Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Μετά τον ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΕΜΟ στα ΣΤΕΝΑ οι Ουρανοξύστες της ΠΟΛΗΣ θα γίνουν οικοδομικά υλικά για να ξανακτιστεί από την αρχή η ΝΕΑ ΡΩΜΗ;

https://epanastasilae.blogspot.com/2019/11/blog-post_443.html
Φώτο από https://www.iefimerida.gr
Αν τρέξει ο χρόνος  θα δούμε ότι μας περιμένουν πολλές εκπλήξεις κατά ΘΕΩ. Όσο και να τα αμφισβητήσουμε κάτι μας «τρώει»,  ότι παίζονται πολλά αυτές τις μέρες στην ευρύτερη περιοχή μας. Η πλεονεξία των ισχυρών της γης κτυπάει κόκκινο.
Αυτά τα παράδοξα  ακούσαμε από αγιορείτη ασκητή λίγες μέρες πριν, ο οποίος μας είπε και άλλα ενδιαφέροντα στο: https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com
Ποιοι  είναι οι ΠΥΡΓΟΙ – Ουρανοξύστες στους οποίους αναφέρθηκε ο γέροντας τους οποίους μάλιστα  είδε  ως «λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα» ;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ας δούμε λοιπόν, το  2014 διαβάζουμε ενδεικτικά για κάποιους από αυτούς τους πύργους: Η Ελλάδα αγοράζει ουρανοξύστη στην ΠΟΛΗ
«Eναν από τους υψηλότερους ουρανοξύστες της Κωνσταντινούπολης -τον εντυπωσιακό Crystal Tower-αγόρασε η Εθνική Τράπεζα της Ελλαδος έναντι 303 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την Hürriyet.

Ο ύψους 170 μέτρων ουρανοξύστης πουλήθηκε από την Koru Property Investments, θυγατρική του Ομίλου Soyak Group. Το εντυπωσιακό κτίριο στην περιοχή Levent της Κωνσταντινούπολης διαθέτει 40 ορόφους ενώ οι διαθέσιμοι προς χρήση χώροι του ανέρχονται σε 60.000 τετραγωνικά μέτρα.

Όπως επισημαίνεται στην Τουρκία, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα deal στην τουρκική αγορά εμπορικών ακινήτων τα τελευταία χρόνια.
Η Εθνική Τράπεζα αναμένεται να στεγάσει στο κτίριο τα κεντρικά γραφεία της θυγατρικής της στην Τουρκία, Finansbank»

Όμως την επόμενη χρονιά 22.12.2015 
«Στα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ φτάνει το τίμημα της πώλησης της Finansbank, δηλαδή της θυγατρικής της Εθνική Τράπεζας στην Τουρκία, στην Τράπεζα του Κατάρ.

Τα μεσάνυχτα στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε η πώληση της Finansbank στην Qatar National Bank.
Το τίμημα ορίστηκε στα 2,75 δισ. ευρώ, όμως ανεβαίνει στα 3,5 δισ. ευρώ εαν συνυπολογιστεί πως η Τράπεζα του Κατάρ ανέλαβε και την αποπληρωμή χρέους 910 εκατ. ευρώ της Finansbank προς την Εθνική Τράπεζα.

Η Εθνική τράπεζα είχε αγοράσει το 2006 το 46% των κοινών μετοχών και το 100% των προνομιούχων της Finansbank από τη Fiba Holbing και τις συνδεδεμένες εταιρίες της, έναντι συνολικού τιμήματος 2,774 δισεκ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 451 εκατ. δολάρια αφορούν τις προνομιούχες (ιδρυτικές) μετοχές και τα 2,323 δισ. δολάρια αφορούν τις κοινές μετοχές.»  https://www.newsit.gr

Αλλά και οι ΗΠΑ επένδυσαν σε Ουρανοξύστες στην ΠΟΛΗ (σημείωση: οι Ρώσοι δεν κάνουν επενδύσεις σε ψηλά κτίρια στην ΠΟΛΗ , γιατί άραγε ;)

«H συχνή εναλλαγή στάσης του Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα του Συριακού, της Τουρκίας και το άδειασμα των πρώην συμμάχων των ΗΠΑ, των Κούρδων, έχει οδηγήσει πολλούς αναλυτές στο συμπέρασμα πως η φιλική στάση του Αμερικανού Προέδρου προς την Τουρκία και τον ίδιο τον Ερντογάν συνδέεται με τις οικονομικές εξαρτήσεις και επενδύσεις που διαθέτει ο Τραμπ στην Τουρκία.

Ο Τραμπ και η οικογένειά του έχουν εδώ και καιρό επιχειρηματικούς δεσμούς με την Τουρκία. Το πιο αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι οι δυο πύργοι Τραμπ στην Κωνσταντινούπολη.» https://www.sigmalive.com

«Στα εγκαίνια το 2012 του Πύργου Τραμπ στην Κωνσταντινούπολη ο τότε μεγαλοεπιχειρηματίας Ντόναλντ Τραμπ εξήρε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας στους παρευρισκόμενους ότι ο ηγέτης τους, που τότε ήταν πρωθυπουργός, είναι «ιδιαίτερα σεβαστός» σε όλο τον κόσμο. «Είναι ένας καλός άνθρωπος. Σας εκπροσωπεί πολύ καλά», είχε προσθέσει ο Τραμπ. Από τότε που ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ, ο Τραμπ έχει κάνει πολλές δημόσιες φιλοφρονήσεις στον «φίλο» Ερντογάν τόσο για το πρόσωπό του όσο και για το μαχητικό στυλ διακυβέρνησής του.» https://www.militaire.gr

«Μετά τον ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΕΜΟ στα ΣΤΕΝΑ οι Ουρανοξύστες της ΠΟΛΗΣ θα γίνουν οικοδομικά υλικά για να ξανακτιστεί από την αρχή η ΝΕΑ ΡΩΜΗ» αυτά μας ανέφερε ο Γέροντας αυτός γιατί « είδε σκόρπια οικοδομικά υλικά»  μέσα στην Κωνσταντινούπολη, όπως μας περιέγραψε  Αυτός φυσικά  γνωρίζει.

Αμέσως το μυαλό μας πήγε σε αυτό που είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ πριν ικανούς χρόνους

«Κάποια άλλη παρέα είχε πάει στον Γέροντα (Όσιο Παίσιο τον Αγιορείτη). Ένας απ’ αυτούς σπούδαζε πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης . Σε μια στιγμή , γυρίζει ο Γέροντας , τον δείχνει με το δάκτυλο – αυτός , σημειωτέον , πήγαινε στον γέροντα για πρώτη φορά και του λέει : ¨Εσύ ,σαν πολιτικός μηχανικός , θα συμβάλλεις στην ανοικοδόμηση της Πόλης , γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθεί από την αρχή ¨ .
Γύρισε και τον έδειξε με το δάκτυλο μπροστά σε όλους . Το παιδί , τότε, ήταν φοιτητής. Μετά, ο Γέροντας γυρίζει σε μένα και λέει :¨Κι εσύ, Ανέστη, θα πας στην Πόλη» ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ Μαρτυρίες προσκυνητών. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994», εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία.

Αλλά στο μυαλό μας ήρθε και το ηχογραφημένο μήνυμα του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού που τον ακούσαμε να λέει: « η ΠΟΛΗ θα γκρεμιστεί όλη, μόνο η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ θα μείνει»

Άγιοι – Πατέρες από τα βάθη του χρόνου ομίλησαν για αυτά που πρόκειται να γίνουν …
«Γιατί η Πόλις (=Κωνσταντινούπολη) θα καή και ουδείς θα απομείνη / κάτοικος ζων εντός αυτής.

Μον' ο Ναός θα μείνη / (ο οίκος ούτος και Ναός της του Θεού Σοφίας / όστις θα μείνει αείφωτος φάρος της Ορθοδόξου Εκκλησίας / εξ ού το φως θα ξαπλωθή σ' όλη την Οικουμένη / της Βασιλείας του Χριστού που ο κόσμος αναμένει)»

Τελικά όλα αυτά είναι παραμύθια ή ένα  γεωπολιτικό σήριαλ με καλό τέλος, αλλά με πολύ πόνο, αίμα και δάκρυα;

Ότι και να είναι μας περιμένει πολύ ΚΤΙΣΙΜΟ.

Σε πολλά επαγγέλματα η ανεργία θα αποτελεί άσχημο  παρελθόν.


ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου