Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Ω της "Αγνωμοσύνης Μέγα Μυστήριο" μπροστά στα δάκρυα τόσων μηνών της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/08/blog-post_658.html


 Μεσημέρι Κυριακής ανήμερα της Παραμονής της Απόδοσης της Κοιμήσεως της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ λάβαμε από καλό φίλο το παρακάτω μήνυμα: 

- Αδελφέ Κωνσταντίνε, σήμερα μετά από πολύ καιρό εκκλησιάστικα στον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ   , βλέπεις  μένω στην επαρχία αλλά η καρδιά μου βρίσκεται εκεί ψηλά στον Βύρωνα , όπου συμβαίνει αυτό το Έκτακτο γεγονός για το οποίο τόσες φορές έγραφες και μας ενημέρωνες εν μέσω καραντίνας.

- Βρέθηκα πάλι ταπεινός προσκυνητής έμπροσθεν της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ για να την ευχαριστήσω για πολλά και ειδικά για κάτι συγκεκριμένο που θα στο αφηγηθώ παρακάτω.

- Εισερχόμενος σήμερα  στον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΎ και βλέποντας την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ δακρυσμένη με έπιασαν άθελα μου  δάκρυα αναλογιζόμενος αυτό που έζησα στις τελευταίες φωτιές στην Εύβοια.

-Σου στέλνω πρόχειρο φωτογραφικό υλικό που μπόρεσα να βγάλω γιατί δεν ήθελα να ενοχλήσω την ροή των προσκυνητών που ασπαζόταν την ΧΑΡΗ ΤΗΣ την ώρα της ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

-Η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ έκλαιγε πάλι,  κλαίει εδώ και  τόσους μήνες, ήδη συμπληρώνονται 12 μήνες από την 8 Σεπτεμβρίου του 2020 ανήμερα του ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΤΗΣ που ξεκίνησε η Δακρυρροή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ  μας.

- Όμως η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ ταυτόχρονα μυροβλύζει. Όλο το ξύλινο κουβούκλιο Προσκυνητάρι  της ΕΙΚΟΝΑΣ αυτής  ευωδιάζει ουράνια με τέτοια θαυμαστή ευωδία που ειρηνεύει τον νου από τα βάσανα και τα προβλήματα του.

-Βάσανα να θέλεις και άπειρα προβλήματα , δεν μας έφτανε η καραντίνα τόσων μηνών , κάποιοι θέλησαν να μας κάψουν κιόλας μέρα - μεσημέρι.

-Αυτό το ολοκαύτωμα που ζήσαμε στην Εύβοια θα το εξιστορούν οι ντόπιοι στις επόμενες γενιές σαν κάτι φρικτό, αλλά θα συμπληρώνουν λέγοντας για το μεγάλο ΘΑΥΜΑ που έγινε  ταυτόχρονα, να μην θρηνήσουμε παράλληλα ανθρώπινες ζωές. Κάποιοι ήθελαν και νεκρούς, όπως  στο ΜΑΤΙ της Αττικής για να μας τρομοκρατήσουν.

-'Όμως άκουσε και αυτό το ΘΑΥΜΑΣΤΌ που έζησα την ώρα που έδινα την μάχη με τις θεόρατες φλόγες.

-Όταν αυτές έγλυφαν τα σπίτια και τα οικόσιτα ζώα μας, απελπισμένος φώναζα με δύναμη:  

" ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ τρέξε" μόνο αυτό έβγαινε γιατί η φωνή μου είχε κλείσει από την κάπνα.

-Την πρώτη φορά που το είπα, ενώ ο αγέρας συνέχιζε να φυσάει προς το μέρος μας, ξαφνικά οι φλόγες ανασηκωνόταν και τρεπόταν προς τα πίσω.

-Έτριψα τα μάτια μου για αυτό το παράδοξο.

-Μόλις ο λογισμός μου είπε, ότι αυτά δεν συμβαίνουν, αμέσως οι φλόγες γύρισαν εναντίων μας.

ΠΑΝΑΓΙΑ μας συχώρα με , ΠΙΣΤΕΥΩ   βοήθησε μας " 

-και τότε πάλι οι φλόγες ανασηκώθηκαν και τράπηκαν σε φυγή προς τα πίσω.

-Έτσι μαζί με άλλους κυνηγούσα τις φλόγες επικαλούμενος το ΠΑΝΑΓΙΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ .

-Για όλα αυτά αδελφέ βρέθηκα σήμερα στον Βύρωνα για να ευχαριστήσω την ΧΑΡΗ ΤΗΣ." 



ΕΔΩ τελειώνει το μήνυμα του καλού φίλου και αναλογιζόμενος όλα αυτά με συγκίνηση προσπαθούμε να κρατήσουμε τα δάκρυα μας γιατί η ΠΑΝΑΓΙΑ η Δακρυoρούσσα τόσο καιρό μας έστελνε και μας στέλνει  τα δικά της μηνύματα ότι:  

" τα θηρία που  ετοίμασαν και άρχισαν να εξαπολύουν εναντίων μας μόνο με την ΧΑΡΗ ΤΗΣ υποχωρούν και ηττώνται κατά κράτος"

" στην Εύβοια και στα άλλα πυρόπληκτα μέρη επιθυμούσαν  εκτός από οικολογική καταστροφή , ήθελαν  και νεκρούς για να φοβηθούμε και να υποχωρήσουμε στα άνομα σχέδια τους" 

    Εχθές ένας Γέροντας μπροστά σε όλα αυτά που γίνονται με σκοπό την συνειδητή μετάνοια μας , είπε  με έμφαση : 

"" Ω  της "Αγνωμοσύνης Μέγα Μυστήριο"  μπροστά στα δάκρυα τόσων μηνών της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ""

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου