Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Η συμμετοχή της Καλύμνου στην τηλεδιάσκεψη που διοργανώθηκε από ΙΗΑ (International Hellenic Association) της επιτροπής Ακριτικών Νήσων


🔴Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η τηλεδιάσκεψη που διοργανώθηκε από ΙΗΑ ( International Hellenic Association) της επιτροπής Ακριτικών Νήσων, υπό την προεδρία του κ.Ευάγγελου Ρήγου και συντονιστή τον κ.Θεόδωρο Σπαθόπουλο.

✔Συμμετείχαν από το νησί της Καλύμνου ο π. Σωτήριος Πράσινος μέλος ΙΗΑ και εφημέριος του Ι.Ν.Αγίου Αθανασίου Καλύμνου, και ανταποκρινόμενοι θετικά στην πρόσκληση μας οι κύριοι Μικές Ρήγας (μέλος του Δ.Σ Καλύμνου & Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ) , Γεώργιος Μελάς (μέλος Δ.Σ Καλύμνου) , Σκεύος Ζεμπιλάς (Πρόεδρος Ερυθρού Σταυρού τμήματος Καλύμνου), αλλά και σημαντικές προσωπικότητες, ομογενειακοί παράγοντες – αντιπρόσωποι των ομογενειακών οργανώσεων HANC (Παναγιώτης Μπαλταζής – Hellenic American National Council) & CHC ( Κώστας Πάππας – Canadian Hellenic Congress) και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης απ’ το Ιόνιο , τις Κυκλάδες και της πολιτικής ηγεσιας/ σύνδεσμοι με την ελληνική κυβέρνηση .

✔Συζητήθηκαν εκτενέστατα ζητήματα που αφορούν τους ακρίτες .Κατατέθηκαν προτάσεις για την λύση μακροχρόνιων προβλημάτων με ουσιαστικές παρεμβάσεις. Τεράστια η συμβολή της ΙΗΑ- με τη συνεργασία συνολικά 4 μεγάλων ομογενειακών οργανώσεων (IHA-AHEPA-HANC-CHC).

✔Η συνεργασία των Τοπικών Φορέων , της Αυτοδιοίκησης και πολιτικών εκπροσώπων κρίνεται αναγκαία για να διατηρηθεί η ζωή στα μικρά νησιά μας, να λυθούν ζητήματα ζωτικής σημασίας και να προσελκύσουμε οικογένειες οι οποίες επιθυμούν να επιστρέψουν ή να εγκατασταθούν μόνιμα σε αυτά.

Αναμένουμε τα θετικά αποτελέσματα των προσπαθειών.

👉Στείλτε κάθε εποικοδομητική πρόταση στο ΙΗΑ ( IHAHellas@gmail.com) με θέμα ΑΚΡΙΤΙΚΑ νησιά!

ΠΗΓH: INTERNATIONAL Hellenic association

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου