Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

'" οι δύο Λουκάδες που μας ανοίγουν τα μάτια και μας αγαπούν ιδιαίτερα εδώ στην Ελλάδα"


ΔΥΟ ΑΓΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΑΝΟΙΓΑΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ

"Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ ΗΤΑΝ ΙΑΤΡΟΣ ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ. (που εορτάζει σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ 18 Οκτωβρίου)

Ο ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΟΦΘΑΛΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ - ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΜΠΤΩΣΗ - ΗΤΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΑΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΑΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ"

"είχαν και κάτι άλλο κοινό αυτοί οι δυο ΑΓΙΟΙ μπήκαν πολλές φορές στις φυλακές για το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ"

(μην μας παρεξηγείται έτσι όπως τα γράφουμε εν συντομία, τόσο πολλά μπορούμε να σας πούμε για τους δυο αυτούς ΑΓΙΟΥΣ, αλλά είναι τέτοιες οι στιγμές και οι εξελίξεις που δεν φτάνει ο χρόνος. Γνωρίζουμε από ασκητές πατέρες ότι αυτοί οι συνονόματοι άγιοι αγαπούν την Ελλάδα πάρα πολύ και παρακαλούν για αυτήν αυτές τις δύσκολες ώρες που έρχονται. Όμως και ολάκερη η Ελλάδα τους αγαπάει, επικαλείται την παρρησία τους και τους σεμνύεται ιδιαιτέρως)

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

(Μήνυμα από μιά καλή φίλη φιλόλογο την Ειρήνη)
"ΛΟΥΚΑΣ ερμηνεύεται ΦΩΤΕΙΝΟΣ, από την αρχαία λέξη ΛΥΚΗ που σημαίνει ΦΩΣ. Και οι δυο οι άγιοι ήταν οφθαλμίατροι γιατί άνοιγαν τα μάτια στο φυσικό, αλλά κυρίως στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους και ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ"

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Θηβαίος Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου