Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ Ο ΙΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΟΝΑΣ

http://xrestia.gr/ο-υιοσ-του-θεου-και-ο-υιοσ-τησ-κορονασ/
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Θεία Κοινωνία βάλετε στην πατρίδα μας.

Πριν χρόνια ένας ανίερος βουλευτής έκανε επερώτηση στη βουλή και ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούσε την τροποποίηση του τρόπου της Θείας Κοινωνίας λες και αυτές οι υποθέσεις άπτονται κρατικής μέριμνας!!!
Έτσι δεν ήταν έκπληξη που τα ΜΜΕ με την συνηθισμένη τακτική τους προσπάθησαν να βάλλουν ποικίλους λογισμούς αμφιβολίας στο λαό και να σπείρουν το φόβο προκειμένου να επιτύχουν την αποχή των πιστών από το μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως, με την ιδέα ότι μπορεί  δια του μυστηρίου να διαδοθεί και ο κοροναϊός.
Νομίζω ότι είναι καιρός να ξαναθυμηθούμε ως πιστοί την ανακοίνωση  της Ιερας Μητροπόλεως Λαρίσης τότε και ην απάντηση του ιατρικού συλλόγου Αθηνών μια και ο βουλευτής είχε επικαλεστεί και την γνωμάτευσή του.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΑΡΙΣΗΣ
1ον Η Θεία Μετάληψις είναι θεμελιώδης υπόθεσις, των ορθοδόξων χριστιανών πίστεως και ζωής και δεν αφορά τους απίστους.
2ον Η τέλεσις του Μυστηρίου και ο τρόπος συμμετοχής αυτων των πιστών καθορίστηκε από τον Κύριον Ιησούν Χριστόν και μέχρι λεπτομεριών ρυθμίστηκε από τους αιωνίου κύρους ιερούς κανόνας της Εκκλησίας μας.
3ον Οι πιστοί έχουν ακλόνητον το φρόνημα και την πεποίθησιν ότι κοινωνούν όχι εκείνο που τους πληροφορούν οι αισθήσεις τους, αλλά εκείνο που πιστεύουν δηλ. το Άχραντο Σώμα και Τίμιον Αίμα του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού και συνεπώς
4ον Οποιαδήποτε υπόνοια, ότι εις την Θείαν Μετάληψιν ημπορούν να εισχωρήσουν και μεταδοθούν μικρόβια και ασθένειες είναι τεκμήριον τουλάχιστον απιστίας.
5ον Σε παρόμοια περίπτωση απιστίας συνιστάται η πλήρης αποχή από την Θεία Κοινωνία, όχι διά την πρόληψη των απίστων από την δήθεν μετάδοση ασθενειών, αλλά δια την αναξιότητα του απίστου να κοινωνήσει των αχράντων μυστηρίων.
6ον Αν υπήρχε η παραμικρά δόσις αληθείας στην ανησυχία του επερωτώντος βουλευτή τα πρώτα θύματα θα πρέπει να ήταν οι κληρικοί.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ιατρικός σύλλογος των Αθηνών δηλώνει ότι δεν είναι δυνατόν να υπεισέλθει σε θέματα πίστεως του Ελληνικού λαού. Σε σχέση με το ερώτημα, δηλ. αν μεταδίδονται νοσήματα κατά την Θεία Μετάληψιν αποφενόμεθα ότι: Από την μέχρι σήμερον πειρα και από την βιβλιογραφία δεν προκύπτουν  στοιχεία που πείθουτν ότι κατ΄ αυτήν έχουν μεταδοθεί νοσήματα.
Ο αντιπρόεδρος αυτού του συλλόγου ένας πιστός άνθρωπος, ο οποίος είναι και επίκουρος καθηγητής ιατρικής σχολής ο κ. Αβραμίδης λέγει ότι το θέμα αυτό είναι θέμα πίστεως, βρίσκεται έξω από το πεδίο ερεύνης και τις δυνατότητες τις επιστημονικές, ωστόσο λέει ότι είναι παρατηρημένο ότι οι μη πιστεύοντες είναι εκείνοι κυρίως οι οποίοι περισσότερο ομιλούν για κινδύνους από την Θεία Κοινωνία και κόπτονται τάχα για το καλό εκείνων που κοινωνούν. Και πάντως ιατρικώς δεν υπάρχει ούτε μια βεβαιωμένη περίπτωση απλού πιστού στον οποίον να έχει μεταδοθεί αρρώστια με την Θεία Μετάληψη. Όχι τώρα προσθέτει ούτε τότε ακόμη που έβραζε η φυματίωση, εθέριζε η σύφιλη και η λέπρα. Δεδομένα που να οδηγούν την ιατρική σε παρέμβαση δεν υπάρχουν.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου