Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Η δολοφονία του Ελληνα ομογενή υπόψιν του Προέδρου της ΚΟΜΙΣΙΟΝ κ. Γιουνκέρ και του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου κ. Ταγιάνι

Η δολοφονία του Ελληνα ομογενή υπόψιν του Προέδρου της ΚΟΜΙΣΙΟΝ κ. Γιουνκέρ και του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου κ. Ταγιάνι  με κατεπείγουσα παρέμβαση του Γ. Καρατζαφέρη ο οποίος ζητεί πάγωμα  διαπραγματεύσεων  με την Αλβανία πριν δημιουργηθεί ζώνη ασφαλούς διαβίωσης για τους Ελληνες και πριν υπάρξει εφαρμογή του Διεθνούς Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας για αυτοδιοίκηση της Βορείου Ηπείρου .

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης απέστειλε σήμερα την παρακάτω κατεπείγουσα επιστολή στους κ.κ. JUNCKER και TAJANI: 


Κύριο                                                                                                   ΕΠΕΙΓΟΝ     
Jean-Claude JUNCKER
Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Βρυξέλλες –ΒΕΛΓΙΟ
 - Κύριο
Antonio TAJANI
Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Βρυξέλλες-ΒΕΛΓΙΟ
                                                                                                                29.10.2018
Αξιότιμοι  Κύριοι ,

Ως Ευρωβουλευτής είχα υποβάλει αλλεπάλληλες ερωτήσεις στην ΚΟΜΙΣΙΟΝ και στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ και είχα παρέμβει σε Επιτρόπους την περίοδο 2004-2007 σχετικά με τις συνεχείς διώξεις της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας  της Αλβανίας, η οποία κατοικεί στην Βόρειο Ηπειρο και είναι διεθνώς αναγνωρισμένη.
Είχα επισημάνει ήδη από το 2004 ότι, πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση ΕΕ –Αλβανίας ,  θα πρέπει να τεθεί το ζήτημα του σεβασμού των ελευθεριών των 400.000 Ελλήνων  που ζουν εκεί και της εφαρμογής του Διεθνούς Πρωτοκόλλου Κερκύρας περί αυτοδιοίκησης της περιοχής αυτής
Χτες ( 28/10/2018), ανήμερα της Εθνικής Επετείου της Ελλάδος  η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την συντριβή του φασισμού και του ναζισμού αλλά και την απελευθέρωση των παραπάνω εδαφών στα οποία ζει , εδώ και χιλιάδες χρόνια, η  Ελληνική Εθνική μειονότητα , δολοφονήθηκε Ελληνας ομογενής από την Αλβανική αστυνομία η οποία, μάλιστα, κινητοποίησε ως και ελικόπτερο (!) για να τον εντοπίσει , ενώ πιστοποιήθηκε ότι ο θάνατός του προήλθε από δύο σφαίρες στο στήθος και την καρδιά, κάτι που σημαίνει ότι ήταν σκόπιμη ενέργεια η δολοφονία του και δεν συνέβη κατά λάθος  κατά τη διάρκεια  συμπλοκής.
Ο Ελληνας ομογενής Κ. Κατσίφας  που δολοφονήθηκε κατά τον παραπάνω μαφιόζικο τρόπο είχε αναρτήσει σημαία στο Νεκροταφείο των Πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά την επιτυχή απόκρουση της φασιστικής εισβολής το 1940-41 .
Επειδή η έλλειψη οποιασδήποτε πρόνοιας για αυτοδιοίκηση και  για σεβασμό των δικαιωμάτων των Ελλήνων της χώρας αυτής έχει οδηγήσει σε περιστατικά όπως το παραπάνω(ενώ υπάρχει ο κίνδυνος η κατάσταση να εκτραχυνθεί περαιτέρω) ζητώ την άμεση παρέμβασή σας ώστε να παγώσει κάθε διαπραγμάτευση με την Αλβανία πριν δημιουργηθεί ασφαλής ζώνη διαβίωσης στην Βόρειο Ηπειρο  για τους Ελληνες μειονοτικούς και πριν εφαρμοσθεί  το Διεθνές Πρωτόκολλο της Κέρκυρας που έχει συνυπογράψει και η Αλβανία  ώστε να υπάρξει αυτοδιοίκηση στις περιοχές όπου ζουν οι Ελληνες .

                                                                                      Γ.Καρατζαφέρης
                                                                                     Πρόεδρος του ΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου