοτεράστιο Μωυσή 425697 photo

Μετά τον Δάντη και η Άντζυ Σαμίου

Μέσα στα hashtags που είναι στις πρώτες θέσεις παραμένει και το #δικο_σας_συνάδελφοι του οποίου «νονός» είναι ο Χρήστος Δάντης, με την προσωπική αφιέρωσή του στον πρωθυπουργό, με το εξής ποίημα:

«Μας έκλεισες τη μουσική

Μας τρώει το σαράκι

Γι αυτό κ θα στο ξαναπώ

................................

Δικό σας συνάδελφοι».

Βούλιαξε το διαδίκτυο από τις... επευφημίες για τον... τιτανοτεράστιο Μωυσή 425698 photo

Στις «τελίτσες» ο συνθέτης και τραγουδιστής παρέπεμπε στο υβριστικό σύνθημα που ακούγεται κατά του πρωθυπουργού από τις ημέρες του καλοκαιριού που έγιναν στάχτη εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους και φυσικού πλούτου, με σημαντικές απώλειες σε σπίτια και περιουσίες, μικρές και μεγάλες, κυρίως ανθρώπων της περιφέρειας.

Η «έμπνευση Δάντη» είχε ως αποτέλεσμα να «κατακλυστεί» το twitter από χιλιάδες ποιήματα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με στίχους αφιερωμένους στο πρόσωπό του, πολλοί χρήστες και πολλές χρήστριες «στόλισαν» τον πρωθυπουργό, άλλοτε με τρόπο κωμικό και άλλοτε με πολύ αυστηρό έως και υβριστικό.

Την «ποιητική συλλογή» εμπλούτισαν και αρκετά άτομα από τον χώρο του θεάματος και της μουσικής, όπως η... γνωστή τραγουδίστρια Άντζυ Σαμίου η οποία αφιέρωσε στον κ. Μητσοτάκη το εξής ποίημα:

«Έφερες μόνο συμφορά,

σε κάθε φτωχαδάκι

και θες και 100άρικο

αχόρταγο κοράκι.

Για αυτό σε λόγκους και βουνά

και κάθε ποταμάκι

θα ακούς να ψιθυρίζεται

......................................

#δικο_σας_συνάδελφοι».

Βούλιαξε το διαδίκτυο από τις... επευφημίες για τον... τιτανοτεράστιο Μωυσή 425699 photo

Ορισμένα ενδεικτικά... ποιήματα:

Βούλιαξε το διαδίκτυο από τις... επευφημίες για τον... τιτανοτεράστιο Μωυσή 425700 photo

Βούλιαξε το διαδίκτυο από τις... επευφημίες για τον... τιτανοτεράστιο Μωυσή 425701 photo

Βούλιαξε το διαδίκτυο από τις... επευφημίες για τον... τιτανοτεράστιο Μωυσή 425702 photo

Βούλιαξε το διαδίκτυο από τις... επευφημίες για τον... τιτανοτεράστιο Μωυσή 425703 photo

Βούλιαξε το διαδίκτυο από τις... επευφημίες για τον... τιτανοτεράστιο Μωυσή 425704 photo

Βούλιαξε το διαδίκτυο από τις... επευφημίες για τον... τιτανοτεράστιο Μωυσή 425705 photo

Βούλιαξε το διαδίκτυο από τις... επευφημίες για τον... τιτανοτεράστιο Μωυσή 425706 photo

Βούλιαξε το διαδίκτυο από τις... επευφημίες για τον... τιτανοτεράστιο Μωυσή 425707 photo

Βούλιαξε το διαδίκτυο από τις... επευφημίες για τον... τιτανοτεράστιο Μωυσή 425708 photo

Βούλιαξε το διαδίκτυο από τις... επευφημίες για τον... τιτανοτεράστιο Μωυσή 425709 photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου