Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Rudolf Steiner (1861 - 1925): ”στο μέλλον θα περιορίσουμε τη ψυχή με την Ιατρική χάρη σ’ εμβόλια που θα καταργήσουν την πνευματική συνείδηση.”

https://www.triklopodia.gr/rudolf-steiner-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CF%88%CF%85%CF%87/


«Η ανθρωπιστική αντίληψη είναι ένα ιδεολογικό εργαλείο χρήσιμο κυρίως στους ιμπεριαλιστικούς επεκτατισμούς και υπό την ηθική και ανθρωπιστική μορφή του γίνεται το όχημα ενός οικονομικού ιμπεριαλισμού. » — Carl Schmitt, La Notion de politique (1927) H εργαλειοποίηση της ανθρωπιστικής ιατρικής από την πολιτική είναι προς αυτή την κατεύθυνση..

Η εξαφάνιση της μεγάλης κουλτούρας που προέβλεψε ο Τσβάιχ στα τριάντα είναι δεδομένη στον κόσμο. Μπαίνουμε στην εποχή του περιττού πολίτη για τον οποίο μιλά ο Νίτσε στο Ζαρατούστρα, ένας πολίτης τόσο περιττός που επιτρέπει να φυλακιστεί και να εξοντωθεί χωρίς αντίδραση. Η κουλτούρα γίνεται παγωμένη γνώση (Debord) ή σκέψη και μουσική μιας χρήσης. Η ποίηση έχει εξαφανιστεί, η θρησκεία πλαστικοποιήθηκε: το μόνο που έχει σημασία είναι να απολαμβάνεις και να επιβιώνεις. Ο πανικός Covid και ο κωδικός QR δεν έχουν άλλη αιτία.

Η παρακμή της πνευματικότητας συνόδευσε επίσης τη νεωτερικότητα και τα εμβόλιά της και εδώ θ’ ανατρέξω στον Ρούντολφ Στάινερ και τις διαλέξεις του από το 1917. Rudolf Steiner: ”στο μέλλον θα περιορίσουμε τη ψυχή με την Ιατρική χάρη σ εμβόλια που θα καταργήσουν την πνευματική συνείδηση.”

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου