Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Το Παρίσι φλέγεται 50, χρόνια μετά τον Μάη του '68...

ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΔΕΝΑΞΑ

Σκηνικό αντάρτικου πόλης βιώνει το Παρίσι στο περιθώριο της κινητοποίησης των «Κίτρινων Γιλέκων» με τους δρόμους της Πόλης του Φωτός να έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών.

Ενδεικτικό της βίας που έχει κατακλύσει την γαλλική πρωτεύουσα είναι ο αριθμός των τραυματιών που ξεπερνά τους 92, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 200 συλλήψεις.
Η Μαρία Δεναξά μεταδίδει στο προφίλ της στο Facebook>
Με δυο λόγια επειδή πολλοί ρωτάτε τι είναι τα Κίτρινα Γιλέκα που βγήκαν στους δρόμους της Γαλλίας και οι αρχές ως φαίνεται δεν μπορούν να ελέγξουν. Είναι οι Φτωχοί Εργαζόμενοι που δεν καταφέρνουν με τον μισθό που παίρνουν να βγάλουν το μήνα, να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, τους φόρους τους, τις υποχρεώσεις τους
Κόμματα των άκρων αλλά και παραδοσιακά, όπως οι σοσιαλιστές και το δεξιό κόμμα επιχειρούν να βάλουν την ετικέτα τους στα Κίτρινα Γιλέκα. Στις κινητοποιήσεις τους έχουν διεισδύσει και ταραξίες που εκτός απο κουκούλες φόρεσαν και κίτρινα γιλέκα.
Το Παρίσι εχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης με ειδικές μονάδες της γαλλικής αστυνομίας για την καταστολή ταραχών να κάνουν χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών που φορούν φωσφορίζοντα κίτρινα γιλέκα και προσπαθούσαν να σπάσουν τις γραμμές των αστυνομικών στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων (Σανζ-Ελιζέ) κατά τη σημερινή τρίτη ημέρα εθνικής κινητοποίησής τους.
Παρίσι-Κίτρινα Γιλέκα: Ανδρας των ειδικών δυνάμεων επιβλέπει την κατάσταση με το χέρι στη σκανδάλη, στην περιοχή της Αψίδας του Θριάμβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου