Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

ΧΟΥΝΤΑ 2015> Σκοτεινό πρόσωπο τις λίστες με μονάδες του στρατού που θα αναλάμβαναν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας!!!


ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ
Oι χουντοπαραδοχές του Γιάννη Δραγασάκη, ο Πούτιν και το βιβλίο του Ολάντ

Mε αφορμή την παραδοχή του γεροντοφρικιού Δραγασάκη (Μαρία, κάνε μια γύρα να δούμε τη φουστίτσα σου), ότι ήταν έτοιμοι να τα κάνουν πουτάνα το 2015 και να επιβάλλουν αριστερό στρατιωτικό νόμο ο Θανάσης Μαυρίδης αποκαλύπτει ότι κάποιο μυστηριώδες πρόσωπο, εν αγνοία του Πάνου Καμμένου, είχε έτοιμη λίστα με μονάδες του στρατού που θα αναλάμβαναν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας!!!

Γράφει ο Ματαφιάς
Μόλις 3 χρόνια πριν! Τότε που ο Τσίπρας αναζητούσε εργοστάσια να τυπώσει δραχμές. Είναι ο ίδιος πρωθυπουργός που καταγγέλει τους συντρόφους του ότι ήθελαν το Grexit λες και εκείνος δεν ήταν κατ΄εξοχήν θιασώτης του άλλο αν στην συνέχεια αφέθηκε στον εκμαυλισμό των ευρωπαικών σαλονιών. Σου λέει προκειμένου να κάνω παρέα με τον Μαδούρο καλύτερα να είμαι στα Βερολίνα και τα Παρίσια.
-Πριν από 4 χρόνια ξεκινήσαμε μια πορεία ελεγχόμενων (!!!!) ρήξεων. Το 2015 παραλάβαμε χώρα σε μνημόνια, σε ύφεση, με μη βιώσιμο χρέος. Σήμερα είμαστε εκτός μνημονίων, σε ανάπτυξη και με το χρέος σε ρύθμιση” τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα “Αριστερά, Κυβέρνηση και Ρεαλιστικές Ουτοπίες” που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ, στον Πολυχώρο του Συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
“Πλέον, ανακτούμε βαθμούς (!!!!) ελευθερίας για να λύνουμε προβλήματα υπέρ του λαού. Σε αυτήν την προσπάθεια χρειαζόμαστε την κοινωνία συμμέτοχο. Από τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για την επόμενη 4ετία, για να προχωρήσουμε στους βαθείς μετασχηματισμούς για την Ελλάδα του 2030” πρόσθεσε ο θεούλης.
Αναφερόμενος στις επιλογές της κυβέρνησης το καλοκαίρι του 2015, είπε ότι “ο λόγος που απορρίψαμε το ενδεχόμενο συνολικής (;;;;) ρήξης, ή μάλλον την παράταση της συνθήκης ρήξης στην οποία βρισκόμαστε, δεν ήταν στενά οικονομικός, αλλά ήταν ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια κατάσταση τόσο χαοτική, που να μην μπορεί να ελεγχθεί με δημοκρατικά μέσα. Αυτό θα οδηγούσε σε μια πρόωρη απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και του αριστερού εγχειρήματος για ίσως πολλά χρόνια. Αν μια συνολική ρήξη δεν είναι εφικτή, πάντα υπάρχει η δυνατότητα για ελεγχόμενες ρήξεις. Δηλαδή ρήξεις που είναι προβλέψιμες οι συνέπειές της. ‘Αρα μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει και νη μην παγιδευτώ σε αδιέξοδα. Και τέτοιες ρήξεις κάναμε πολλές”.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κατέληξε λέγοντας πως “μέχρι τώρα η κυβέρνηση ήταν κυβέρνηση ειδικού σκοπού, για να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και ταυτόχρονα έκανε σημαντικά πράγματα ως προϋποθέσεις για μια κοινωνία του μέλλοντος. Όμως η γονιμοποίηση των θεσμικών δυνατοτήτων, είναι κάτι που πρέπει να γίνει την επόμενη τετραετία. Από εδώ και μπρος πρέπει να δούμε πώς θα δημιουργήσουμε κοινωνικούς όρους, ώστε η κοινωνία να μας πιέζει για περισσότερους χώρους ελευθερίας και από την άλλη να αξιοποιούνται αυτοί οι χώροι και οι θεσμικές δυνατότητες που δημιουργούν”.
Αντιλαμβάνεστε τι ετοίμαζαν οι τύποι ώστε ακόμη και ο Δραγασάκης από το πολιτιμπιρό του ΚΚΕ ( (Μαρία κάνε μια γύρα να δούμε τη φουστίτσα σου), να μιλάει για μισοριξιές και ελεγχόμενη εκσπερμάτωση! Κάναμε είπε “ελεγχόμενες ρήξεις”
Δείτε τώρα>
Το βιβλίο, με τίτλο «Ενας Πρόεδρος Δεν Πρέπει Να Τα Λέει Αυτά», περιλαμβάνει εκμυστηρεύσεις του Γάλλου προέδρου σε δύο δημοσιογράφους της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.
Οι συγγραφείς αφιερώνουν ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ελληνική κρίση του καλοκαιριού του 2015, όταν η Ελλάδα, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, βρέθηκε μια ανάσα από την έξοδο από την ΕΕ -το περιβόητο Grexit. Αλλά ο Ολάντ δεν ήθελε καν ν’ ακούσει για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Ένα άλλο επεισόδιο υπάρχει στο βιβλίο των Davet και Llomme: το τηλεφώνημα του Πούτιν στον Ολάντ, το οποίο ο Γάλλος πρόεδρος κατάλαβε ότι ήταν μια προειδοποίηση ότι η Ρωσία ήθελε να βοηθήσει την Ελλάδα σε περίπτωση Grexit.
Πούτιν: Πρέπει να σου δώσω μια πληροφορία (…) Η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν πια εκτυπωτή για να το κάνουν (σ.σ. απόδειξη, σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου, ότι η ελληνική κυβέρνηση εκείνη τη στιγμή σκεφτόταν πραγματικά την έξδο από την ευρωζώνη).
Και ο Πούτιν συνεχίζει: «Ηθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία, για να καταλάβεις ότι δεν κάτι που επιθυμούμε».
Και η ανάλυση του Ολάντ, όπως περιγράφεται στο βιβλίο: «Διερωτήθηκα γιατί μου είπε αυτό το πράγμα. Ισως για να μην θεωρηθεί υπεύθυνος ότι έσπρωξε την Ελλάδα στην έξοδο από την ΕΕ και, δεύτερον, για να μου πει -και δεν ήταν κακή ιδέα- ότι κατά την άποψή του το Grexit ήταν ένας κίνδυνος, που έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί».
Δείτε το επίμαχο απόσπασμα (στα γαλλικά) από το δημοσίευμα της εφημερίδας «La Tribune»
Πάμε τώρα στην αποκάλυψη του Θανάση Μαυρίδη: Δεν μπορώ να φανταστώ τον κ. Καμμένο να γράφει και να σβήνει λίστες με μονάδες του στρατού που θα αναλάμβαναν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Κάποιος άλλος θα το έκανε. Κι αν αυτός ο κάποιος άλλος δεν είχε γίνει αντιληπτός από τους αρχηγούς του, τότε έχουν θέμα οι τότε αρχηγοί του! Μόνο ένας ηλίθιος δεν μπορούσε να καταλάβει το 2015 τις επιπτώσεις του Grexit. Τι ακριβώς θα ακολουθούσε, το μεγάλο ανθρωπιστικό πρόβλημα που θα συνέτριβε τα αστειάκια του τύπου «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες». Δεν περιμέναμε να εμφανιστεί ο κ. Δραγασάκης για να μάθουμε ότι βρεθήκαμε μια ανάσα μακριά από την εκτροπή. Και φυσικά δεν θα το έκαναν μόνοι τους!
Τι μας είπε ο σεβαστός και σοβαρός αντιπρόεδρος; Ότι το 2015 πήραν την πολιτική απόφαση να μην περάσουν την κόκκινη γραμμή, επειδή φοβήθηκαν τις επιπτώσεις. Η ακριβής δήλωση του κ. Δραγασάκη: «Ο λόγος που απορρίψαμε το ενδεχόμενο συνολικής ρήξης, ή μάλλον την παράταση της συνθήκης ρήξης στην οποία βρισκόμαστε, δεν ήταν στενά οικονομικός, αλλά ήταν ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια κατάσταση τόσο χαοτική, που να μην μπορεί να ελεγχθεί με δημοκρατικά μέσα. Αυτό θα οδηγούσε σε μια πρόωρη απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και του αριστερού εγχειρήματος για ίσως πολλά χρόνια».
Πάμε πάλι: «Που να μην μπορεί να ελεγχθεί με δημοκρατικά μέσα». Αν καταλάβαμε καλά, σκέφτηκαν σοβαρά επί τους θέματος, προβληματίστηκαν και εξέτασαν όλα τα πιθανά σενάρια. Φανταζόμαστε ότι θα ρώτησαν τους πλέον αρμόδιους: Τους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς, ανθρώπους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας. Επίσης, ανθρώπους που είχαν εμπειρία από την αντιμετώπιση παλιότερων δύσκολων καταστάσεων ειδικά της περιόδου των Δεκεμβριανών τότε που η κυβέρνηση άφησε την Αθήνα να καεί και οι φήμες οργίαζαν για… ξένους πράκτορες. Ή πρόσωπα με γνώση της λειτουργίας των μηχανισμών όπως ο επί της Δικαιοσύνη στην κυβέρνηση Τσίπρα και επί της Εθνικής Ασφάλειας επί κυβέρνησης Καραμανλή, ο κύριος Μίμης ο Παπαγγελόπουλος.
Κι ας πούμε ότι ετοίμαζαν κάποια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της χαοτικής κατάστασης. Αυτά τα μέτρα δεν μπορεί να έγιναν χωρίς την σύμφωνη γνώμη των ανώτατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων! Ας θυμηθούμε και την σχετική δήλωση του υπουργού Άμυνας, του Πάνου του Καμμένου στις 2 Ιουλίου, τρεις μόλις μέρες πριν το περίφημο Δημοψήφισμα: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας.
Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την οικονομική κρίση οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με πρώτο το προσωπικό, την Ηγεσία, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελούν τον σταθερό πυλώνα του κράτους. Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».
Πως θα γινότανε αυτό; Χωρίς σχέδιο; Αδύνατον! Να το έκανε μόνος του ο κ. Καμμένος; Αποκλείεται! Δεν μπορώ να φανταστώ τον κ. Καμμένο να γράφει και να σβήνει λίστες με μονάδες του στρατού που θα αναλάμβαναν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.Κάποιος άλλος θα το έκανε. Κι αν αυτός ο κάποιος άλλος δεν είχε γίνει αντιληπτός από τους αρχηγούς του, τότε έχουν θέμα οι τότε αρχηγοί του!
Να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται: Ασφαλώς και ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν. Είχαν σχέδιο. Δεν έγινε κάτι στην τύχη. Ήξεραν ότι όλα αυτά που έκαναν θα οδηγούσαν σε μία περίοδο έκτακτης ανάγκης με περιορισμό των ατομικών ελευθεριών των πολιτών. Μίλαγαν για χούντα, αλλά στην πραγματικότητα την προετοίμαζαν οι ίδιοι. Ότι έκαναν πίσω την τελευταία στιγμή, αυτό είναι κάτι που δεν μας αφορά ιδιαίτερα. Και κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε όλη την αλήθεια. Ποια σχέδια έγιναν και ποιοι συμμετείχαν στον καταρτισμό τους. Πολιτικοί. δημόσιοι λειτουργοί, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, επιχειρηματίες. Το 2015 δεν θα παραμείνει μία σκοτεινή χρονιά. Θα πέσει φως και μάλιστα άπλετο.
Για να γράφει αυτό ο Θανάσης Μαυρίδης σημαίνει ότι ο Μητσοτάκης γνωρίζει ποιοι συμμετείχαν στους σχεδιασμούς της χούντας του 2015 και ετοιμάζει ήδη τα γουνάκια. Τα καλύτερα έρχονται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου