Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

AEK-Παναιτωλικός 1-2: Μάγκες Αγρινιώτες, «άλωσαν» το ΟΑΚΑ με επική ανατροπή! (βίντεο)

https://www.agrinionews.gr/magkes-agriniotes-alosan-to-oaka-epiki-anatropi/
AEK-Παναιτωλικός 1-2: Μάγκες Αγρινιώτες, «άλωσαν» το ΟΑΚΑ με επική ανατροπή! (βίντεο)

Ένας επικός Παναιτωλικός, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος, κατάφερε να φέρει «τούμπα» το ματς στην επανάληψη. Τα γκολ της μεγάλης ανατροπής πέτυχαν οι Καρέλης και Μεντόζα στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης. Τρομερός και ο κίπερ Μελίσσας, καθοριστικές οι αλλαγές του Αναστασίου.

Με 4-2-3-1 και δυο αλλαγές εν σχέσει με το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ παρέταξε τον Παναιτωλικό ο κόουτς Αναστασίου. Μελίσσας κάτω από τα γκολπόστ, Λουί, Βργκοτς, Κορνέλιους, Χουχούμης οι τέσσερις της άμυνας. Ως κεντρικοί χαφ έλαβαν θέση οι Φλόρες και Αντούνες, με τον Μεντόζα να παίζει μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Στα «φτερά» οι Μπαρμπόσα και Ντουάρτε, μοναδικός προωθημένος ο Νίκος Βέργος.

Ο Γιαννίκης επέλεξε την εξής ενδεκάδα: Τσιντώτας, Σβάρνας, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες, Λε Ταλέκ, Μάνταλος, Γκαρσία, Άμραμπατ, Ανσαριφάρντ.

Το πρώτο ημίχρονο

Κάκιστο το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, με τις καλές φάσεις να είναι ελάχιστες και τους παίκτες των δυο ομάδων να κάνουν σωρεία λαθών.

Ο Φλόρες ξεκίνησε νευρικά το ματς και στο 5’ έδωσε την ευκαιρία στον Μάνταλο να σουτάρει από καλή θέση, αλλά ο Κορνέλιους έκανε εξαιρετική προβολή στην μπάλα. Είκοσι λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης βρέθηκε και πάλι σε πλεονεκτική θέση εκτός περιοχής, αλλά η τελική του προσπάθεια κατέληξε εκτός εστίας.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία καταγράφηκε στο 37’. Ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι, πλάσαρε, αλλά ο Μελίσσας εκτινάχθηκε στη γωνιά του διατηρώντας το «μηδέν».

Οι Αγρινιώτες είχαν το μυαλό τους στα μετόπισθεν και η πρώτη τους τελική καταγράφηκε στο 41’. Ο Μπαρμπόσα κινήθηκε στα αριστερά, σούταρε, αλλά ο Τσιντώτας είχε καλή τοποθέτηση μπλοκάροντας την μπάλα.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο το σύνολο του Αναστασίου προσπάθησε να δείξει πιο επιθετικογενές πρόσωπο και τιμωρήθηκε στην αντεπίθεση. Ο Αντούνες έκανε λάθος τακουνάκι, με την αμυντική γραμμή του Παναιτωλικού να βρίσκεται σύσσωμη μπροστά από το κέντρο. Ο Μάνταλος τροφοδότησε τον Ανσαριφάρντ, που εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του έναντι του αργού Βργκοτς, και τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 1-0.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο που είχε «ζωγραφισμένη» την ισοπαλία πάνω του, η ΑΕΚ βρήκε γκολ στην εκπνοή σε κόντρα-επίθεση. Ανεπίτρεπτο το τακουνάκι του Αντούνες σε ένα τόσο καίριο σημείο, ατυχές και αδικαιολόγητο το ανέβασμα της αμυντικής γραμμής. Ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να πάει ισόπαλος στα αποδυτήρια,  αλλά στάθηκε για ακόμα μια φορά αφελής.

Χωρίς αλλαγές συνέχισαν στο δεύτερο μέρος οι προπονητές των δυο ομάδων. Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στην επανάληψη και απώλεσαν δυο κλασικές ευκαιρίες. Στο 48’, ο Τζαβέλλας εκτέλεσε απευθείας φάουλ από κεντρικό σημείο, με την μπάλα να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι του Μελίσσα.

Δευτερόλεπτα μετά, ο Ανσαριφάρντ έκανε υπέροχη ασίστ στον Γκαρσία, αλλά ο Μελίσσας απέκρουσε εντυπωσιακά με τα πόδια.

Μετά το πρώτο πιεστικό πεντάλεπτο ο Τίτορμος ισορρόπησε. Στο 64’, ο Μάρτενσον αντικατέστησε τον Αντούνες και δυο λεπτά αργότερα οι Αγρινιώτες απείλησαν. Ο Μπαρμπόσα βρέθηκε αφύλακτος στα αριστερά, έκανε την παράλληλη μπαλιά με τον Τσιντώτα να αποκρούει ασταθώς. Ο Τζαβέλλας, όμως, επέδειξε καλύτερα αντανακλαστικά από τον Βέργο, διώχνοντας την μπάλα.

Στο 70’, οι Καρέλης και Μόρσεϊ πέρασαν στις θέσεις των Βέργου και Μπαρμπόσα, αντίστοιχα.

Στο 77’, ο Τσούμπερ, που λίγο πριν είχε περάσει στο ματς, έκανε έξυπνο διαγώνιο σουτ, αλλά ο Μελίσσας φώναξε και πάλι «παρών». Κι αφού ο Παναιτωλικός δεν δέχθηκε δεύτερο τέρμα, έκανε την απόλυτη ανατροπή.

Η αρχή έγινε με τον Καρέλη στο 78’, που έφυγε στην αντεπίθεση μετά από υπέροχη μπαλιά του Μεντόζα και πλάσαρε ψύχραιμα για το 1-1.

Η ολική ανατροπή ήρθε από τον Μεντόζα, που έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια και με αδιανόητο δαλτσαριστό σουτ έγραψε το 1-2.

Οι Τσιγγάρας και Μαλής αντικατέστησαν τους Μεντόζα και Ντουάρτε αμέσως μετά την επίτευξη του 1-2.

Οι γηπεδούχοι βγήκαν μαζικά στην επίθεση για την ισοφάριση. Είχαν τρεις τελικές με τους Τσούμπερ, Μάνταλο, Γέφτιτς, αλλά το απίθανο διπλο του Παναιτωλικού δεν μπορούσε να χαθεί.

Απίθανο δεύτερο ημίχρονο, με τον Αναστασίου να ρίχνει στη μάχη τον Καρέλη στο 70’ και να μεταμορφώνει την εικόνα του ματς. Ο Μεντόζα συνέβαλε τα μέγιστα στην ανατροπή με ασίστ και ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ σουτάρα για το 1-2. Ο Παναιτωλικός πήρε μια νίκη κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, με επική ανατροπή.

Η σύνοψη

Δεν υπάρχουν λόγια για αυτή τη νίκη του Παναιτωλικού. Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Τίτορμος θα ηττηθεί σχετικά εύκολα σε ένα ακόμα παιχνίδι με ισχυρό αντίπαλο, η είσοδος του Καρέλη άλλαξε το ματς και οδήγησε σε μια ανατροπή δίχως προηγούμενο.


 https://www.youtube.com/watch?v=dWMSURqIMxE

Νικόλας Δρέλλιας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου