Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ή ΚΛΕΙΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ; όλους μας απασχολεί.

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/11/blog-post_49.html


ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΡΡΥΘΜΙΑΣ 

 Από τα παρακάτω θα καταλάβουμε πολλά:

"Κορωνοϊός: Γιατί η Μέρκελ φοβάται τα Χριστούγεννα

Ο φόβος αυξάνεται στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, διότι η παράταση των ισχυόντων περιορισμών έως τα Χριστούγεννα θα μπορούσε να βλάψει την αποδοχή των κανόνων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Λαμβάνοντας υπόψη τους αριθμούς των κρεβατιών στις ΜΕΘ, η Ανγκελα Μέρκελ ανησυχεί.

«Δεν θα πρέπει να μιλάμε για χαλάρωση. Ίσως χρειαστεί να εντείνουμε τις προσπάθειες», δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ στην τηλεδιάσκεψη του προεδρείου του CDU χτες. Στο νοσοκομείο Charité του Βερολίνο έχουν ήδη αναβληθεί εγχειρήσεις για να υπάρχουν ελεύθερα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για τις σοβαρές περιπτώσεις κορωνοϊού. Αυτό την ανησυχεί πάρα πολύ, φέρεται να είπε η Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες του δικτύου ntv από κύκλους συμμετεχόντων στην τηλεδιάσκεψη.

Το σχέδιο της Μέρκελ για τα Χριστούγεννα

Πάνω απ' όλα όμως, αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις ελπίδες εκατομμυρίων πολιτών που ελπίζουν ότι οι ισχύοντες περιορισμοί επαφής θα χαλαρώσουν πριν από τα Χριστούγεννα. Χωρίς τέτοια χαλάρωση, οι συναντήσεις ανθρώπων από περισσότερες των δύο οικογενειών είτε θα εξακολουθούν να θεωρούνται «μη αποδεκτές», όπως αναφέρεται στην τελευταία απόφαση μετά τη συνάντηση της Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων, είτε θα απαγορευτούν εντελώς, όπως στη Βαυαρία, συν τις επαπειλούμενες ποινές.

Οι συνηθισμένοι οικογενειακοί εορτασμοί κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο συνήθως περιλαμβάνουν περισσότερες από δύο οικογένειες. Παππούδες και γιαγιάδες, ενήλικα παιδιά, αδέλφια και εγγόνια, κοντολογίς εκατομμύρια Γερμανοί ταξιδεύουν απ' άκρου εις άκρον της χώρας την περίοδο των Χριστουγέννων για να περάσουν τις γιορτινές μέρες μαζί. Να καταστρέψει τη (μεγαλύτερη) γιορτή των Γερμανών με αυστηρούς κανόνες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού; Αυτό ανησυχεί σοβαρά την καγκελάριο -και όχι μόνο αυτήν" 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο : https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-giati-i-merkel-fobatai-ta-hristoygenna

Την γραμμή επιλογών στην ΕΕ την δίνει η Γερμανία , τόσα χρόνια κάτι μάθαμε, άρα τα Χριστούγεννα σαν περίοδος εορταστική φαίνεται να  ξεθωριάζει για τον μέσο Ευρωπαίο.

Την Ελλάδα αν την ευθυγραμμίσουν με τέτοιες επιλογές θα την κάνουν να πονέσει ακόμα μια φορά γιατί εδώ η περίοδος αυτή  μπορεί να φαίνεται εορταστική, αλλά είναι κατεξοχήν πνευματική.

Είναι καιρός να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα γιατί υπό το πρίσμα  καινοφανών έκτακτων καταστάσεων  μας κλέβουν την μικρή  ζωή, ακόμη και την σωτηρία των ψυχών μας.

Σε κάποιους μπορεί τα Χριστούγεννα αυτά να είναι τα τελευταία ( ΚΥΡΙΟΣ οίδε για τον καθένα). Γιατί  λοιπόν  να τους στερήσουν την πνευματική συμμετοχή τους στα ΘΕΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ του άγιου δωδεκαημέρου;

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου