Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟϊΌΥ KAI ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΧΙΝΑ ΣΤΗ "DEUTSCHE WELLE"ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ! - ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΠΑΧΑΛΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ !

Οταν άλλοι (κόμματα ,Ελληνες  ευρωβουλευτές κλπ) έχουν μουγγαθεί και παρακολουθούν άπραγοι,κάποιοι Ελληνες πολίτες μπαίνουν μπροστά - για άλλη μια φορά - και  ζητούν από τα Οργανα της ΕΕ να δράσουν ,επιτέλους, με  σοβαρότητα  για την προάσπιση της υγείας  και την ανάδειξη των ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ  σχετικά με την διαχείριση της κορωνο-κρίσης : Με επίσημη Προσφυγή τους στην Ισπανίδα Ευρωβουλευτή κ. MONTSERRAT, Πρόεδρο της COMMITTEΕ ON PETITIONS  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο  τ. Βουλευτής Κ. Αϊβαλιώτης, ο εκδότης Γ.Μιχαλόπουλος , ο επιχειρηματίας Χ. Νικολόπουλος και ο δημοσιογράφος Θ. Μεχλιζόγλου ζητούν  να δοθεί στους ασθενείς ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ και παράλληλα να διερευνηθούν ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΘΟΥΝ  οι νομικές ευθύνες των Επιτρόπων της ΚΟΜΙΣΙΟΝ  οι οποίοι είναι επείγον  να αντικατασταθούν όλοι τους , καθώς συνολική είναι η ευθύνη τους (όπως προβλέπει  η Νομοθεσία της ΕΕ) για τα δημοσίως ομολογηθέντα λάθη τους . Το όλο ζήτημα πήρε νέα τροπή μετά και την πρόσφατη  συνέντευξη του  Ελληνα Αντιπροέδρου της ΚΟΜΙΣΙΟΝ Μαργαρίτη Σχινά στο μεγάλο Γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤΟΪΤΣΕ ΒΕΛΛΕ όπου ομολόγησε -κατ'επανάληψη- συγκεκριμένα λάθη και ευθύνες.Η Προσφυγή  των 4 Ελλήνων είναι η ακόλουθη:     


 

Αξιότιμη Κυρία  

Dolors  Montserrat 

Ευρωβουλευτή,

Πρόεδρο της Επιτροπής Αναφορών  

του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  

RUE WIERTZ 60, 1047 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 

 

                                                                                     

        Aξιότιμη κ. Πρόεδρε,  

 

      Αποφασίσαμε να καταθέσουμε Αναφορά (ΡΕΤΙΤΙΟΝ) στην Επιτροπή σας σχετικά με  την  πραγματικά πρωτοφανή κατάσταση που έχει δημιουργήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην χώρα μας και σε όλη την υπόλοιπη ΕΕ με την παταγώδη αποτυχία της να διαχειριστεί  το ζήτημα του φαρμάκου για την θεραπεία από τον κορωνοϊό  αλλά και των εμβολίων 


       Οπως όλοι ξέρουμε, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν θεραπευθεί από τον κορωνοϊό. Εντούτοις- και παρά το γεγονός ότι φάρμακο υπάρχει και ο διεθνής τύπος αναφέρει ότι είναι και σχετικά φτηνό και άρα μπορεί να δοθεί στους πάσχοντες χωρίς μεγάλη οικονομική επιβάρυνση - όλη η δραστηριότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επικεντρώθηκε στο θέμα του εμβολίου.Και εκεί ,όμως , η ΚΟΜΙΣΙΟΝ απεδείχθη απολύτως ανεπαρκής, αφού δεκάδες εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ δεν έχουν καν ενημέρωση για το πότε θα εμβολιασθούν και αν υπάρχουν επαρκείς δόσεις


       Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ αναλώθηκε επί μακρόν σε δημόσιες αντεγκλήσεις με φαρμακευτικές εταιρείες, απεδείχθη ότι οι συμφωνίες που συνομολόγησε με αυτές είχαν ακατανόητες ασάφειες, προέβη σε σχεδόν  κωμικές ενέργειες όπως  εκκλήσεις και παρακλήσεις από τη μια πλευρά και αμέσως μετά  λεονταρισμοί και βαρύγδουπες απειλές προς τις φαρμακευτικές εταιρείες τις οποίες λίγο πριν ...εκλιπαρούσε . Επίσης  αγνόησε οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική λύση , καθώς  είναι δέσμια εμμονών και παρωχημένων ιδεολογικών αγκυλώσεων και προσπαθεί με "πυροσβεστικές" δηλώσεις να δικαιολογήσει τον εαυτό της και να διαχειριστεί την ογκούμενη δυσαρέσκεια των λαών της ΕΕ.  

  

Στις 18 Φεβρουαρίου 2021  παρακολουθήσαμε το  δορυφορικό πρόγραμμα  της DEUTSCHE WELLE όπου  υπήρξε  ημίωρη συνέντευξη με έναν εκ των  αντιπροέδρων της  ΚΟΜΙΣΙΟΝ, τον κ. Μαργαρίτη Σχινά. 


Ο Μ. Σχινάς ,  στη  μεγάλης τηλεθέασης εκπομπή της DEUTSCHE WELLE με τον δημοσιογράφο TIM SEBASTIAN ( γνωστό για τις οξείες ερωτήσεις του σε κάθε καλεσμένο ) μίλησε για τα εμβόλια και την διαχείριση που έκανε η ΚΟΜΙΣΙΟΝ. 

Ο  κ. Σχινάς παραδέχθηκε λάθη και ευθύνες (συγκεκριμένα είπε πολλές φορές για " το λάθος που διορθώθηκε εν σχέσει με την κατάσταση στα σύνορα με την Β.Ιρλανδία") και προσέθεσε ότι εμβολιάστηκαν ήδη 22 εκ . Ευρωπαίοι (αριθμός μικρός, ασφαλώς, εν σχέσει με  τον σημερινό πληθυσμό της ΕΕ) και υπογράμμισε  ότι η ΚΟΜΙΣΙΟΝ έχει παραγγείλει το 25% των εμβολίων που κυκλοφορούν παγκοσμίως , αλλά δεν έδωσε πειστική απάντηση για τη  σημερινή απελπιστική κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες .Καμία αναφορά δεν έγινε και στο φάρμακο για την θεραπεία από τον ιό. 


Στη κρίσιμη ερώτηση του δημοσιογράφου για το χάλι με τα εμβόλια και "γιατί δεν υπήρξε κάποια παραίτηση " στην ΚΟΜΙΣΙΟΝ , ο κ. Σχινάς  κατ'επανάληψη και με έμφαση επεσήμανε ότι η Πρόεδρος της ΚΟΜΙΣΙΟΝ  κ. Φον Ντερ Λάϊεν "ανέλαβε την ευθύνη".Ομως η Κοινοτική νομοθεσία προβλέπει ότι η ΚΟΜΙΣΙΟΝ αναλαμβάνει συνολικά και ως σώμα την  ευθύνη μιας απόφασης και αυτή δεν επιμερίζεται σε επιτρόπους . Ολοι μαζί δρουν  και όλοι μαζί ευθύνονται για την κάθε απόφαση του λεγόμενου "Κολλεγίου των Επιτρόπων",  γιατί  αυτό ακριβώς προβλέπει η νομοθεσία της ΕΕ. Εξάλλου στον  επίσημο ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης( και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο που αναφέρεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ) σημειώνεται  επί λέξει το εξής :  "Οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τη συλλογική ευθύνη. Όλοι οι Επίτροποι συμμετέχουν ισότιμα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και είναι εξίσου υπόλογοι γι΄αυτές τις αποφάσεις"


.

Η όλη ανικανότητα της ΚΟΜΙΣΙΟΝ να διαχειριστεί το ζήτημα των εμβολίων και του φαρμάκου για τον κορωνοϊό έχει βλάψει την ζωή και την υγεία εκατομμυρίων Ευρωπαίων και η όλη ζοφερή κατάσταση θα συνεχιστεί ,δυστυχώς, όπως φαίνεται.


Ζητούμε με την Αναφορά  μας αυτή να υπάρξει από την Επιτροπή σας (η οποία ανήκει στο μόνο απευθείας εκλεγμένο από τους λαούς Οργανο της ΕΕ , το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) η επείγουσα νομική διερεύνηση των ευθυνών της ΚΟΜΙΣΙΟΝ ως σύνολο και ο καταλογισμός τους καθώς  και η έναρξη της διαδικασίας αντικατάστασης της παρούσας ΚΟΜΙΣΙΟΝ από νέα  , καθώς ομολογείται και από τους ίδιους  τους Επιτρόπους η ευθύνη και τα τεράστια λάθη  τους . Είμαστε έτοιμοι να μεταβούμε  στις Βρυξέλλες για να στηρίξουμε ενώπιον της Επιτροπής σας την Αναφορά μας αυτή , αίτημα που έχει επείγοντα χαρακτήρα καθώς  συναρτάται με το ύψιστο αγαθό κάθε ανθρώπου ,την υγεία. " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου