Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

(ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ): ΦΟΝΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 6,4 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ: ΣΤΟΥΣ 15 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ – 600 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ – ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΩΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ & ΕΙΚΟΝΕΣ)

http://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%99%ce%a3%ce%a7%ce%a5%ce%a1%ce%9f%ce%a3-%ce%a3%ce%95%ce%99%ce%a3%ce%9c%ce%9f%ce%a3-64-%ce%a1%ce%99%ce%a7%ce%a4%ce%95%ce%a1-%ce%a3%ce%a4%ce%97%ce%9d-%ce%91%ce%9b%ce%92%ce%91%ce%9d%ce%99%ce%91/
seismosalvania1-768x471

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – 15:36
Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο κοντά στα Τίρανα.
Σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Ευρωμεσογειακού, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5 Ρίχτερ σε εστιακό υποθαλάσσιο βάθος 10 χλμ..

Όσο για το επίκεντρο του εντοπίζεται 42 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της Αλβανίας.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – 15:08
Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που έπληξε την Αλβανία τα ξημερώματα της Τρίτης. Σύμφωνα με το Euronews, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 15. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της γειτονικής χώρας, οι τραυματίες ανέρχονται σε 135 εκ των οποίων οι 72 νοσηλεύονται.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ- 14: 33
«Μίλησα με την κόρη μου και την ανιψιά μου στο τηλέφωνο, είναι παγιδευμένες κάτω από τα συντρίμμια. Είπαν ότι είναι καλά και περιμένουν τους διασώστες. Δεν μπόρεσα να μιλήσω στη γυναίκα μου. Υπάρχουν και άλλες οικογένειες αλλά δεν κατάφερα να τους μιλήσω»: με τα λόγια αυτά ένας άνδρας από το Δυρράχιο περιγράφει στο κανάλι News24 τις δραματικές ώρες που περνάει μετά τον ισχυρό σεισμό 6,4 Ρίχτερ, που άφησε πίσω του τουλάχιστον 14 νεκρούς και 600 τραυματίες.
Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες απεγκλωβισμού πολιτών που έχουν θαφτεί κάτω από ερείπια ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί καθώς περνούν οι ώρες.
Το υπουργείο Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε ότι επτά άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμμια κτηρίου στο Δυρράχιο ενώ άλλα πέντε θύματα βρέθηκαν θαμμένα κάτω από τα ερείπια πολυκατοικίας στην πόλη Thumane.
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ένας άνδρας στην επαρχία Κούρμπιν πέθανε όταν πήδηξε από το παράθυρό του την ώρα της δόνησης ενώ ένας άνθρωπος σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε δρόμος στη Λέζα.
Πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον τρεις πολυκατοικίες έχουν καταρρεύσει, ωστόσο ο αριθμός των παγιδευμένων παραμένει ασαφής.
«Διανύουμε δραματικές ώρες και πρέπει να διατηρηθεί η ψυχραιμία και να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο για να αντιμετωπίσουμε αυτό το σοκ» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ευχαριστώντας τις χώρες που προσέφεραν βοήθεια.
ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – 07:02
Ισχυρό σεισμό 6,4 βαθμών Ρίχτερ με επίκεντρο περιοχή περίπου 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σιγιάκ της Αλβανίας κατέγραψε το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS).
seismos_albania_epikentro
Κάτοικοι βγήκαν τρομοκρατημένοι στους δρόμους των Τιράνων, ορισμένοι με μικρά παιδιά στα χέρια, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Ο σεισμός, ο οποίος είχε μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, σημειώθηκε στις 04:54 [ώρα Ελλάδας], κατά την ίδια πηγή.
Τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημιές από τις αρχές.
Η συγκλονιστική στιγμή της ανάσυρσης ενός μικρού παιδιού από τα συντρίμμια πολυκατοικίας
Ο ιστότοπος του αλβανικού ινστιτούτου IGJEUM έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.
Σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών έπληξε την Αλβανία την 21η Σεπτεμβρίου, προκαλώντας ζημιές σε περίπου 500 κατοικίες και καταστρέφοντας ολοσχερώς κάποιες από αυτές. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας είχε ανακοινώσει τότε πως επρόκειτο για τον ισχυρότερο σεισμό της τελευταίας τριακονταετίας στη χώρα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.
Είχε προηγηθεί σεισμός 4,4 Ρίχτερ
Είχε προηγηθεί ισχυρός προσεισμός της τάξης των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ από το ίδιο εστιακό κέντρο, ενώ αξίζει να σημειωθεί και πως λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε και ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της γειτονικής χώρας.
albania1
ALBANIA2
ALBANIA3
Σύμφωνα με αναφορές, υπάρχουν ζημιές σε κτίρια, ενώ οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει καταγραφή και ελέγχους για τυχόν τραυματίες.
Από τις πρώτες εικόνες που μεταδίδουν τα αλβανικά Μέσα παρατηρούνται καταρρεύσεις κτηρίων, ενώ ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου