Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

«ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ» ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ – ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ORUC REIS ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΛΕΕΙ Η YENI SAFAK.

http://www.makeleio.gr/εξωφυλλο/ΩΡΑ-ΜΗΔΕΝ-ΓΙΑ-ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ-ΣΥΓΚΡΟΥΣ/
1

Ανακοινώθηκε «εισβολή» στο τεμάχιο 15…
Σήμερα η κυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak ανακοίνωσε πως η Τουρκία έδωσε άδεια στην εταιρεία «Τουρκικά Πετρέλαια», στην οποία ανήκει το Oruc Reis, να ξεκινήσει έρευνες στο τεμάχιο 15, νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι το μισό τεμάχιο 15 ανήκει, σύμφωνα με το παράνομο μνημόνιο που έχει υπογραφεί με την Λιβύη, στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα υπό ελληνική κατοχή.
Με λίγα λόγια η Yeni Safak του Ερντογάν ανακοίνωσε «τουρκική εισβολή» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, θέλοντας να προκαλέσει νέα «Ίμια».
Το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak αναφέρει ότι μόλις ο ΟΗΕ αναρτήσει τις συντεταγμένες θαλάσσιας δικαιοδοσίας που ορίζει η συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης, «σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν στην περιοχή που θα ανακηρυχθεί τουρκική ΑΟΖ».
«Αρχικά, η τουρκική εταιρεία πετρελαίου (TP) θα λάβει αδειοδότηση (σ.σ. για έρευνες) ανατολικά της Κρήτης», αναφέρει το δημοσίευμα προσθέτοντας ότι έρευνες και γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν φέτος.
Το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis θα σταλεί στην περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι το Oruc Reis είχε βρεθεί σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, πριν μερικές εβδομάδες, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο Πεντάγωνο που έδωσε εντολή στη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς» να σπεύσει στην περιοχή και να παρακολουθεί τις κινήσεις του πλοίου.
Μετά από μερικές ώρες, το τουρκικό σκάφος άρχισε να κινείται ανατολικά και τελικά εξήλθε της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου