Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Αγία Οικογένεια: Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται...

http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/agia-oikogeneia-i-autokratoria-antepitithetai-/10.139185
«O λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του».
Ίσως η ιδανικότερη λαϊκή ρήση για να περιγραφεί η αντεπίθεση της... μητσοτακικής αυτοκρατορίας, που έχει στόχο αυτή τη φορά την ολοκληρωτική εγκαθίδρυση του καθεστώτος της.

Επαναλαμβάνει όμως τα ίδια λάθη που την οδήγησαν στην πτώση το 93’ και πολύ φοβούμαστε ότι θα έχει ανάλογο τέλος.
Μπορεί ακόμη να μην έχει εμπλακεί σε κάποιο σκάνδαλο παραπλήσιο με της Siemens (περισσότερα εδώ:Ντόρα - Μαρέβα: Οι Μαρίες Αντουανέτες της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα «πλυντήρια» της SiemensΣυζήτηση στη Βουλή για σκάνδαλα: “Αλέξη μου, Κυριάκο μου”Πως άρχισε η διαπλοκή στην Ελλάδα), όμως αν κρίνουμε από τη μέχρι τώρα σκανδαλώδη πολιτική συμπεριφορά της όπου διατηρεί απαρέγκλιτα το ίδιο know - how με τότε, ουδείς δύναται να αποκλείσει μια νέα Siemens που θα ταράξει συθέμελα την αυτοκρατορία.
Δεν χρειάζεται να είσαι δεινός αναλυτής για να καταλάβεις ότι τα πράγματα κατευθύνονται προς τα εκεί.
Μια απλή ανάλυση της αντικειμενικής πραγματικότητας αν κάνει κάποιος, αρκεί για να διαπιστώσει την εκ νέου διολίσθηση της δυναστείας στην άβυσσο του πολιτικού αμοραλισμού που την οδηγεί στον όλεθρο.
Ασχέτως αν μέσω της καθημερινής προπαγάνδας από τα μέσα του «κουμπάρου» επιχειρείται να αποκρύβουν τεχνηέντως οι κυβιστήσεις της σε όλα τα μείζονα ζητήματα που ταλανίζουν τον τόπο, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και δεν αποκρύβεται ακόμη κι αν αναστήσουν τον Γκαίμπελς για να συνδράμει στην... διαφώτιση.
Στην οικονομία ακολουθεί με ελάχιστες διαφορές την καταστρεπτική πολιτική των προηγούμενων.
Η ανάπτυξη 4% και τα πλεονάσματα 2% παραπέμφθηκαν στις καλένδες και για να ρίξει στάχτη στους ιθαγενείς συνεχίζει να του μοιράζει την ελεημοσύνη που προεκλογικά καταδίκαζε.
Βέβαια κραδαίνει ως μεγάλη επιτυχία τη μη επιβολή νέων μέτρων.
Ξέχασε να μας πει ωστόσο αν το αντάλλαγμα ήταν η μετατροπή της χώρας σε χαβούζα ψυχών.
Όπως ξέχασε να μας πει επίσης τι θα κάνει όταν σκάσει η πομφόλυγα των επενδύσεων ύψους 100 δις., που υποτίθεται θα εκτοξεύσουν την ελληνική οικονομία.
Άραγε θα μοιράζει δωρεάν εισιτήρια στον δύσμοιρο λαό μπας και ρεφάρει στο καζίνο του Ελληνικού;
Διότι κάτι άλλο πιο χειροπιαστό δεν προβλέπεται από τα μέχρι στιγμής ανακοινωθέντα.
Σε περίπτωση δε που δεν ρεφάρει ο λαός, θα συνεχίζει να πληρώνει αδιαμαρτύρητα τους φόρους του για να παίρνει την απαραίτητη - εξευτελιστική οικονομική δόση επιβίωσης από ακόμη μία... εθνοσωτήριο κυβέρνηση. Οι μουσαφιραίοι εντούτοις θα συνεχίζουν να την παίρνουν δωρεάν.
Κι όταν ξεσπάσει η αναπόφευκτη σύγκρουση αυτοχθόνων και ετεροχθόνων γιατί... λεφτά δεν υπάρχουν για πάντα, να δούμε πως θα διαχειριστούν το χάος οι νέοι σωτήρες μας.
Θα μας πείτε ενδέχεται να λυθεί το πρόβλημα μέσω της συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων με τους Τούρκους που πρότεινε ο Ντόκος, όπου το χρήμα θα ρέει άφθονο.
Έλα όμως που ο Ερντογάν αντιλήφθηκε λανθασμένα το kazan-kazan που του προτείνει ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας (ο θεός να τον κάνει) και έθεσε σε άμεση εφαρμογή τα σχέδια για την «Γαλάζια Πατρίδα».
Να προσέχετε... νεοφιλελεύθερα αδέρφια όταν εκτοξεύετε τέτοια μαργαριτάρια, γιατί ανοίγετε τις ορέξεις του Σουλτάνου με κίνδυνο να επιστρέψουν τα σύνορα στην Πελοπόννησο.
Εκτός κι αν είναι αυτός ο στόχος, αρκεί η αγία οικογένεια να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο της περιοχής.
Διόλου δεν θα μας εξέπληττε αυτή η εξέλιξη. Άλλωστε το υποδεικνύει - αποδεικνύει η υποχωρητική στάση της στα εθνικά από τότε που κοσμεί την πολιτική ζωή του τόπου.
Τρανό πειστήριο η... κωλοτούμπα των Πρεσπών. Προφανώς η δυναστεία έπρεπε να δικαιώσει τον πατριάρχη της οικογένειας. Άσχετα αν μας έλεγε άλλα προεκλογικά για να υφαρπάξει την ψήφο μας.
Παρ' όλ' αυτά οι οπαδοί της αυτοκρατορίας κάλλιστα θα μπορούσαν να μας ψέξουν, λέγοντας ότι δεν ευθύνεται για την μετεκλογική ανακολουθία καθώς ο Τσίπρας παρέδωσε γη και ύδωρ στα κοράκια - αποικιοκράτες, άρα είμαστε δεμένοι πισθάγκωνα και καταδικασμένοι να εκτελούμε τις εντολές τους.
Ας το έλεγαν προεκλογικά απαντούμε, και θα έβλεπαν κατά πόσο ο λαός θα τους έδινε το 40% που τους έδωσε λόγω απόλυτου εγκλωβισμού.
Προτίμησε όμως να πει ψέματα όπως ο Τσίπρας για να καταλάβει κι αυτή τα ανάκτορα του Μαξίμου. Πέραν τούτου, ουδέν.
Κι όχι μόνο τα κατέλαβε, αλλά η καθεστωτική νοοτροπία ξεπερνάει κατά πολύ αυτή του προκατόχου.
Με την περίφημη αξιοκρατία λόγω του βολέματος κολλητών, ημετέρων και όσων υμνούν το καθεστώς, να πνέει τα λοίσθια.
Όσο για αυτούς που δεν το υμνούν, μαύρο το μέλλον τους.
Όπως αυτό του δημοσιογράφου, που δέχτηκε μια άνευ προηγουμένου «δολοφονία χαρακτήρα» από τα νεοδιορισθέντα… Σοράκια του καθεστώτος.
Αν η αγία οικογένεια συμπεριφέρεται κατά αυτόν τον τρόπο στους πρώτους μήνες τη διακυβέρνησής της, φανταστείτε που θα φτάσουν τα φαινόμενα καθεστωτισμού όταν θα έχει συμπληρωθεί το πρώτο έτος στην εξουσία.
Ίσως γι΄ αυτό να έχουν δει το φως της δημοσιότητας σενάρια για πρόωρες εκλογές.
Που να κλείσουν τετραετία με αυτά τα μυαλά...
Μπορεί ωστόσο να διαψεύδονται αρμοδίως, όμως πληροφορούμαστε ότι η δυναστεία το σκέπτεται σοβαρά.
Και το σχέδιο λένε οι κακές γλώσσες, είχε καταστρωθεί πολύ καιρό πριν αναλάβει την εξουσία.
Καθόλου απίθανο, εξάλλου φημίζεται για τις πολίτικες ραδιουργίες.
Με το πλάνο να έχει ως εξής:
- Με την ανάληψη της εξουσίας ξεκινάμε ένα επικοινωνιακό μπαράζ διακυβέρνησης σε όλους τους τομείς.
- Επειδή όμως πάνω στον χρόνο θα αρχίσει να ξεφουσκώνει το αφήγημα λόγω της πραγματικότητας, τίθεται σε εφαρμογή η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με στόχο την συντριβή του αντιπάλου που θα μας εξασφαλίσει καθαρή τετραετία, ίσως και κάτι παραπάνω.
Κι αν κρίνουμε από την επιφανειακή αντιμετώπιση των προβλημάτων σε συνδυασμό με την εν εξελίξει δημιουργία κομματικού στρατού ίσως το σχέδιο να είναι αληθές.
Το μεταναστευτικό τείνει να ξεφύγει, η φούσκα της ανάπτυξης οσονούπω θα σκάσει, τα σύννεφα στα ελληνοτουρκικά πυκνώνουν απειλητικά, οι επικοινωνιακές συλλήψεις προς αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας δεν γίνεται να συνεχιστούν για πάντα, η αναμενόμενη εσωκομματική κρίση που θα ξεσπάσει λόγω των αντιδράσεων στο πρόσωπο του νέου Πρόεδρου της Δημοκρατίας θα πρέπει να ανασχεθεί.
Άρα ποια είναι η λύση για απεγκλωβισμό από τα αδιέξοδα;
Πρόωρες κάλπες.
Τώρα ποια θα είναι η ημερομήνια των εκλογών θα σας γελάσουμε.
Οι κακές γλώσσες πάντως υποστηρίζουν ότι θα γίνουν πριν κλείσει το δεκαοκτάμηνο για ευνόητους λόγους.
Και θα προκηρυχθούν, λένε επίσης, μέσω μιας τεχνικής κρίσης με αφορμή τον εκλογικό νόμο.
Οι 200 ψήφοι δεν πρόκειται να βρεθούν για να ισχύσει από τις επόμενες, συνεπώς θα πρέπει να καεί πάραυτα η απλή αναλογική.
Έτσι μέσω ενός έκτακτου αφηγήματος περί ακυβερνησίας ή κάποιου ανάλογου, η χώρα θα οδηγηθεί σε διπλές κάλπες με απώτερο στόχο την εγκαθίδρυση του καθεστώτος της αγίας οικογένειας.
Από την πλευρά μας, εφόσον ισχύουν φυσικά τα λεγόμενα των κακών γλωσσών, τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία.
Πάντως για παν ενδεχόμενο να προσέχουν το... φάντασμα του 93’ που αναφέραμε, το οποίο τους κυνηγά και δυστυχώς δεν μπορούν να αποφύγουν.

Συνεχίζεται....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου