Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Η Σατανική Γιορτή Του Halloween, Τώρα Και Στην Ελλάδα

Πριν από περίπου δέκα χρόνια παρακολουθώντας μία σειρά στο χαζοκούτι της τηλεόρασης αμερικάνικης παραγωγής έμαθα για την γιορτή του halloween.
Δεν μου έκανε καλή εντύπωση, αλλά δεν έδωσα και ιδιαίτερη σημασία. Βλέπουμε πως ό,τι γίνεται στο εξωτερικό, και ειδικά στην Αμερική, μετά από μερικά χρόνια έρχεται και σε αυτή την πονεμένη Ελλάδα.
Με πίκρα διαπίστωσα πως γιορτάζουμε και εδώ στον ελληνορθόδοξο ιερό τόπο μαςόπου έχουν μαρτυρήσει τόσοι Άγιοι και τα χώματα που πατάμε είναι ποτισμένα με ηρωικές ψυχές, αυτή την σατανική γιορτή του halloween.
Η λέξη «Halloween» είναι συντομογραφία του «All Hallows Evening», δηλαδή της βραδιάς πριν από τη γιορτή των Αγίων Πάντων, που είναι 1η Νοεμβρίου.
Ο μύθος συνδέεται με τα κεριά και τις κολοκύθες είναι αυτός του Τζακ, ενός ανθρώπου που του αρνήθηκαν την είσοδο και στον Παράδεισο και στην Κόλαση. Ο Τζακ κατάφερε να αιχμαλωτίσει τον διάβολο, ο οποίος, για να απελευθερωθεί, του υποσχέθηκε ότι δεν θα τον ενοχλήσει ποτέ. Έπειτα από μια άσωτη ζωή, ο Τζακ πέθανε και, βρίσκοντας τις πόρτες του Παραδείσου κλειστές, οδηγήθηκε αναγκαστικά στην Κόλαση.
Ο διάβολος, όμως,  δεν τον δέχθηκε και του πέταξε ένα κάρβουνο από τις φωτιές της Κολάσεως, το οποίο ο Τζακ πήρε και το έβαλε μέσα σε ένα γογγύλι που είχε μαζί του για να τον βοηθά να βλέπει και από τότε τριγυρνά, ψάχνοντας να βρει ένας μέρος να ξεκουραστεί.
Στις ΗΠΑ θεωρείται η πιο προσοδοφόρα εμπορικά εποχή του έτους, μετά τα Χριστούγεννα. Οι πωλήσεις από γλυκά, κοστούμια, διακοσμητικά αντικείμενα κ.λπ. για την ημέρα λέγεται ότι φθάνουν τα έξι δισεκατομμύρια δολάρια.
Βγαίνει η  νεολαία το βράδυ ντυμένη με τερατώδεις αποκριάτικες στολές (μάγισσες, βρικόλακες, φαντάσματα κλπ) πάνε στα σπίτια και λένε : «φάρσα ή κέρασμα». Γίνεται κάθε χρόνο σε διάφορες χώρες του κόσμου και εκτός Αμερικής.
Αν και είναι έθιμο του δυτικού κόσμου, με τα χρόνια το halloween κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα.
Τους παροτρύνουν να μυηθούν στη μαγεία του halloween, να μεταμφιεστούν σε δράκουλες, μάγισσες, φαντάσματα και να πιουν το πότο τους σε «τρομαχτικούς» ήχους, διοργανώνοντας πάρτι σε όλη την Ελλάδα σε κέντρα διασκεδάσεως, με στόχο το κέρδος αδιαφορώντας για το πόσες ψυχές χάνονται, που δυστυχώς έχουν μεγάλη απήχηση από την νεολαία.
Διαφημίσεις παντού, αφίσες, ενημερώσεις και πολυκαταστήματα που εδώ και δύο μήνες έχουν τοποθετήσει στα ράφια τους αυτές τις στολές και τα αξεσουάρ για να ετοιμαστούν όλοι για την σατανική βραδιά της 31ης Οκτωβρίου.
Μόνο ντροπή μπορώ να νιώσω που επιτρέψαμε σε κάθε σατανική λατρεία να μπει τόσο απλά και να ριζωθεί στην πονεμένη Ελλάδα μας. Εύχομαι να μην τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων μας και να μας λυπηθεί ο Θεός σώζοντάς μας από τον βούρκο που έχουμε πέσει.
Ελένη Παπαδοπούλου,
Για το ιστολόγιο «Ελληνική Ναυς«

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου