Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Αρχ. Τιμόθεος Γ. Παπασταύρου : «Νεφύδριον Εστί Και Θάττον Παρελεύσεται» – Προσευχή Στο Ραντεβού Μας Με Τον Κύριο Και Την Ελλάδα Μας!

 http://www.orthodoxia.online/
Όταν περνούμε κάποιες ταλαιπωρίες και θλίψεις, όταν κάποιος δικός μας ή ακόμα και εμείς οι ίδιοι βρισκόμαστε στα πρόθυρα του θανάτου, όταν τα πάντα χάνονται γύρω μας, αυθόρμητα μας έρχεται η επιθυμία να γονατίσουμε και και να σηκώσουμε τα χέρια μας και να προσευχηθούμε στον παντοδύναμο Κύριο, να μας «επισκεφθεί» με την αγάπη του, να ξεχάσει τις αμαρτίες μας και να μας δώσει εκείνο που του ζητάμε!

Αδέλφια μου, ζούμε τις πιο δύσκολες μέρες για το έθνος μας και την πατρίδα μας.
Οι αλαζόνες πολίτικοι μας κυβερνήτες, έχουν ξεπεράσει σε χουντικότητα και φασιστικότητα, κάθε προηγούμενη κυβέρνηση.
θεωρούν ότι αυτοί αποφασίζουν και δεν θέλουν να ρωτήσουν έστω το λαό για τις βρώμικες διαπραγματεύσεις τους.
Δεν τους φοβόμαστε και το ξέρουν … τους το δείξαμε κατ’ επανάληψιν!
Είναι όμως βέβαιον, ότι τα συλλαλητήρια και οι διαδηλώσεις, ενώ ξεκάθαρα, δείχνουν την θέληση του λαού, εν τούτοις αυτοί τα «συκοφαντούν», τα «διαστρέφουν» και τα «μειώνουν» και δεν θέλουν να τα λαμβάνουν υπ’ οψιν τους!
Όμως, όπως ξαναέγραψα, οι Έλληνες είχαν άλλα και έχουν πάντοτε τον «σύνδεσμο» τους με τον Θεό!
Με αυτήν την πίστη οι προγονοί μας εξεδίωξαν την τουρκική σκλαβιά από τον τόπο μας, απελευθέρωσαν τα Μακεδονικά εδάφη με «μπροστάρη» τον Παύλο Μελά, αναχαίτισαν τις ναζιστικές και φασιστικές ορδές του Χίτλερ και του Μουσολίνι αντίστοιχα και μας παρέδωσαν τον άγιο τούτο τόπο, με δική μας υποχρέωση να τον διαφυλάξουμε και να τον παραδώσουμε και εμείς με τη σειρά μας στις επερχόμενες μελλοντικές γενιές!
Ζω – όπως και το ξαναέγραψα – ένα θαύμα αυτές τις ήμερες, διότι, παρ’ ότι δεν ήθελα να μαθαίνω, με πληροφορούν καθημερινά, ότι η έκκληση που έκανα για συντονισμένη προσευχή 10-11 κάθε βράδυ για την πατρίδα μας, βρήκε πάρα πολλούς αποδεκτές σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, από ανατολή έως δύση και από βορρά έως νότο.
Όπου υπάρχουν Έλληνες, – δεν ξέρω πόσοι – ήδη έχουν ανταποκριθεί και συνεχίζουν να ανταποκρίνονται εις την ταπεινή αυτή προσπάθεια!
Είναι ασφαλώς κάτι το δύσκολο και φυσικό ο διάβολος το κάνει ακόμη δυσκολότερο  όμως για φαντασθείτε αδέλφια μου, με λίγο κόπο που καταβάλουμε, να ανατρέψει ο Κύριος, όλη αυτή τη δόλια κίνηση κατά της πατρίδας μας.
Πιστεύω στα λόγια του αγίου Παΐσιου, ότι  θαρθουν μεν δύσκολες ήμερες, άλλα  ο Κύριος θα χει τον τελευταίο λόγο και πιστεύουμε ότι, παρ’ όλες τις αμαρτίες μας και προς χάριν των αγωνιζόμενων θα δούμε το άστρο της Ελλάδος μας και πάλιν να στέκει φωτεινό και μετέωρο!
«Νεφύδριον εστί και θάττον παρελεύσεται», δηλαδή, σύννεφο είναι και γρήγορα θα περάσει, έλεγε ο Μέγας Αθανάσιος
Προσευχή 10-11 το βράδυ στο ραντεβού μας με τον Κύριο και την Ελλάδα μας!
Αρχ. Τιμόθεος Γ. Παπασταύρου – Ιεροκήρυκας Ι.Μ Πατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου