Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Δεκτή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Προσφυγή Αϊβαλιώτη για την Αγία Σοφία! -Εντολή να αρχίσει η ΚΟΜΙΣΙΟΝ έρευνα για το θέμα με "φόντο" το κόψιμο κονδυλίων για την Τουρκία!

 Δεκτή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Προσφυγή Αϊβαλιώτη για την Αγία Σοφία! -Εντολή να αρχίσει η ΚΟΜΙΣΙΟΝ έρευνα για το θέμα με "φόντο" το κόψιμο κονδυλίων για την Τουρκία! 




 Προσφυγή κατέθεσε στις 12 Ιουλίου 2020 για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ο  τ. Βουλευτής Β' Αθηνών Κωστής Αϊβαλιώτης και  του απάντησε γραπτώς πριν λίγες μέρες η  κ. Dolors MONTSERRAT, Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Κ. Αϊβαλιώτης ανέφερε ότι "  η Τουρκία  είναι χώρα υποψήφια για ένταξη, διεξάγει διαπραγματεύσεις με την ΕΕ αλλά παραβιάζει προκλητικά ειδικώς τα παρακάτω ενταξιακά κεφάλαια  : 

Κεφάλαιο 23: "Δικαστική Εξουσία και Θεμελιώδεις Ελευθερίες",
Κεφάλαιο 24: "Δικαιοσύνη, Ελευθερία και Ασφάλεια", 
Κεφάλαιο 26: "Παιδεία και Πολιτισμός"


 Προσέθεσε επίσης ότι "η πρόσφατη προκλητική απόφαση του Ερντογάν για μετατροπή του Χριστιανικού Ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί προσβολή για κάθε δημοκρατικό πολίτη  , από μια χώρα που έχει λάβει   πολλά δις  ως δωρεάν ενταξιακή βοήθεια αλλά και μέσω  χαμηλότοκων δανείων  της Β.Ε.Ι , ενώ συνολικά  άλλα 6 δις ευρώ( 3 δις έχει ήδη λάβει ) θα διατεθούν  προς εκείνη στα πλαίσια της"μεταναστευτικής  συμφωνίας"(που δεν τηρεί) με την Ενωση".

Η Προσφυγή του Κ. Αϊβαλιώτη ζητούσε συνεπώς " το πάγωμα όλων των χρηματοδοτήσεων της ΕΕ  προς την Τουρκία η οποία παραβιάζει κάθε πρόβλεψη των προαναφερθέντων ενταξιακών Κεφαλαίων  23, 24 και 26, υποκινεί το μίσος μεταξύ των θρησκειών και των πιστών, προκαλεί εχθρότητα μεταξύ των λαών και αγνοεί κάθε θεμελιώδη  αρχή  της ΕΕ" 
                  
                                                                                                                                      


Η απαντητική επιστολή της Ισπανίδας ευρωβουλευτού και Προέδρου της Επιτροπής κ. MONTSERRAT είναι η ακόλουθη: 



 

The Chair 

Committee on Petitions
Βρυξέλλες                                       CP/ms[IPOL-COM-PETI D (2020)34487] 


                                                        Mr. Konstantinos AIVALIOTIS 
                                                        ATHENES- GRÈCE 


Θέμα: Αναφορά αριθ. 0862/2020 (μνεία που πρέπει να γίνεται σε όλη την αλληλογραφία) 


Αξιότιμε κύριε, 

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω ότι η Επιτροπή Αναφορών έχει εξετάσει την αναφορά σας και την έχει χαρακτηρίσει παραδεκτή, δεδομένου ότι το θέμα που θίγετε εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Συνεπώς, ζήτησα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διεξαγάγει προκαταρκτική έρευνα επί του θέματος. 

Θα σας ενημερώσω εγκαίρως ως προς οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια σχετικά με την αναφορά σας, καθώς και σχετικά με την έκβαση της προκαταρκτικής έρευνας της Επιτροπής. 

Με εξαιρετική εκτίμηση, 

Dolors Montserrat 
Πρόεδρος Επιτροπή Αναφορών
      


Να σημειωθεί ότι η κ. Montserrat είναι πασίγνωστη πολιτικός στην Ισπανία, έχει χρηματίσει Υπουργός Υγείας και είναι νομικός , κάτι που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα  στην αποτίμηση που κάνει στην επιστολή της .

Η Επιτροπή υπό την Ισπανίδα Ευρωβουλευτή μελέτησε αυτό που έλαβε και δέχθηκε τα επιχειρήματα του Κ. Αϊβαλιώτη , έκρινε παραδεκτή την Προσφυγή , αναγνωρίζει ότι αφορά την ΕΕ και το πεδίο των δραστηριοτήτων της  και έδωσε εντολή τις υπηρεσίες της ΚΟΜΙΣΙΟΝ να αρχίσουν έρευνα . Εύλογη είναι  η απορία τι κάνουν τα Ελληνικά κόμματα που  ψηφίζουν οι Ελληνες για να τους κυβερνούν καθώς και οι Ελληνες ευρωβουλευτές που δεν έχουν να παρουσιάσουν κάποια  πρωτοβουλία για την Αγία Σοφία και τις κυρώσεις στην Τουρκία , ενώ ο Κ. Αϊβαλιώτης κατάφερε να κινήσει  αποτελεσματικά το όλο ζήτημα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου