Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Προς Μερκελική δυστοπία;


https://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/pros-merkeliki-dustopia-/10.148734


Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Του Strange Attractor

Άσχημες μνήμες ενός σκοτεινού παρελθόντος άρχισαν να γεννάνε κάποιες νέες αμφιλεγόμενες αποφάσεις της Μέρκελ.

Σύμφωνα λοιπόν με διεθνή ρεπορτάζ, όσοι Γερμανοί αρνούνται να τηρήσουν τα απαραίτητα μέτρα απομόνωσης και καραντίνας θα οδηγούνται βιαίως σε ειδικά κέντρα κράτησης.

Ήδη το κρατίδιο της Σαξονίας επιβεβαίωσε τα παραπάνω, διευκρινίζοντας πως οι «αρνητές» θα κρατούνται σε ειδικά διαμορφωμένο περιφραγμένο χώρο σε ήδη υπάρχον κέντρο κράτησης προσφύγων.

Όπως λένε οι αρμόδιοι, στον χώρο θα οδηγούνται μόνο όσοι επανειλημμένα έχουν αρνηθεί να μπουν σε καραντίνα.

Στην περιοχή Baden-Württemberg της νοτιοδυτικής Γερμανίας, οι απείθαρχοι θα κρατούνται φυλασσόμενοι σε ειδικές πτέρυγες νοσοκομείων.

Ανάλογα σχέδια ανακοίνωσαν και οι αξιωματούχοι του Βρανδεμβούργου, αλλά και της περιοχής Schleswig-Holstein.

Σύμφωνα με νομικούς που μίλησαν στην εφημερίδα Die Welt, οι κυβερνήσεις των κρατιδίων έχουν πράγματι τη δικαιοδοσία να προβούν σε αναγκαστικές εκτοπίσεις-κρατήσεις βάσει νόμου που πέρασε από τη γερμανική Bundestag τον περασμένο Μάρτιο και τροποποιήθηκε τον Νοέμβριο.

Ήδη όμως υπάρχουν αντιδράσεις, με την βουλευτή του AfD Joana Cotar να κατηγορεί την κυβέρνηση πως μιμείται τα περιγραφόμενα στα βιβλία του Τζορτζ Όργουελ.

Γενικά, όπως συμβαίνει άλλωστε και εδώ, η γερμανική κυβέρνηση δέχεται αντιπολιτευτικές «επιθέσεις» για τον τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί την πανδημία, ενώ στο ζήτημα των υποχρεωτικών εμβολιασμών κατηγορείται για «κοινωνικό δυναμιτισμό».

Όλα αυτά την ώρα που η Μέρκελ σκέφτεται σοβαρά την επιβολή ενός νέου πιο σκληρού και ολικού λοκντάουν, με αναστολή των δημοσίων μεταφορών, και τον αγγλικό Τύπο να την κατηγορεί επειδή ανέφερε τον νέο μεταλλαγμένο ιό, ως «βρετανικό».

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, με κάποιους να μιλάνε για μια «νέα δικτατορία», τώρα η Μέρκελ σκέφτεται και το ενδεχόμενο να αναστείλει ή να διακόψει κάθε αεροπορική σύνδεση της χώρας της με το εξωτερικό, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να μειωθεί ο κίνδυνος μεταδοτικότητας του κορονοϊού.

Όπως λοιπόν δήλωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Horst Seehofer, η κυβέρνηση σκέφτεται την επιβολή επιπλέον «δραστικών μέτρων», θέτοντας ως παράδειγμα το Ισραήλ.

Ποια είναι αυτά τα μέτρα; Αυστηροί έλεγχοι στα σύνορα και δραστική μείωση αν όχι πλήρης αναστολή όλων των διεθνών πτήσεων από και προς τη Γερμανία.

Όπως είπε ο υπουργός, «ο γερμανικός λαός, που ήδη αποδέχεται τα υπάρχοντα αυστηρά μέτρα περιμένει από εμάς να τον προστατέψουμε ακόμη περισσότερο».

Να θυμίσουμε εδώ πως η Γερμανία έχει πάνω από 2 εκατομμύρια κρούσματα, και σχεδόν 55.000 θανάτους από τον κορονοϊό.

Τα νέα πιο αυστηρά μέτρα που είναι στο τραπέζι έρχονται μετά από την γενική απογοήτευση για τους αργούς ρυθμούς των εμβολιασμών, αλλά και πολλών αναφορών για θανατηφόρες παρενέργειές τους, ειδικά σε ηλικιωμένους της Νορβηγίας.

Αν τελικά διακοπούν όλες οι διεθνείς αεροπορικές συνδέσεις με τη Γερμανία, αυτό θα έχει ακόμη πιο σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία και στον τουρισμό, καθώς αρκετά γερμανικά αεροδρόμια αποτελούν βασικά hubs για διεθνείς πτήσεις από και προς όλες τις ηπείρους του πλανήτη.

Πηγές: zerohedge.comdailymail.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου