Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Είμαστε σύμμαχοι και όχι δούλοι (του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη)

Το καθήκον τη Δευτέρα λέει ένα καθαρό ΟΧΙ στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στο εγγύς μέλλον καταγγελία της συμφωνίας

Η σπουδή και το άθλιο παρασκήνιο με τα οποία προχωράει η υλοποίηση της επαίσχυντης συμφωνίας με τους Σκοπιανούς σωβινιστές είναι πρωτοφανή. Αφού λεηλατήθηκαν κόμματα, στήθηκαν «συγκρούσεις» και κάποιοι βουλευτές έπαιζαν «μουσικές καρέκλες» μεταξύ πρότασης εμπιστοσύνης και Συμφωνίας των Πρεσπών, κάνοντας ο ένας τη ρεπατζού του άλλου, στο τέλος η συμφωνία υπερψηφίστηκε με παράνομη πλειοψηφία και υπογράφηκε από τον Πρόεδρο σε χρόνο dt! Και αύριο Δευτέρα έρχεται στη Βουλή η ένταξη των μαϊμού μακεντόνσκι στο ΝΑΤΟ. Ποιος έχει πιάσει την κυβέρνηση από το σβέρκο και την τρέχει σαν τον Βέγγο;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ δεν αμφισβητεί τον γεωπολιτικό προσανατολισμό της χώρας. Πήγε να το κάνει ο Μακάριος στην Κύπρο, απέρριψε το ενωτικό Σχέδιο Ατσεσον, έπαιξε με τους Αδέσμευτους και κάτι ρωσικούς πυραύλους και τσεχικά αυτόματα, και φάγαμε στο κεφάλι πραξικόπημα, εισβολή, χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, 1.619 αγνοούμενους, 200.000 πρόσφυγες και το 40% του νησιού υπό την πιο βάρβαρη κατοχή.

Πιστεύω στην ενεργητική και διεκδικητική συμμετοχή στις συμμαχίες μας. Να μπαίνουμε με τόλμη στο διεθνές παιχνίδι ζητώντας ανταλλάγματα. Και έχουμε το ηθικό, ιστορικό και πολιτικό κεφάλαιο να το κάνουμε. Η θέση μας ήταν και είναι με τις δυνάμεις της θάλασσας, δηλαδή τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Ημασταν άξιοι συμπολεμιστές τους σε δύο Παγκοσμίους Πολέμους, στον Β’ Π.Π. προσφέραμε στους Συμμάχους την πρώτη νίκη κατά του Αξονα. Στην Κορέα ήμασταν από τους γενναιότερους. Οι δε Τούρκοι έκαναν μία «ανδραγαθία», κατά λάθος επιτέθηκαν σε μια οπισθοχωρούσα νοτιοκορεατική μεραρχία και την πετσόκοψαν. Σε έγγραφο της συμμαχίας το Τουρκικό Εκστρατευτικό Σώμα χαρακτηρίστηκε «a disgrace for the Alliance» (ντροπή της Συμμαχίας).

Μπορούμε, λοιπόν, να μιλήσουμε και να μας ακούσουν. Οι Αμερικανοί είναι πρακτικοί και ευθείς τύποι. Αν τους μιλάς όρθιος και κατάματα, και τους αποδείξεις πως τα συμφέροντά τους μπορούν να εξυπηρετηθούν κι αλλιώς, ακούνε.
Η ψυχανώμαλη κατάσταση να είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ, σύμμαχοι και η πολιτική τάξη να πουλάει... αντιαμερικανισμό ήταν καταστροφική. Η τελευταία φορά που μας πήραν στα σοβαρά ήταν με το Σχέδιο Ατσεσον.

Η δε ψευτοελίτ μας συχνά σπεύδει να ικανοποιήσει την εικαζόμενη βούληση της υπερδύναμης, αυτό που νομίζουν πως θέλουν οι Αμερικανοί, αντί να πάνε με ένα οργανωμένο με επιχειρήματα διεκδικητικό σχέδιο. Π.χ., να δώσουμε περισσότερες διευκολύνσεις σε αεροδρόμιο, λιμάνια, να εμπλακούμε πιο ενεργά στη στήριξή μας στις συμμαχικές πολιτικές, αλλά να ζητήσουμε λύση του σκοπιανού χωρίς τον όρο «Μακεδονία», χωρίς αλυτρωτισμό. Αν δεν διεκδικούμε, οι Αμερικανοί πάντα θα προτιμούν να δίνουν στους άλλους, Τούρκους, Σκοπιανούς, Αλβανούς, κάτι δικό μας και όχι κάτι δικό τους. Ετσι μεταθέτουν όλο το κόστος σε εμάς κι αυτοί κάνουν τη δουλειά τους.

Είναι ολοφάνερο, λοιπόν, πως πλην της Γερμανίας, που υλοποιεί πάγιες πολιτικές της στα Βαλκάνια, τον ρυθμό τον δίνουν οι Αμερικανοί. Εχουμε, λοιπόν, νατοϊκούς αριστερούς αλλά και... αναρχικούς που «αγωνίζονται» διεθνιστικώς για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ! Σουρεαλισμός, που θα είχε πλάκα, αν δεν είχε τόσο βλαπτικές συνέπειες για τα εθνικά συμφέροντα, με τη σταδιακή υλοποίηση της προδοτικής Ε’ Ολομέλειας και την προσβολή των αποτελεσμάτων του Μακεδονικού Αγώνα, των Βαλκανικών Πολέμων και της συντριβής της χωριστικής κομμουνιστικής ανταρσίας.

Η δε ηγεσία της Ν.Δ. έχει ήδη υποσχεθεί πως θα ρίξει κάτι πορδές κόντρα στον άνεμο με βέτο για την ένταξη των κομιτατζήδων στην Ε.Ε., αλλά για το ΝΑΤΟ προβλέπονται αβγά δίκροκα, που όταν επωαστούν βγαίνουν λελέδες που παίζουν τένις, πολύγλωσσοι, που όμως δεν ξέρουν το ΟΧΙ ούτε στα αρβανίτικα. Τώρα οι μεν προχωρούν ταχέως την υλοποίηση του κουρελόχαρτου, οι δε αναλώνονται να εξηγούν πως πλέον είναι μάταιο, δεν μπορεί να καταγγελθεί και να ζήσουμε να χαιρόμαστε τη Βόρεια Μακεδονία, το Μακεδονικό Εθνος και τη Μακεδονική γλώσσα.

Είτε σκοτώθηκαν ο Παύλος και ο Τέλος είτε κάθονταν στο Κολωνάκι να πίνουν απεριτίφ ως το βαθύ γήρας, μία η άλλη για τους αποστόλους του μαρασμού, αριστερούς και ψευτοδεξιούς. Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της Συμφωνίας των Πρεσπών και τα εξαπτέρυγά τους έχουν τώρα την αλαζονεία της εξουσίας, που νομίζουν πως θα κρατήσει για πάντα. Η προσγείωση στην αιώνια αλήθεια της ματαιότητας θα είναι οδυνηρή.

Το καθήκον τη Δευτέρα λέει ένα καθαρό ΟΧΙ στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, στο εγγύς μέλλον καταγγελία της συμφωνίας, άσκηση διώξεων, συλλήψεις και παραδειγματική τιμωρία. Αγαπώ την αμερικανική κουλτούρα, τη λογοτεχνία τους, το southern rock, τον κινηματογράφο, έχω πάθος παιδιόθεν με τις αμερικανικές μοτοσικλέτες, η Αμερική μού είναι κάτι οικείο, κομμάτι και της δικής μου κουλτούρας, όμως είμαστε σύμμαχοι και όχι δούλοι.
*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
www.neadexia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου